31.8.12

Giveaway : Jom Join My 1st Giveaway By Anna

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 07:46:00 PM Total Comment : 5 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Giveaway : Jom Join My 1st Giveaway By Anna
Due Setelah Cukup 200 Penyertaan
Click Banner!

Senarai Hadiah Ohsem -
  • Lomo Camera With Film ( Top Refferal )
  • Kaspersky ( 1 pemenang )
  • Voucher discount 10 % contact lenses ( 5 pemenang )
  • Sebalang Choc Chips Cookies ( 1 pemenang )
  • Contact lenses with pcs casing ( 3 pemenang )
  • Frame + Selendang + Keychain ( 1 pemenang )
  • Selendang + Keychain ( 1 pemenang )
  • Selendang ( 1 pemenang )
  • Bedak Arab ( 3 pemenang )
  • Tudung ( 1 pemenang )
  • Make up ( 1 pemenang )
  • Perfume ( 1 pemenang )
  • Maika Hobo Bag ( 1 pemenang )
  • Blouse ( 1 pemenang )
  • Bookmark ( 5 pemenang )
  • Di bloglist ( 10 pemenang )
  • Topup rm 10 ( 1 pemenang )
  • Header ( 5 pemenang )
  • Banner ( 2 pemenang )
  • Freebies Assalamualaikum ( 3 pemenang )
  • Edit Full Blog ( 1 pemenang )

Segmen: Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan September!!!

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 06:54:00 PM Total Comment : 3 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen: Nak Masuk Dalam Bloglist Ain bulan September!!!
Due 5 Sept 2012
Click Banner

Segmen: Follow Blog Kamu!!!

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 06:39:00 PM Total Comment : 6 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen: Follow Blog Kamu!!!
Due 29 Sept 2012
Click Banner

Jumlah Follower - 4130

tag
http://eyqahasnan.blogspot.com/

Segmen Jiakreatifelt : Blog aku cantik tak?

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 06:36:00 PM Total Comment : 3 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen Jiakreatifelt : Blog aku cantik tak?
Due date ?
Click Banner!

tag
http://www.miramashimaaru.com/
http://eyqahasnan.blogspot.com/

Segmen : Sept's Bloglist by Eesya Lavigne

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 06:30:00 PM Total Comment : 4 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Segmen : Sept's Bloglist by Eesya Lavigne
Limit 15 orang join!
Click Banner!
Join cepat yooowww :3

Gempak GiveAway by Fatin Roziana

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 01:38:00 PM Total Comment : 3 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Gempak GiveAway by Fatin Roziana
Due Date 1 Sept 2012
Click Banner!


1st Birthday Giveaway By Pink Lavender

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 01:28:00 PM Total Comment : 0 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

1st Birthday Giveaway By Pink Lavender
Due 31 August 2012
Click Banner!


Segmen : Saya Seorang Blogger By Amna

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 12:51:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi


Banner Handmade By NabilaMedan
Comel tak banner yang nabila buat ni? hikhok. Penat okay perah idea bagai , konon kpop la sikit. ahaksss ;p
Nak join segmen ni? Tekan banner cute yang nabila buat tu okay :)

Saya Seorang Blogger!

Syarat-Syarat Contest


Pemilihan Pemenang


Tajaan Bersama

Momo Chan Collections 
https://www.facebook.com/pages/Momo-Chan-Collections/197114006994906

BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 10:39:00 AM Total Comment : 0 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

BloggerShip GiveAway by Aina , Ain & AzReen
Due selepas 200 penyertaan
Click Banner!

Blogger Idola - Nisakay

♥ Merdeka Awesome Giveaway By Rochelle Liong *31/OGOS/2012 ♥

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2012 10:20:00 AM Total Comment : 0 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

♥ Merdeka Awesome Giveaway By Rochelle Liong *31/OGOS/2012 ♥
Click Banner!

  • Berapa jalur pada Jalur Gemilang? - 14 Jalur
  •  Berapa warna pada Jalur Gemilang? - 4 Warna
tag
http://misszberceloteh.blogspot.com/
http://sunnyxandra.blogspot.com/
http://www.syuhadasalleh.my/
http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/
http://azatiesayang-contest.blogspot.com/

30.8.12

Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2012 03:39:00 PM Total Comment : 4 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Partner Giveaway By Fiqah dan Ieyla
Due selepas peserta cukup 150 Orang
Click banner !

tag
http://dewqracintakita.blogspot.com/
http://www.aisyahhumaira.com/

Giveaway Celak Arab

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2012 03:32:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Giveaway Celak Arab
Due 31 August 2012
Click Banner!

