29.1.13

Blogger-Blogger Gadis!! Blog Review 7

Author : Nabila Medan Time : 1/29/2013 05:36:00 PM Total Comment : 11 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Hai semua. Petang ini nabila ingin menunaikan janji tahun lepas. Ciss! Tahun lepas? Ekeke. Sebenarnya nabila ada minta link blog blogger-blogger lain dan janji akan review blog mereka semua. Tahun lepas nabila dah siap review lebih kurang 30 blog. Dan masih berbaki banyak lagi yang nabila belum review. Maaf ya? Lambat tapi nabila tetap akan tunaikan. Insya-Allah.

1.Miss Ayez Official Site
Tema yang nabila nampak dia gunakan warna pink dan biru kan kan? Campuran warna yang memang sesuai dan sepadan. Nampak sweet , cute , cantik. Header dia "Ini tanah jajahan" wah, rasa takut nak masuk. Ahakss. Tapi doodle kartun yang dekat header dia tu comel sangat. Secara keseluruhan blog dia kemas. Tak percaya? Jenguk http://si-budak-nerd.blogspot.com/

2.Diari Farisha
Wah! Colourful nya header dia. Suka bab rainbow tu. Warna-warni dan comel. Okay masa masuk blog ni loading macam lambat sikit, taktahu la sebab internet nabila yang gedik ke apa eh. Hehe. Seterusnya, widget follower tu kalau masukkan ikut border/template blog mungkin nampak lebih kemas sikit. Lebar entri dan sidebar pun kalau besarkan sikit mungkin nampak lebih kemas sebab nabila perasaan ada gambar yang keluar dari border tu. Itu je rasanya, hanya pandangan nabila je ye. Harhar

3.Me's Aina
Bahagian dia je pun dah nampak simple but cute. Nampak tak description "Comelkan saya!" . Memang comel. Nampak ownernya macam dah jarang update blognya mungkin sibuk sekolah. Umur dia sama dengan nabila okay 17 tahun. Entri terakhir dia pada 31 Disember 2012. Akhirnyer Isnin!. Takpe fokus sekolah kan? Hehe. Okay blog dia memang simple, bahagian sidebar semua kemas dan tersusun. Loading dia pun cepat, itu je yang nabila nak review pasal blog Aina ni. Sekian!

4.Nabila Biela
Satu lagi blog yang mempunyai header yang colourful!! Cantik okay, nampak macam simple je. Pandai main tone warna. Hikhik. Yang penting nama kita sama kan? Harhar. Okay, Nabila Biela ni sedang menjalankan satu segmen dekat blog dia. Meh nabila nak jemput korang semua join sama-sama okay? Click Here. Nampak dari segi header, background , title sidebar, title entri semuanya colourful! Kalau masuk blog ni sure happy kan. Nabila taknak review panjang-panjang sebab takada apa yang nak di review. Semuanya okay.

5.Nabila Azmi
Nabila suka bahagian border template dia. Serius cantik sebab ada bunga rose tu kan. Header dia simple but nice. Bahagian sidebar dan entri dia kemas. Hurm hurm hurm. Sebenarnya nabila taktahu nak review apa sebab secara keseluruhannya blog dia memang dan cantik dan kemas. Good job. Hewhew

6.Dayang Deno
Ini antara blogger yang suka tinggalkan jejak tak kisah la di shoutbox ataupun di kotak komen. Dia memang rajin singgah menyinggah. Blog dia sweet je. Warna pink my favourite colour! Kalau tengok header dia, perghh. Cantik, cun sangat sangat! Dengan kartun muslimah tu, tertambat hati. Cehh. Hehe. Secara keseluruhan blog Dayang Deno ni okay! Sidebar dia kemas, tersusun dan cantiklah.

