28.7.13

Popia Nestum Menjadi! Mudah Je! Jom Try!!

Author : Nabila Medan Time : 7/28/2013 04:02:00 PM Total Comment : 9 Label :

Assalamualaikum.
Selamat hujung minggu semua. Ingat tak entri tentang resepi popia nestum yang pernah nab publish hari tu? Klik sini. Siapa yang dah cuba? Macam mana? Menjadi tak? Hehe. Nab dah cuba dah! Memang menjadi, takmakan masa berjam-jam pun nak siapkan popia nestum ni. Semalam nab cuba buat satu bekas dulu, bila dah berbuka.. Masing-masing merasa popia nestum tu. Makin lama makin sikit, lepas terawih sambung makan lagi. Terus habis! Laku kan? Haha. Kalau korang letak gula dengan nestum tu bagi lebih mesti lagi sedap, sebab manis. Tadi, buat lagi separuh, baki kulit popia semalam, dapat satu balang. Memang taksempat nak buat raya. Kena beli bahannya lagi, buat lagi minggu depan. Hukhuk.

Tips Menggulung
Nab tahu mesti susah nak gulung kulit popia tu kan? Nab cadangkan korang guna lidi masa nak gulung, lidi sate tu ye

Nampak tak? Hasil nab sendiri okay.
Berterabur dapur! Biasalah bila anak dara buat kerja. Hikss :p

9 comments

Sunday, July 28, 2013 4:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

sdapnya..:)

Sunday, July 28, 2013 4:30:00 PM Delete! [Reply Comment]

sedapnya nampak.. :)

Sunday, July 28, 2013 4:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

wah mudah~ blik cuti ni nk buat la :)

Sunday, July 28, 2013 8:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

Wau, sedaapnye...
terliur tengok...

Sunday, July 28, 2013 9:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

mengeliurkan...best kunyah2..

Sunday, July 28, 2013 9:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

Dah cuba buat.ajak encik hubby join buat sama.. alhamdulillah..menjadi.. encik suami pun suka makan..hehe

Monday, July 29, 2013 12:05:00 AM Delete! [Reply Comment]

sedap la nab!! zaza pon plan nk buat hehe..

Monday, July 29, 2013 12:35:00 AM Delete! [Reply Comment]

NICE INFO : KUNJUNGI AKU JUGA KAY http://ehbloger.blogspot.com/2013/07/cinta-ibu-kepada-anaknya-dan-cinta.html

Nak try lah, kita amek resepi eak ...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...