3.1.13

Tutorial : Cara Letak Iklan Nuffnang

Author : Nabila Medan Time : 1/03/2013 08:30:00 PM Total Comment : 13 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Hai! Ada orang request macam mana nak letak iklan nuffnang. Nuffnang, korang tahu kan? hehe. Siapa belum ada nuffnang, daftar la. Boleh dapat pendapatan sampingan sambil-sambil berblog ni kan? Harhar.

Cara ambil code nuffnang :
1.Pergi LamanWebNuffnang. Dan pastikan korang dan sign in acc nuffnang korang!
2.Tekan My Nuffnang > Blog Manager > Manage My Blogs


3.Done? Tekan "LARGE REC" yang dekat tepi tu


4.Okay, sekarang korang ambil code iklan nuffnang tu satu-satu. Sebab korang kena pasang iklan tu semua/ketiga-tiganya! Tick je dekat kotak bulat iklan tu, nanti dia automatik keluar code nuffnang.
Leaderboard - harus pasang di atas blog , atas header atau bawah header.
Skyscraper - diletakkan di sidebar, pastikan yang bahagian sidebar paling atas.
Large Rectangle - dipasang di bawah entri.
*Senang korang tengok gambar yang en.nuff lorekkan tu*


Cara pasang dekat blog
1.Copy code nuffnang korang
2.Dashboard > Layout > Add a gadget > HTML/Javascript
3.Paste dekat HTML/Javascript dan save!

*Kalau tak faham , tekan tutorial yang nuffnang bagi. Click "Placement"

13 comments

Thursday, January 03, 2013 9:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

hehe..thnks for the tutorial :)

Friday, January 04, 2013 8:54:00 AM Delete! [Reply Comment]

nice... ^_^

Tuesday, March 26, 2013 6:44:00 PM Delete! [Reply Comment]

knp sy buat utk skycraper xjd ek?

Sunday, May 05, 2013 11:23:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thanks ya utk tutorial ni..saya alami kesulitan sikit tadi nasib baik jumpa posting n di Google.

Tuesday, May 21, 2013 11:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tutorial yg sangat membantu... Thanks yea
http://malaysiarounder.blogspot.com/

Monday, August 26, 2013 1:04:00 PM Delete! [Reply Comment]

bagus tu

Wednesday, August 28, 2013 9:14:00 AM Delete! [Reply Comment]

assalam.. nak tanya.. iklan nuffnang ni cuma boleh letak satu jer ker kat blog? kalau boleh.. macam mana yer nak buat ?

Friday, November 08, 2013 9:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

useful tutorial :)

Thursday, November 21, 2013 3:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

dapat.. thnks ! ^^

Thursday, December 19, 2013 12:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

klau blog baru. macam mane nak letak??

Thursday, February 13, 2014 10:33:00 AM Delete! [Reply Comment]

assalamualaikum..hi terima kasih ats pertolongan nya..dah menjadi :)

Thursday, February 13, 2014 10:33:00 AM Delete! [Reply Comment]

terima kasih atas pertolongan kamu, saya dah cuba..menjdik sangt

Wednesday, May 14, 2014 2:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

dapat :) tq

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...