7.6.13

AssignJobs : Cara Buat Job/Available Job Di AssignJobs

Author : Nabila Medan Time : 6/07/2013 12:34:00 PM Total Comment : 11 Label :

Assalamualaikum.
Ya ya ya ya ya. AssignJobs takhabis-habis! Ahakss. Eh, biarlah. AssignJobs tengah panas dan meletop-meletop sekarang. Buat job yang mudah dan upah yang masyuk. Lagi masyuk dari chupchurp dan says, dan takperlu suruh orang tolong klik iklan bagai. Okay mari nab ajar cara korang nak buat job yang ada dekat AssignJobs ni.

1. Pastikan dah sign up dan mempunyai akaun AssignJobs. Belum sign up? Sign Up Here
Tutorial Cara Daftar/Sign Up AssignJobs
2. Dah sign up, login ke akaun AssignJobs korang
3. Tengok dekat sidebar, Worker Menu. Tekan Available Jobs
4. Okay, kalau nab punya sekarang ada satu available job. Jadi, korang tekan la, tengok syarat dia kena buat macam mana, kalau korang nak buat, boleh, kalau rasa susah dan taknak buat pun takpe. Kalau ada banyak available jobs lagi best. Haha. Earn tu upah korang kalau korang berjaya buat.
5. Yang nab letak petak merah tu adalah cara dan syarat yang korang kena buat kalau korang nak terima jobs ni. Kalau korang rasa senang, tekan "Apply for this job", buat semua langkah yang dia suruh, printscreen bukti bahawa korang dah buat apa yang mereka suruh dan upload dekat www.imageshack.us
6. Dah upload, amik direct link image tu letak dekat kotak yang dia bagi, last tekan submit
7. Dah siap tekan submit, korang tunggulah sampai dia approved kan korang punya job, kalau berjaya. Upah korang akan dapat!

Faham tak? Kalau takfaham tanya eh :)

11 comments

Friday, June 07, 2013 1:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks akak ! sgt membantu ,

Friday, June 07, 2013 1:28:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for sharing dear...baru sign up semalam...

Friday, June 07, 2013 1:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

kita nak tanya, kan ada link niy http://on.fb.me/ZwTpxf -kita try bukak tapi tak buleyh pun ?
macam mana tu ?

Friday, June 07, 2013 1:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

boleh percaya ke AssignJobs ni ? *ragu-2*

Friday, June 07, 2013 2:01:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks kak! help me much <3

Friday, June 07, 2013 2:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

Upah tuh berapa ?

Friday, June 07, 2013 2:41:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice tutorial... try dh wat tadi.. sja2 syok.. heee..

Friday, June 07, 2013 3:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for sharing nab.
k.izan dah sign up semalam. tapi masih blm sempat apply job lagi. ok.. jap lagi nak buatlah... cam syok je nih.

Friday, June 07, 2013 4:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

Dah ada tutorial ni ye..gud luck dear :)

Friday, June 07, 2013 5:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

Jom join akak

http://arnilala.blogspot.com/2013/06/1st-topup-giveaway-by-yea.html

Friday, June 07, 2013 7:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for the info... baru je sign up tadi terus dah dapat $2 ...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...