17.5.13

Cara Belajar SEO, Apa Itu SEO?

Author : Nabila Medan Time : 5/17/2013 10:00:00 AM Total Comment : 7 Label :

Assalamualaikum..
Pada awalnya nabila sendiri pandang SEO ni sebelah mata saja, pandang seperti benda remeh yang tidakperlu ambil berat. Nabila sendiri masih belajar, cara-cara untuk tingkatkan traffik blog dan UV. Kalau boleh, nak cuba imbangkan ia setiap hari, minggu dan bulan. Bila buka saja blog-blog yang mengajar "cara tingkatkan UV blog" kebanyakkannya memperkenalkan "teknik-teknik SEO yang baik dan bagus". Dari situ nabila mula tertarik tentang SEO dan cuba untuk fahami dan dalami maksud SEO tu, walaupun kadang kala termenung sendiri fikirkan tentang SEO ni.

Apa itu SEO? SEO adalah singkatan untuk Search Engine Optimization. Nabila takreti nak bentang panjang-panjang mengenai SEO ni sebab nabila sendiri pun baru nak belajar benda ni. Nabila syorkan korang beberapa blog yang boleh bantu korang fahami apa itu SEO.

Apa Itu SEO? Tujuan? Contoh SEO?
Tutorial Untuk Blog , Tips Blogspot

Panduan Blogger
Blogger baru? Nak belajar banyak benda pasal blogging ni? Pergi laman web Panduan Blogger dari HH. Sangat mudah difahami. Nabila pun banyak belajar dari situ. Hehe

7 comments

Friday, May 17, 2013 10:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

sekarang baru tau apa itu SEO klu tak dulu update main hentam jerk

Friday, May 17, 2013 1:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

perlu ke SEO ni ye ? *garu-2 kepala* o.O

Friday, May 17, 2013 4:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

Terima kasih kerana backlink.

Sunday, August 04, 2013 9:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

Makin, tahu lebih dalam nih sob tentang Ilmu Belajar SEO, terimakasih banyak sudah mau berbagi sobat.

Sunday, August 18, 2013 4:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

betul tue,,kalau nak mau dalam blogging kena amik tau serba sedikit pasal Teknik SEO..xrugi pun

Wednesday, February 12, 2014 8:06:00 AM Delete! [Reply Comment]

bolehkan saya ikut mengenal seo? saya juga masih newbie

SEO salah satu tools marketing saat kita berbisnis online, trik bagaimana bisa menguasai halaman 1 google dan bukan sekedar mendapatkan pengunjung tapi bagaimana cara agar pengunjung yang datang untuk membeli. Salam Sukses ;)

Fajran Rachman | Praktisi SEO Medan

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...