26.5.13

Tutorial : Atasi Masalah Background Hitam Pada Header

Author : Nabila Medan Time : 5/26/2013 07:30:00 PM Total Comment : 8 Label :

Assalamualaikum.. Ada tak yang ada masalah bila upload header? Background hitam mula timbul walaupun header yang kita buat tu dah memang transparent? Macam mana? Macam gambar bawah ni

Okay, cara nak atasinya..
1. Pergi imgur.com
2. Upload header korang
Dekat upload images, tekan computer > pilih file header korang > tekan start upload
3. Dah selesai upload, dapatkan url image dia
Right click > Copy image url

Seterusnya..
1. Dashboard > Layout > Klik Edit Pada "Header"
2. Masukkan url image yang korang copy tu, seperti dalam gambar..

3. Lepas masukkan URL image tu, tekan ENTER pada keyboard anda
4. Selesai? Tekan Save. Jadi tak jadi tak? Harhar

8 comments

Sunday, May 26, 2013 8:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

alhamdulillah,,tq kak nabila

Sunday, May 26, 2013 8:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

dia tak masuk pun??camne tu?

Sunday, May 26, 2013 9:28:00 PM Delete! [Reply Comment]

hahaha :D

Sunday, May 26, 2013 10:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

Maaf. komen sini.

Saya ada tag awak kat sini :)

http://addinaisyah.blogspot.com/2013/05/10-blogger-comel-di-malaysia.html

Sunday, May 26, 2013 10:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

Alhamdulillah , thanks sesangat . dah lame cari tuto ni . terima kasih :D

Sunday, May 26, 2013 11:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

hmmm Nurin pun dah kena macam ni kak Nabila . Punya gelabah Nurin au xD

Tuesday, May 28, 2013 12:14:00 AM Delete! [Reply Comment]

Kena guna image URL rupanya. Buat cuak jek! Hehehe. Terima kasih, Nabila! :D

Tuesday, May 28, 2013 9:14:00 AM Delete! [Reply Comment]

thanks sebab buat tuto ni .
Haritu dah kena macam ni. hehe

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...