5.2.13

Tutorial : Buat Scroll Bar Di Bloglist

Author : Nabila Medan Time : 2/05/2013 06:08:00 PM Total Comment : 12 Label :

Selamat Petang!
Petang ni nak buat tutorial ringkas! Cara nak buat scroll untuk bloglist. Kita mulakan okay.



1.Dashboard > Template > Edit HTML > Proceed > Tick Expand Widget
2.Seterusnya, korang cari/search nama widget bloglist korang. Menggunakan Ctrl + F
(Contoh nama widget bloglist nabila, Bloglist Ever)
3.Langkah seterusnya, dibawah nama widget bloglist yang korang cari tu.. Cuba cari code 
<div class='widget-content'>


4.Jumpa kan? Buang code tadi dan gantikan dengan code bawah ni.
<div class='widget-content' style='overflow:auto; width: ancho; height:250px;'>
5.Preview dan jika menjadi. Klik save!

Yang warna merah tu boleh tukar dengan panjang yang korang nak okay. Semoga berjaya membuat.

12 comments

Tuesday, February 05, 2013 6:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice :)

Tuesday, February 05, 2013 7:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

berguna lah tutor ni. thanks ^^

Thursday, February 07, 2013 9:16:00 PM Delete! [Reply Comment]

ohh yeah....

Saturday, May 11, 2013 2:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for the tuto adik =)
akak baru wat blog ni.
free to visit

http://nurulaidahjamon.blogspot.com/

Tuesday, May 14, 2013 1:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

macam mana nak letak kebawah yea?

Sunday, June 02, 2013 6:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks nabila..dah jadi.:D

Thursday, July 04, 2013 5:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks! :D

Monday, July 15, 2013 3:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks..

Wednesday, July 17, 2013 11:23:00 AM Delete! [Reply Comment]

Selamat berpuasa :) terima kasih! menjadi :)

Friday, January 03, 2014 7:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thank you! Berguna sngt bgi blogger baru mcm sy.. :)

Monday, January 20, 2014 11:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

saya punya x menjadi huhu

Thursday, February 06, 2014 12:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

zara nak try buat.. sb nak letak byk blogger hebat dlm bloglist.. ^^ thnks dear !

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...