21.1.14

Cek Nuffnang RM137.82 RM55.12 RM67.14

Author : Nabila Medan Time : 1/21/2014 09:19:00 AM Total Comment : 29 Label :

Kenalah memahami kualiti gambar kalau pakai phone murahkan. Hahaha

Assalamualaikum ..
Hai semua. Rindu tak rindu tak? Muahhh sikit. Hahahaha. Kemain sekarang, bukan reti nak update kan? Reti update drama je. Orang request tutorial pun.. hampehhh. Hahaha. Busy macam orang bekerja, padahal.. Menganggur. Sobsob. Sedih. Penganggur tu jangan sebutlah, sensitif okay. Bukan taknak cari kerja, tapi takada pun yang "call" walaupun dah isi borang. Hmmm. Sedihkan? Jadi, dah nak masuk bulan 2, dan saya masih tak bekerja bukan menganggur! Oh pleasee. Begini rupanya perasaan seorang penganggur lepasan SPM yang tidak bekerja. Bosan melampau sangat. Lesen? Memang takada maknanya ambik lesen. Seram sejuk je. Hahahaha

Alhamdulillah, setelah beriban bulan menunggu. Ehhh, bukan riban, baru beberapa bulan je pun. Bulan lepas ada masalah pasal dua cek Nuffnang CikNab ni. Taktahu la kemana pergi, melayang ke negara mana pun CikNab taktahu la makcik pakcik. Kemain sedih okay, tunggu abang posmen comel tu hantar. Lepas dah sebulan taksampai, CikNab bagitahu dan mengadu dekat akak Nuffnang *sukahati je panggil akak. hahaha*, dia suruh CikNab semak alamat apa semua. CikNab semak puluh kali sampai peluh-peluh dah. Hahaha. Detail semua dah betul, reply balik tiket akak Nuffnang tu, kata semua dah betul. Lepas sehari, Nuffnang call.. Neves nak jawab, macam apa je. Hahaha. Alhamdulillah, sekarang dah selesai. Siapa sangka, rezeki itu datang tatkala CikNab pokai. Macam tahu je.

Petang 20 Januari 2014, saja suruh kakak tengokkan peti surat. And.... akhirnya! Sampai jugak. Petang tu jugak pergi Maybank cashkan. Nampak tak kepokaian CikNab? Actually, duit tu bukan nak shopping apa pun. Nak join bisnes. Hihihi. Nantilah kita cerita. Malu pulak CikNab. Hahaha. Walaupun duit yang CikNab cashout tu takbanyak dan beriban macam korang, tapi tapi tapi. Tetap bersyukur. Memanglah jeles sebab korang punya banyak! Huhh. Angin tetiba. 

Akhir kata buat Nuffnang, terima kasih banyak banyak banyak sangat sebab bagi rezeki ni dan sebab sudi layan kerenah CikNab bila hanta tiket. CikNab kalau hantar tiket dekat Nuffnang macam hantar sms dekat kawan je. Hahaha

Lepas berapa bulan tak sekolah, terabur Bahasa Melayu aku -.-
Pagi ni gedik menggila gelar diri CikNab? Tetiba je. Ok, tahukan istilah "tetiba"?
Bye. Salam

29 comments

Tuesday, January 21, 2014 9:56:00 AM Delete! [Reply Comment]

bestnya dapat cashout hee

Tuesday, January 21, 2014 9:59:00 AM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum nabila. alhamdullilah. murah rezeki kamu (",)

Tuesday, January 21, 2014 10:04:00 AM Delete! [Reply Comment]

waaa... bestnya dah boleh cash out... Tahniah.. Alhamdulillah.. sikit ke banyak tak per.. Rezeki Allah bagi..

Tuesday, January 21, 2014 10:08:00 AM Delete! [Reply Comment]

boleh belanja akk. mihmih. :)

Tuesday, January 21, 2014 10:16:00 AM Delete! [Reply Comment]

bile lagi nak manja2kan diri cik nab.hehe :)

Tuesday, January 21, 2014 10:23:00 AM Delete! [Reply Comment]

Bestnya.. ^^

Tuesday, January 21, 2014 11:03:00 AM Delete! [Reply Comment]

murah rezki :)

Tuesday, January 21, 2014 11:08:00 AM Delete! [Reply Comment]

Alhamdulillah rezeki... wah tahniah dear...

Tuesday, January 21, 2014 11:14:00 AM Delete! [Reply Comment]

oh,patut la ada dua cek..

Tuesday, January 21, 2014 11:17:00 AM Delete! [Reply Comment]

eee jeles tau banyak nye earning nuff adik ni.. hehehe. alhamdulillah.. happy for you :).
nak join bisnes, meh join bisnes glampreneur ni.. boleh melancong setahun 3 kali kalau jualan melebihi target..

Tuesday, January 21, 2014 11:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

alhamdulillah..rezeki..

Tuesday, January 21, 2014 12:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

Alhamdulillah rezeki..sekali tida cek..ok la kan..eh boleh cashkan ke bile dpt cek..akak xtau pun...

Tuesday, January 21, 2014 12:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

Alhamdulillah...rezeki lah tu=)

Tuesday, January 21, 2014 4:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

alhamdulillah...walaupun penganggur...masyukkk gak...

Tuesday, January 21, 2014 4:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

Rejeki. Alhamdulillah. Tahniah ya. ^^

Tuesday, January 21, 2014 9:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

bestnyaaa. tahniah yeaa. alhamdulillah. rezeki :)

Tuesday, January 21, 2014 11:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Cik Miela hehe. Alhamdulillah :)

Tuesday, January 21, 2014 11:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Sheila Salim Waalaikumsalam. Alhamdulillah sis :)

Tuesday, January 21, 2014 11:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

@KhaiZaAlhamdulillah, yup betul sis. Hihi

Tuesday, January 21, 2014 11:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Cinta hazanisInsya-Allah boleh, sis nak apa? Coki coki? Hahaha ;p

Tuesday, January 21, 2014 11:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

@julia jamaludinHahaha. tulah xD

Tuesday, January 21, 2014 11:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Mira AdzliaAlhamdulillah. Amin :D

Tuesday, January 21, 2014 11:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Farah Waheda WahidAlhamdulillah. Hihi. Terima kasih sis :D

Tuesday, January 21, 2014 11:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Eyma Balkish Hihi :P

Tuesday, January 21, 2014 11:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

@✗ fifiyfitrianiee ✗hihi. Alhamdulillah sis. Terima kasih ;D

Tuesday, January 21, 2014 11:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Normi NiezaAlhamdulillah :D

Tuesday, January 21, 2014 11:55:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Mimi AzirahMaksud saya, deposit cek. Hihihi

Tuesday, January 21, 2014 11:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

@NoeAlhamdulillah. mana ada penganggur.. cuma tak bekerja je. Hahaha xD

Tuesday, January 21, 2014 11:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

@NoeAlhamdulillah. mana ada penganggur.. cuma tak bekerja je. Hahaha xD

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...