Contest : Review Jomhosting Hosting Malaysia Terbaik.

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2012 03:09:00 PM Total Comment : 4 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Nak Join? CLICK HERE!
Contest : Review Jomhosting Hosting Malaysia Terbaik.
Due 13 Sept 2012
Click Banner!

Mengenai JomHosting
"Bermula hanya dengan pembekal hosting dalam skala kecil, kini JOMHosting telah berkembang menjadi antara pembekal web hosting, server dan nama domain terkenal di Malaysia. Dari 2007 kami mengorak langkah ke bidang ini sehinggalah kini, kami telah berumur 5 tahun.
Dengan jumlah pelanggan online kami melebihi 4000 orang, sudah tentu memberikan kami semangat untuk lebih lebih terbaik kepada semua pelanggan kami.

4000 pelanggan kami telah berpuas hati, anda bila lagi?

Semak pakej web hosting, nama domain, sms, web design dan pelbagai lagi servis terbaik dari kami yang sememangnya menepati citarasa anda."
Apa kata mereka tentang JomHosting?

Perkhidmatan yang JomHosting sediakan?


Untuk Maklumat lebih lanjut layari JomHosting.Net

Para Penaja
web hosting Malaysia;http://www.jomhosting.net
kad kahwin cantik dan murah;http://www.kadkahwincantik.com/
blog Wawa Abdullah;http://www.miszwawa.com

Saya nak duit raya Cik Misya!!!

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2012 02:41:00 PM Total Comment : 3 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Saya nak duit raya Cik Misya!!!
Due 31 August 2012
Click Banner!

Kisah Saya Dan Duit Raya
Zaman kanak-kanak sememangnya sangat seronok dan indah , tambah pula apabila bulan syawal menanti tiba.Pasti kanak-kanak adalah orang yang paling gembira sebab menanti duit raya dari ibu bapa , sanak saudara dan juga orang lain. Nabila tidak ketinggalan dalam menjalani kehidupan seperti itu dahulu. Pernah suatu ketika , nabila pergi beraya beramai-ramai dengan kawan pergi ketuk semua pintu rumah yang ada dekat satu perumahan ni.Kenal atau tak bukan penghalang untuk dapat duit raya. Kitaorang pernah beraya dirumah orang bujang. Langsung takada kuih raya, air cuma air masak je yang dia bagi. Haha. Sanggup tak sanggup benda dah jadi.Tapi tu cerita masa sekolah rendah, sekarang nabila dah sekolah menengah dah. Takbuat dah macam tu, tapi memori "ketuk pintu satu perumahan" tu adalah satu kenangan buat nabila. Sangat seronok okay X_X

Syarat Contest

Pantun Untuk Cik Aimi

Soalan Cepumas 

Ucapan Terakhir

Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2012 11:31:00 AM Total Comment : 36 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

miss Z berceloteh
Segmen Up Follower & Tambah Kenalan Part 3
Due 10 Sept 2012
Click Banner!

Saya blogger selangor dan mempunyai 4125 follower :3

29.8.12

SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE

Author : Nabila Medan Time : 8/29/2012 05:13:00 PM Total Comment : 5 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

SEGMENT : PENCARIAN 222 BLOGGER BERTUAH OLEH NORZI BEAUTILICIOUS HOUSE
Due 31 August 2012
Click Banner!


28.8.12

Contest Raya Cik Siti

Author : Nabila Medan Time : 8/28/2012 04:17:00 PM Total Comment : 6 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

http://eimah2328.blogspot.com/2012/08/first-contest-cik-siti.html
Due 31 August 2012

Jawapan - RM141
*hikhok. hope betul la x)*

27.8.12

Pemenang Entri Kreatif

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2012 08:22:00 PM Total Comment : 2 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam


Maaf diatas kelewatan mengumumkan pemenang. ramai dah taksabar eh? ahakss. Okay pemenang entri kreatif ada tiga pemenang. First place akan dapat kad raya yang agak istimewa , bila buka kad raya tu nanti ada keluar music raya! Wah seronok kan? Second & Third Place akan dapat kad raya istimewa juga cuma takada lagu ler.hekhek. Harap dengan hadiah tu dapat membalas usaha keras korang buat entri kreatif tu x)


Pemenang Entri Kreatif
First Place - http://sicomel06.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari.html
Second Place - http://budakepalmerah.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari_3.html
Third Place - http://aimancool99.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari.html

Tahniah tahniah tahniah!
Yang menang sila email nama dan alamat ke nabilamedan@yahoo.com okay?
Thankss x)

Pemenang Entri Kreatif? Jeng Jeng Jeng! x)

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2012 07:02:00 PM Total Comment : 1 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Pemenang entri kreatif nabila dah ada. Dah dua hari siap dekat draft.Cuma taksempat nak publish. Malam ni nabila publish okay?! Selamat menunggu! Ahaksss x)

21.8.12

Macam Mana Raya?