7.ImpianaFida
Kalau scroll dari atas sampai bawah blog dia, memang superb simple. Tapi dia punya header cun, seriusly! Nabila nampak sidebar dia agak penuh sikit tapi itu tak jadi masalah kalau takada problem dengan loading blog, sebab masa nabila on the way nak pergi blog ni loading dia okay sangat. Apa rahsia? Hikhik. Sebab nabila kalau tambah widget banyak sikit je kat sidebar mesti loading lambat. Haha. Secara keseluruhannya mengenai blog ini, saya suka saya suka! Sebab bagi nabila simple itu lebih baik. Hehe

8.Siti Nurazwaniza
Kenapa blog awak comel? Cer jawab cer jawab! Kenapa kenapa? Geram nabila tengok tau dari header dia yang comel tu. Dia ada update tentang Tips nak hias dan cantikkan blog. Apa kata korang terjah, mana tahu lepas ikut tips dia korang boleh dapat blog secantik dia kan? Okay. Sidebar dia kemas sangat, loading blog dia pun okay tanpa sebarang masalah. Keseluruhan yang nabila boleh kata, terbaik!

9.Belog Budak Jahat
Arghh comel nya header dia, mana dapat doodle bersila tu? Dah lama teringin nak doodle tuh. Heee. Tema soft purple, memang cute warna tu kan. Blog ni pun superduper simple. Loading blog okay, sidebar semua okay. Nothing to say. Blog awak cantik okay.

10.Siti Aisyah Khalil
Seorang calon upsr 2013? Muda lagi rupanya blogger ni. Kecik-kecik dah ada blog ya? Semoga dapat keputusan yang cemerlang untuk upsr nanti ya dik. Blog adik ni yang superpink. Menyerlah kecomelannya disitu. Nabila asal nampak warna pink je, memang semua nya comel. Haha. Blog yang simple. Keseluruhannya........ Jenguk http://aisyah-mrs-pinky.blogspot.com/. Hukhuk ;p


Memang nak teruskan review. Tapi, penat pula menaip.. Nabila ni bukan reti sangat pun bab review blog orang ni sebenarnya. Haha. Tunjuk terror je, kononnya lah. Segala yang nabila taip tu adalah pandangan daripada nabila sahaja. Pandangan setiap orang lain-lain kan. Jadi, maaf andai nabila tersilap kata dengan pandangan nabila itu. Oh ya, masa nak review ni.. ada blog yang nabila takboleh buka, not found dan masalah dengan domain. Jadi nabila terpaksa skip blog-blog tersebut. Maaf.

11 comments

Tuesday, January 29, 2013 5:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

semuanya terbaik :D
mulakan terjah blog mereka semua..

Tuesday, January 29, 2013 6:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

UNTUNG DIORANG DIRIVIEW
hehe.. nak terjah :)

Tuesday, January 29, 2013 6:48:00 PM Delete! [Reply Comment]

wahh syoknyee

Tuesday, January 29, 2013 7:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

bila nak ada blogger2 yg hensem2 plak nie??? heeeee

Tuesday, January 29, 2013 9:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

wahh tq nabila...eh..jnggal pulak sbut name sndirik..hehe...cyggg kamoo

Wednesday, January 30, 2013 8:37:00 AM Delete! [Reply Comment]

rajinnya dia hehe

Wednesday, January 30, 2013 7:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice, boleh terjah diorg plak pasneh.. :)

Wednesday, January 30, 2013 8:23:00 PM Delete! [Reply Comment]

terima kasih kak :D hehe..yang tu sindir ke??

Wednesday, January 30, 2013 9:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

wow... seriusly kena mengenali mrk utk lebarkan sayap.

Thursday, January 31, 2013 2:42:00 AM Delete! [Reply Comment]

eh2... blog dneo pun ada? thanks NM! sori lama tak menginggah.. baru dpt balik link NM :)

p/s: cantik keader baru blog NM! terkejut dneo tadi bingan blog siapa tadi.. hehe.. cantik3!! :)

Thursday, January 31, 2013 6:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

NNT KAK BUI TERJAH MEREKA

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...