6.3.13

Tutorial : Twitter Follower Widget

Author : Nabila Medan Time : 3/06/2013 08:43:00 PM Total Comment : 10 Label :

Live Preview
Jemput follow sekali nahhh =3
*mention me, for follow back!*
Khas Untuk Pengguna Twitter!
1.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript
2.Copy code yang nabila beri dan paste di ruang HTML/Javascript
3.Tukarkan yang nabila bold merah tu dengan username twitter korang okay?
4.Save!
*tepuk tangan kalau jadi. Harhar*
Update : takberfungsi jika privacy twitter anda 'private'

Code :
<center><iframe name="EXEIdeas" frameborder="0" allowtransparency="true" src="http://s.moopz.com/connect.html?user=NabilaMedan" class="EXEIdeas" scrolling="no" style="width: 250px; height: 235px; border-top-style: none; border: 1px dotted #bbb;  "></iframe></center>

10 comments

Wednesday, March 06, 2013 8:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

menarik .. nak letak jugak la..tq ^^

Wednesday, March 06, 2013 8:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

tahu x cmne nak tukar warna biru tue jadi warna pink ? hehe ..

Wednesday, March 06, 2013 8:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

cool ! eh nak buat lah nnti ! thank you for this ! :D :))

Wednesday, March 06, 2013 9:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam ,, nape tak boleh ..
tak keluar kat blog pun ..

Wednesday, March 06, 2013 10:27:00 PM Delete! [Reply Comment]

ambik tau.. hehe.. thank you :)

Wednesday, March 06, 2013 10:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks so much nabilah. nanti nak try buat satu!

Wednesday, March 06, 2013 11:04:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nabila , dah jadi dahh :)

Wednesday, March 06, 2013 11:04:00 PM Delete! [Reply Comment]

Muka iras2 yunalis zarai?? Cepat2.. jom tengok..
http://bit.ly/VFpu5N

Wednesday, March 06, 2013 11:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

jadi..tenks for the tuto.. :)

Thursday, March 07, 2013 1:16:00 AM Delete! [Reply Comment]

rajin NM buat ttor.... btw, deno ada folo tutor NM sebelum ni... thanks ya.. tp tutor yg deno tanya tu tak jadi... huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...