Author : Nabila Medan Time : 8/21/2012 07:12:00 PM Total Comment : 13 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Langsung tak sempat nak update okay ._.
Korang punya raya macam mana? Seronok tak? :)
Bye ;p

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2012

Author : Nabila Medan Time : 8/21/2012 12:15:00 AM Total Comment : 5 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi


Ni kira sticky post la ye. Takut taksempat nak buat entri baru seminggu.hewhew.
Jom tolong nabila klik link bawah ni boleh?!


16.8.12

Setiap Botol Ada Ceritanya Tersendiri. Ayuh Kita Sebarkan!

Author : Nabila Medan Time : 8/16/2012 11:13:00 PM Total Comment : 0 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

campaign image
Mesin Sebarkan Semangat Ramadhan?

Adakah anda pernah terfikir tentang proses dan kerja di sebalik setiap gelas air yang anda minum? Tahukah anda bahawa terdapat golongan masyarakat yang masih tiada sumber bekalan air bersih dan sanitasi?

Coca Cola sedang bekerjasama dengan Pertubuhan Amal untuk menyokong projek yang akan membantu golongan yang kurang bernasib baik ini. Di bulan Ramadan yang mulia ini anda juga boleh memainkan peranan anda!

Setiap pesanan yang dihantar melalui App Coca Cola akan membiayai projek pembekalan air bersih dan sanitasi di kawasan pedalaman. Jika kita mendapat 50,000 pesanan, Coca Cola akan menyalurkan RM50,000 ke projek ini.

Ayuh kita sebarkan dan bantu golongan yang kurang bernasib baik! Click Here. Masa Ramadhan boleh mendapat pahala yg berganda dengan mudah – beramal melalui App #SemangatRamadhan 

Klik sini untuk sebarkan berita ini!~
Jom baca kisah raya selebriti popular~

Saya Nak Kad Raya Dari Aqila Saleha

Author : Nabila Medan Time : 8/16/2012 07:24:00 PM Total Comment : 5 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Saya Nak Kad Raya Dari Aqila Saleha
Due 19 August 2012
http://mrstaeki.blogspot.com/2012/08/saya-nak-kad-raya-dari-aqila-saleha.html

Tag
http://sharfynarzmiss.blogspot.com/
http://ikapukpuk.blogspot.com/
http://sicomel06.blogspot.com/


Saya Nak Kad Raya Dari Ainin Suffiah

Author : Nabila Medan Time : 8/16/2012 05:38:00 PM Total Comment : 3 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Saya Nak Kad Raya Dari Ainin Suffiah
Due 19 August 2012
http://diari-kecilku-sofea.blogspot.com/2012/08/segmen-saya-nak-kad-raya-dari-ainin.html

tag
http://www.miramashimaaru.com/


Salam Aidilfitri Ikhlas Dari NabilaMedan


Kad Raya Dari Rakan Maya.

Author : Nabila Medan Time : 8/16/2012 05:15:00 PM Total Comment : 3 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang




Haaa , nampak tak gambar atas tu? Konon macam banyak je. Padahal 4 je pun. haha. Sekurang-kurangnya ada lah jugak yang nak bagi kat nabila kan? hewhew. Perasaan seronok sangat bila dapat kad raya. Rasa macam mengimbau kenangan lama yang takberapa nak lama tuh. hehe.

Yang kat atas tuh adalah pemberian daripada Tasya , JaaKechik Corner , Yuliana , Lizahanum. Eh? nama korang tak ada? korang ada pos ke? haha ;p Nak pos kad raya untuk nabila? sila hantar ke alamat blablablabla....... haha *abaikan* Thanks a lot pada yang sudi hantar tu eh! Nabila tahu ada yang belum sampai tapi takpe la , nabila tunggu okay ;)

Jom Follow Twitter Nabila!
Twitter NabilaMedan

Ikuti Kisah Raya Aaron Aziz , Erra Fazira Dan PakNil

Author : Nabila Medan Time : 8/16/2012 03:36:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Kalau korang semua perasan , sejak semalam dah ramai yang mula beri ucapan salam aidilfitri buat kawan dan kenalan. Al-maklumlah tinggal beberapa hari sahaja lagi , bulan ramadhan bakal meninggalkan kita dan bulan syawal bakal menjelma.

