9.5.13

Pengalaman Membeli Secara Online. Jom Tengok Dress, Skirt & Palazzo Murah!!

Author : Nabila Medan Time : 5/09/2013 05:50:00 PM Total Comment : 28 Label :

Assalamualaikum...
Mood nabila dari minggu lepas asyik mencari mencari dan mencari sahaja. Mencari apa? Mencari cinta! Kehkehkeh. Taklah. Mencari dress! Sebenarnya susah bagi nabila nak cari dress sebab kalau dekat area rumah ni, yang ada takberapa panjang. Nanti kalau pakai singkat. Harhar. Setelah mencuci-cuci mata dibeberapa kedai online di facebook. Nabila ada tertarik dengan beberapa baju yang cantik, dengan harga yang sangat berpatutan! Akhirnya nabila putuskan untuk membeli. Hewhew. Dua helai jubah/dress yang berwarna hijau dan hitam *sehelai hijau dan sehelai hitam* . Duit hasil nabila ambil tempahan edit blog dan juga hasil nabila berblogging. Alhamdulillah, kumpul punya kumpul dapat juga jumlah yang agak lumayan bagi nabila seorang pelajar. Dapat juga beli dress. Dapat juga apa yang nabila nak. Tak cukup dua dress! Nabila juga beli satu skirt chiffon warna hijau. Hikhik. Ni macam dah nak puaskan nafsu shopping je. Hahaha. Sebenarnya dah lama cari skirt tu. Dekat sini takada jual lagi, bila nampak.. Apa lagi. Harhar

Safiera Collection
- Menjual pelbagai jenis pakaian contohnya skirt chiffon, maxi tribal, fishtail peplum, dan macam-macam lagi lahh!! Korang boleh usha sendiri okay! Dan pilihan nabila di sini ialahhh Chiffon Skirt Colour Light Turqoise. Harga RM55 sahaja dan free postage! Murah kan?!
= Skirt ni dah sampai ke rumah, kainnya lembut sangat. Selesa kalau pakai :D


Anaziah Online Boutique
- Ada menjual blouse , peplum dan macam-macam lagi jenis baju yang kalau korang tengok, pasti rambang mata! Apa yang nabila shopping disini? Nabila beli Long Dress Colour Merah. Actually, long dress tu mama nabila yang punya. Kihkih. Harga RM44 sahaja! Postage RM6 (Semenanjung)
= Long dress ni pun dah sampai dekat rumah. Kainnya pun selesa :)


Mizna Online Shop
- Okay, shop ni adalah pilihan mama nabila untuk beli palazzo. Sebab apa? Harga dia sangat berpatutan. Dekat sini pun ada jual macam-macam dress, jubah, peplum dan dress! Harus grab satu! :D

= Hari tu dah order satu palazzo hijau untuk mama, dan dia suka sangat sebab kainnya selesa dan palazonya pun longgar. Mama sampai order lagi satu palazo dan satu peplum dekat sini xD (Harga RM50)


Zuwairish Shophouse Page
- Okay! Ini pula shop favourite nabila walaupun baru sekali beli dekat sini tau. Owner dia friendly tau. Nabila suka tengok baju-baju terbaru dekat sini sebab kebanyakkannya sangat simple tapi ada selitkan sedikit aksesori yang menarik pada bajunya. Kalau tengok, rasa nak borong semua je!!

= Pilihan nabila ialah jubah warna hijau (seperti gambar dibawah). Jubah dari Zuwairish Shophouse Page ni pun baru sampai tadi, gembira sampai ke telinga bila tengok jubah ni sampai. Terus cuba pakai! Yess! Kainnya sangat selesa dan tak panas. Ukurannya pun kira tepat sangat dengan nabila. Nabila dah order satu lagi jubah warna biru dekat sini. Hehe. (Harga RM70)

 

Roses Shop
- Ada menjual blouse, peplum tribal, dress dan lain-lain lagi. Harganya juga sangat berpatutan. Sesuai bagi yang suka berfesyen. Kena usha sini tau!

