Tutorial

Author : Nabila Medan Time : 5/04/2013 12:52:00 PM Total Comment : 54 Label :





Tutorial (Formspring)
Tutorial (Facebook)
Tutorial (Twitter)
Tutorial (Newbie/New Blogger)
Tutorial (Lagu/Music Player/Playlist)
Tutorial (Campaign/Churpchurp/Heartbeat)
Tutorial (Header)
Tutorial (All bloggers)
Tutorial (Comment box/Comment setting)
Tips

54 comments

Thursday, April 05, 2012 6:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

tenkiu kak nab 4 this tuto..

Thursday, April 05, 2012 6:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tenkiu kak nab 4 this tuto..

Monday, April 16, 2012 8:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

wow sha suka sgt totu ni..best dan kemas..nnt akan singgah sini sllu :)

Saturday, June 16, 2012 1:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

Blog awak kemas, cantik. Thanks for the tuto :)

Sunday, June 17, 2012 4:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

sis, bole tak wat tuto untuk sambungkan border luar blog dengan header tu? saya buat tak jadi, pasti tidak center walaupun dah d adjust.

Friday, July 13, 2012 4:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

Wah...kemas gegilew blog awok. Haha. Terima kasih kerana share semua nim :')

Friday, July 20, 2012 4:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

Kak nabila boleh tak buat kan tutorial nak tuka font dekat post blog ? :)

Monday, August 13, 2012 11:59:00 AM Delete! [Reply Comment]

Salam, nak tanye.
Zue dah try mcm2 tutorial nak rapatkan header blog(header bersambung content) tapi sume tak bole. any idea? :)

Saturday, September 15, 2012 5:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

Dear . boleh tlg yaya mcm mne nak letak komen bawah title ?

Monday, September 17, 2012 4:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam..macam mane nk letak button share yg byk2 kat bwh post tu ye

Sunday, September 23, 2012 10:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

Salam kak.Tolong buat tuto nak letak twitter widget dalam blog..PLEASE!

Wednesday, September 26, 2012 9:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

assalamualaikum,boleh tak buat tuto letak earning churpchurp kat blog mcm nabila buat tu?

Friday, September 28, 2012 3:00:00 AM Delete! [Reply Comment]

blh x wt tuto plak utk hot entry this week cm Nabila punya 2???cntk la^^

Monday, November 05, 2012 9:19:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam kak . i'm new here . can help me please ? macam mana nak buat kotak melengkung untuk sidebar and post ?

Monday, November 12, 2012 3:09:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum dear.. i've a problem with my blog archivelah.
blog archive I xder dekat side..
mcm terhidden. what should i do eh?

Sunday, December 02, 2012 4:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thank sangat2

Thursday, December 20, 2012 12:27:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum kak.nak tanya mcm mne nak buat yang tekan nombor untuk view yg ade kat sidebar akak tu.tq.

Friday, December 21, 2012 12:21:00 PM Delete! [Reply Comment]

lawa blog :)

Anonymous
Sunday, December 23, 2012 8:25:00 PM Delete! [Reply Comment]

Hello Nabila, nice blog :) i like this blog keep it up

Thursday, December 27, 2012 4:30:00 PM Delete! [Reply Comment]

Gimana bikin icon yg hover saat disentuh?
Makasiih :)

Friday, December 28, 2012 6:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

suke singgah sini tp nape bile saye try buat kotak untuk komen x menjadi????

Thursday, January 03, 2013 3:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nabila macam mana nak buat playlist macam nabila ye ? boleh buat tuto tak?

Friday, January 11, 2013 10:15:00 AM Delete! [Reply Comment]

Balqish suka guna tutor akak!

Friday, January 18, 2013 8:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

bergune semua!

Saturday, January 19, 2013 4:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

nabila,cmne nak buat sidebar baru cm nabila tu?ada image lengkung tu ,sy dah lme cari,tpi tk ada pun tuto dy

Saturday, January 19, 2013 7:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum kak. Cantik blog akak. Saya suka sangat sbb bertemakan Pink. Akak, saya nak tanya nie. Macam mana nak letak button like facebook fanpage kat blogskins?

Sunday, January 20, 2013 6:04:00 AM Delete! [Reply Comment]

gmn nak buat notice board macam krng?