Aaron Aziz -
Ikuti Kisah Raya Aaron Aziz pada zaman remajanya. Adakah ia jauh berbeza dengan kehidupannya yang sudah berumahtangga sekarang? Ikuti Kisah Raya Aaron Aziz Disini.

Erra Fazira -
Ikuti Kisah Raya Erra Fazira tentang dirinya yang terpaksa meneruskan kehidupannya tanpa seorang bapa sejak kecil lagi. Ikuti Kisah Raya Erra Fazira Disini.

PakNil -
Ikuti kisah Raya Paknil mengimbau kembali zaman kanak-kanak bersama ayah kesayangannya. Ikuti Kisah Raya PakNil Disini.

Ketiga-tiga nama tersebut adalah seorang artis yang memang semua dah kenal kan? Tapi mereka ada kisah raya mereka yang tersendiri dan pastinya berlainan. Kisah raya korang bagaimana?

Mohon duit raya dari korang!
Kisah Raya Selebriti Popular.
(Klik pleaseee? Dah klik? Bagi link korang.Nanti nabila klik! Deal?)

15.8.12

Saya Nak Kad Raya by Ira Arina

Author : Nabila Medan Time : 8/15/2012 09:17:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Saya Nak Kad Raya by Ira Arina
Due 17 August 2012
Click Banner?
http://www.miramashimaaru.com/2012/08/segmen-saya-nak-kad-raya-daripada-ira.html

Pelbagai hadiah menarik disediakan antaranya , kad raya, header dan make up!

tag
http://faratasyadiary.blogspot.com/
http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/

Jom Join Simple GA by Mizz Wenn

Author : Nabila Medan Time : 8/15/2012 11:19:00 AM Total Comment : 4 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Jom Join Simple GA by Mizz Wenn
Due 15 August 2012
Click Banner!
http://sharfynarzmiss.blogspot.com/2012/07/jom-join-simple-ga-by-mizz-wenn.html

1st Blog Anniversary Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 8/15/2012 11:08:00 AM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

1st Blog Anniversary Giveaway
Due 9 Sept 2012
Click Banner!
http://24-7nay.blogspot.com/2012/08/giveaway-blog-anniversary.html

First Giveaway Menangi Domain dan Cute Stuffs

Author : Nabila Medan Time : 8/15/2012 11:05:00 AM Total Comment : 0 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

First Giveaway Menangi Domain dan Cute Stuffs
Due 15 August 2012
http://www.pinkizluv.com/2012/07/sertai-first-give-away-menangi-domain/

tag
http://ftndiana.blogspot.com/
http://littlequeenstory.blogspot.com/

5 Wishlist :-
i-Domain sendiri
ii-DSLR
iii-Phone baru
iv-Laptop
v-Keputusan cemerlang untuk SPM next year

Kenapa perlu domain ini?
Sebab dah lama teringin nak ada domain sendiri.Kalau dapat domain sendiri , nabila harap blog nabila dapat naik ke satu anak tangga lagi dan terus maju pada masa akan datang. hewhew ;p

Segmen : Saya nak kad raya by cik purple

Author : Nabila Medan Time : 8/15/2012 10:38:00 AM Total Comment : 2 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Segmen : Saya nak kad raya by cik purple
Due 16 August 2012 , 5pm
Nak join? Click Banner!
http://littlequeenstory.blogspot.com/2012/08/segmen-saya-nak-kad-raya-untuk-korang-d.html

13.8.12

Pemenang Top Refferal Dan Cabutan Bertuah!

Author : Nabila Medan Time : 8/13/2012 10:32:00 PM Total Comment : 11 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Okay , tanpa berlengah lagi.Nabila nak umumkan pemenang top refferal dan pemenang bertuah yang di cabut oleh uncle random saya.

Pemenang Top Refferal
( Tudung Bawal Bercorak + Kad Raya)

Berdasarkan analitik di nuffnang ye.