= Nabila grab satu dress hitam, baru tadi juga sampai. Terus mencuba. Dan yeahh! Kainnya memang sungguh selesa. Harganya hanya RM46 tauu!!


28 comments

Thursday, May 09, 2013 6:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

wah~ semuanya cantik-2.. nak try jugak lah.. :)

Thursday, May 09, 2013 6:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

dress tu kalau pakai ikut bentuk badan tak?sekarang ni banyak yg bila pakai melekat kt badan. tengok dress yg nabila post tu simple but nice

Thursday, May 09, 2013 6:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

Dress dari roses shop tu cntik..nice..

Thursday, May 09, 2013 7:29:00 PM Delete! [Reply Comment]

suka skirt dia ! cantik ! :D

Thursday, May 09, 2013 7:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

Amboi.. Shopping sakan nih.. Cantik2 dress2 kat sini.. Suka2! ^_^

Thursday, May 09, 2013 8:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

permintaan !! macam mana nak beli online ? kita tak reti lah hwhwhw .. ajrkan plisss *gesel2 kaki

Thursday, May 09, 2013 8:28:00 PM Delete! [Reply Comment]

sme la kita asyik cari mencari, dkt scha epal hijau (fb) pn nice jugak dress2 die.. :)

Thursday, May 09, 2013 8:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

Comel jubah tu..Ain nak pergi beli jugaklah...

Thursday, May 09, 2013 8:46:00 PM Delete! [Reply Comment]


dh tersedia follow..

dari segmen/GA
http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/05/mega-topup-giveaway-by-as.html

Thursday, May 09, 2013 8:46:00 PM Delete! [Reply Comment]


dh tersedia follow..

dari segmen/GA
http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/05/mega-topup-giveaway-by-as.html

Thursday, May 09, 2013 9:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

memang meletopp!! cantik semuanya :)

Thursday, May 09, 2013 10:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

@uks world jom try! cantik sangat tau :)

Thursday, May 09, 2013 10:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

@siti farishah An yg nabila beli tu fit to XL.. So, nampak besar sikit kalau pakai :)

Thursday, May 09, 2013 10:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Nasuhayeahh! mmg cantik. Kain dia pun selesa :D

Thursday, May 09, 2013 10:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Namee Roslancantik! :D

Thursday, May 09, 2013 10:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Rosmiza AliHikhik. Sekali sekala sis.. Baru pertama kali pun. Harhar. Semua cantik-2, rambang mata tengok ;D

Thursday, May 09, 2013 10:16:00 PM Delete! [Reply Comment]

@ika sulaikaAwak pergi usha mana-2 yg berkenan. Then pm owner tu, nanti dia bagi detail. Awak bank in duit ke acc dia. Nanti barang tu akan di pos dkt awak :D

Thursday, May 09, 2013 10:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

@FITRAH JAMILwahh! Boleh try usha lepas ni :D

Thursday, May 09, 2013 10:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Ain Syahirahye ye! Pergi beli sebelum stock habis! Hehe ;p

Thursday, May 09, 2013 10:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

@tenku butangthanks! :)

Thursday, May 09, 2013 10:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

@zaza nizamcantik kan? Apa lagi? Meh shopping sama-sama ;p

Friday, May 10, 2013 9:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

semua cantik2.thanks Nabila.akak pon tengah mencari jugak ni.tapi taktau nak online shop mane.hehe

Friday, May 10, 2013 9:50:00 AM Delete! [Reply Comment]

cantik.cantik :)

Friday, May 10, 2013 1:55:00 PM Delete! [Reply Comment]

byknyer mengorder.... cantik2 belaka

Friday, May 10, 2013 3:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

@YnaRazalisama-sama. Akak boleh try usha dekat situ :D

Friday, May 10, 2013 3:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Mira Adzlia:)

Friday, May 10, 2013 3:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Lin AzlinaHehe. Tu la, banyak pulak ordernya ;p

ANA
Tuesday, June 03, 2014 12:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum

jom like page nii. harga durian runtuh :)

https://www.facebook.com/muslimahsenoritabista

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...