19.1.13

New Look And New Design Again!

Author : Nabila Medan Time : 1/19/2013 11:53:00 AM Total Comment : 22 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Sebelum

New Look!!
Ni printscreen dari Mozilla Firefox, sebab tu nampak sedikit kecacatan dekat bahagian menubar tu. Best View "Google Chrome"

Perghh perghh. New look again? Bulan lepas baru tukar design. Bulan ni tukar lagi? Haha. Jangan pelik la kan, sebab nabila memang suka tukar design bila mood nak tukar ada. Haa! Minggu ni taktahu la kenapa mood nak tukar datang tiba-tiba. 2-3 hari jugak nak ambil masa siapkan sebab sekolah kan, buat masa petang je. Buat sendiri punya kemain! 2 orang customer punya blog taksiap lagi. Haha. Tengah tarik idea, sebab bila pasang.. mata nabila pulak tak berkenan. Haha

Okay berkenaan dengan blog yang wajah baru ni.. Macam biasa lah, adat nabila bila tukar design nabila mesti nak minta pendapat korang. Macam mana dengan design ni, warna dia , blog lambat loading tak. Suka hati la korang nak bagi pendapat apa-apa, insya-Allah nabila terima dan akan usahakan untuk kearah yang lebih baik. Bolehkan? Hehe

Nabila masih mengekalkan template denim nabila takpakai blogskin sebab takreti. Haha. Sidebar style nabila tukar sikit, konon nak nampak lain dari yang lain sikit la kot. Footer tu nabila edit guna code HTML yang adik faqihah husni bagi , senang dan mudah. Bahagian comment box, takpayah cakap lah.. Memang penat nak edit sebab code asal dari comment thread kan. Jadi nak kena edit sana-sini.. mula-mula rasa fedup juga. Tapi cuba jugak dan akhirnya jadilah kotak komen sebegitu! Cun tak? Harhar. Warna tema tetap setia pada pink, rasa macam takboleh berpisah dengan warna pink. Cuma kali ni nabila guna warna pekat sikit dan campur warna cair. Header? Nampak sangat pemalas kan? Simple sangat-sangat. Takada idea untuk bahagian header. Dan akhirnya! Hasilnya sebegini rupa, seperti yang korang lihat sekarang ini. Hehe. Tema kawai macam hilang lepas tukar design baru ni kan? Tapi tak apalah. Yang penting ada warna pink ;p

Abaikanlah komen yang bukan main panjang lagi kat gambar diatas tu. Semalam baru reply komen, sebab takboleh tidur.Harhar. 

22 comments

Saturday, January 19, 2013 12:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

seriously, comel giler nabila. Good job dear! =D

Saturday, January 19, 2013 12:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

Cantiknya blog akak. Blog saya biasa je macam x cantik pun ada.

Saturday, January 19, 2013 12:26:00 PM Delete! [Reply Comment]

cantik giler design baru !!!!

Saturday, January 19, 2013 12:35:00 PM Delete! [Reply Comment]

makin lama , makin cute la blog ni :)

Saturday, January 19, 2013 12:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

cantikk ,comel !

Saturday, January 19, 2013 12:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

makin lama makin cute la blog ni :)

Saturday, January 19, 2013 12:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

cantik cantik cantik :D

Saturday, January 19, 2013 12:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

Cantiklah design baru akak ! Macam mana nak buat syle sidebar tu ? Macam menarik je . Hehehe .

# Singgah dari http://www.fatinnazurah.my/

Saturday, January 19, 2013 12:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

Sgt2 cantik dan cute...so perfect...xde cacat cela pun...cun..cun..cun...

Tang comment box tu nmpk simple dan menarik..

Header pun ok sgt...u look new...

Saturday, January 19, 2013 1:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

cantik ^^

Saturday, January 19, 2013 1:29:00 PM Delete! [Reply Comment]

cantik~! >.<

Saturday, January 19, 2013 1:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

ala-ala blog kite seyh.

Saturday, January 19, 2013 1:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

catik..pink2 je..hehe

Saturday, January 19, 2013 1:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

@huda Hee. Thanks huda! :D

Saturday, January 19, 2013 2:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

alahai comelnya macam tuan dia.. :)

Saturday, January 19, 2013 3:45:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nice ! ^_^

Saturday, January 19, 2013 3:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

sangat suka dengan header :)

awesome plusplus

Saturday, January 19, 2013 6:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

comelnya blog ni. pink pink gitu! ^^

Saturday, January 19, 2013 8:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

awak suka headernya! Lain kali, buat untuk awak ye! Haha :D

Saturday, January 19, 2013 9:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

wah mmg cantik,kreatif n pinkyyyy ^^

Saturday, January 19, 2013 10:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

Ohsem , cantik dan kreatif ! Tkpelah hilang kawaii punn :D

Sunday, January 20, 2013 12:10:00 AM Delete! [Reply Comment]

comel ! seriously jeles !!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...