Sunday, January 20, 2013 6:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

knpe sy takleh balas komen org yg komen kat blog sy eh? button reply tu xde, before ade je..

Tuesday, January 22, 2013 12:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

, maaf , sorry tak mintak kebenaran , please visit this link , http://colotehmiezaahafizz.blogspot.com/2013/01/review-blog.html

Thursday, January 24, 2013 12:16:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks kak nabila

Friday, January 25, 2013 2:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam..nabila.
saya nak tanya,boleh tak buat tutorial border sidebar mcam nabila punya ni.cantik la.tapi tak tau nak buat macam mana.dah lama cari tuto ni tapi tak jumpa2.sbab tu saya mohon nabila buat tuto ni ye.thanks. tuto nabila byk membantu.

Saturday, February 02, 2013 5:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nabila boleh beri saya tip tak untuk letak gambar kat header tu,tapi kat bawah skali,kira saya nak buat penamat la ni..hm.boleh x?

Friday, February 15, 2013 10:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

thNKs 4 de tutorials...berguna sangattt... time kasih3...

Saturday, February 16, 2013 12:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

pick a little bit your tuto ... hehe ^^v

Monday, March 04, 2013 4:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks 4 ur tutorial sis..sangat membantu.. :)

Friday, March 08, 2013 11:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks for the tuto sis.

Saturday, March 09, 2013 5:52:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thank you so much for the tutorial.It was VERY helpful though my blog still look horrible *haha.. but really i learn lot from your tutorial. I really appreciate your time and effort for the tutorial shared.
XOXO

Sunday, March 10, 2013 12:06:00 AM Delete! [Reply Comment]

thanks 4 tutorials sis .. sangat membantu :)

Monday, March 18, 2013 3:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

slm nabila, boleh x bila buat tuto navigation bar mcm nabila skg nihhh..

Sunday, March 24, 2013 12:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

Cmne nabilabuat border tepi yg mcm template mek onie?harap dapt reply secept mungkin k

Thursday, March 28, 2013 12:49:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam, cik nabila tau tak caner cara nak letak dan reka sticker yang letak kat photo kita?

Sunday, April 07, 2013 6:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

assalamualakum kak nabila . emm , nak mintak tlg ? kalau boleh la , kalau ada jalan penyelesaiannya kan , ada tak tuto yang bole buang background wana putih transparent ? if tak faham , bole dtg ke blog saya http://awekbananana.blogspot.com/ . thanks :)

Wednesday, April 17, 2013 4:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

macam mana nak buat yang nabila buat tonton online tu
link post dan gambar

Friday, April 19, 2013 3:41:00 PM Delete! [Reply Comment]

terima kasih atas tutorial nie memang banyak membantu kepada saya mahupun blogger2 yang lain

Saturday, May 25, 2013 10:19:00 AM Delete! [Reply Comment]

FULL RENOVATE KUCINGHITAM 2.0
http://long-cham.blogspot.com/

Monday, May 27, 2013 4:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks Kak Untuk Tutorial nie.. Menjadi lorhh ...

http://amirasyafiqah98.blogspot.com/


Done Follow You .. Can Follow Back ?

macam mane nak buat border yang comel macam nabila nie yer ? :)

Saturday, June 08, 2013 11:02:00 AM Delete! [Reply Comment]

Hi. Saya budak baru belajar. I am following you :)

Jom jadi kawan saya, by old follower OR follower G+. Mana2 pun boleh. Happy blogging :)

http://lotsoflovebyshakira.blogspot.com

Monday, June 17, 2013 11:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

Salam, macam mana nak buat page yang kat bawah header tu? Boleh buat tutorial? Yang ada HOME, DASHBOARD, BOSS etc. tu...

Saturday, June 29, 2013 1:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

comel sangat blog!!nnt singgah la blog saya..^^
http://akuberjiwapink.blogspot.com/

Sunday, September 01, 2013 5:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

best tuto semua tu (y)

Sunday, September 29, 2013 8:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam kak...edit kan blog sy boleh ?...blog sy xde tmpt utk org post comment la..mcm mana ye..

Saturday, October 19, 2013 4:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nab
dah jumpe tutor mister linky tu
try nk buat
klo de pa pe nnti, yumida ajukan soalan..hikhik

Thursday, February 20, 2014 4:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam dear. sy copy tuto awk letak dalam blog ye

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...