Pemenang Cabutan Bertuah
( Kad Raya)
28.http://ceritasiaiyon.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari.html
48.http://dairisally.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari.html
63.http://realbabygunzcrunchy.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-raya-dari.html
34.http://miszztchocolate.blogspot.com/2012/08/random-giveaway-saya-nak-kad-raya-dari.html
3.http://mizzsninie.blogspot.com/2012/08/giveaway-saya-nak-kad-raya-dari-nabila.html

Tahniah Tahniah Tahniah Kepada Pemenang Ye!
Yang Takmenang jangan kecewa okay , Insya-Allah ada rezeki nabila buat lagi eh.

Para pemenang sila email kan detail seperti Nama Dan Alamat ke nabilamedan@yahoo.com secepat mungkin! Sebab kalau lambat , kad raya korang pun akan sampai lambat..Faham-faham la ye sebab pos malaysia pun dah bagitahu.

Pemenang entri kreatif akan diberitahu nanti :)

12.8.12

Kenapa Random.org Ni , Macam Mana Nak Umum Pemenang?

Author : Nabila Medan Time : 8/12/2012 08:35:00 PM Total Comment : 9 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam

Haduh , sadis nye la.sobsob. Dari petang tadi nabila nak buat cabutan dan memilih pemenang bertuah berdasarkan random.org , tapi bila pergi ke website tersebut. Ada pulak masalah nya....


Lahai penatnya , dah banyak kali refresh dah banyak kali try dah banyak kali cuba tapi tetap sama. Apa masalah eh? Macam mana nak umum pemenang ni? Ingat nak umum awal sebab nak pos awal. Tapi timbul pulak masalah yang tidak dijangka ni.Huhu. Sedih nya T^T

Random Giveaway Saya Nak Kad Raya Dari Nabila

Author : Nabila Medan Time : 8/12/2012 03:47:00 PM Total Comment : 73 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang


Caranya
Syarat Utama : Warganegara Malaysia
1.Follow blog ini
2.Tekan sponsor ini , dan iklan ini  .*Tolong Jujur*
3.Buat entri
- Title " Random Giveaway : Saya Nak Kad Raya Dari Nabila "
- Letak banner dan linkkan sekali
- Tag 2 Orang rakan dan pastikan mereka tahu
- Buatlah entri se-kreatif mungkin kalau nak menang hadiah untuk entri kreatif . kalau taknak , buat entri simple je.
4.Tinggalkan link entri bukan link blog dibahagian komen.

Hadiah
Tudung Bawal Bercorak + Kad Raya - Top Refferal X1
Kad Raya Special - Entri Kreatif X3
Kad Raya - random.org X5

Pemilihan Pemenang
Top Refferal - Berdasarkan refferal ke blog ini
Entri Kreatif - Nabila akan nilai , baca , teliti entri korang.If nabila berkenan nabila akan pilih :)
Random.Org - Berdasarkan cabutan bertuah. Siapa yang kena dia yang menang

*Promote habis-habisan kalau nak menang hadiah untuk top refferal
*Berlangsung selama seminggu iaitu dari 3 Ogos hingga 12 Ogos 2012
*Insya-Allah if dapat sambutan nabila akan tambah lagi ye :)
*Senarai Peserta
Maxis Olympic

Tempahan Edit Blog Ditutup Sempena Raya~

Author : Nabila Medan Time : 8/12/2012 02:13:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Okay , petang ni nabila nak mention sikit eh. Harap lepas ni korang faham dan tunggu notis seterusnya la ye.Dengan ini saya nabilamedan ingin mengistiharkan bahawasanya esok raya tempahan edit blog ditutup !

Tempahan Ditutup Sempena Hari Raya.

Nabila tutup awal sebab nabila nak siap 2-3 tempahan lagi dan nak fokus dengan projek akaun tingkatan 4 nabila..that's why nabila tutup awal okay.Harap korang semua faham . Dan nabila nak tekankan kepada korang-korang yang tempah tapi belum bayar. Tolong selesaikan sebelum 17 Ogos! Harap korang bagi kerjasama eh?

Insya-Allah 2-3 Minggu lepas raya , nabila buka la balik tempahan.Tunggu je la notis dari nabila.hewhew.Selamat berpuasa dan selamat menyambut hari raya :D

Pencarian Blogger Aktif #2 Oleh Mialiana.com

Author : Nabila Medan Time : 8/12/2012 09:55:00 AM Total Comment : 2 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Pencarian Blogger Aktif #2
Pencarian Blogger Aktif #2 oleh Mialiana.com
5/8/2012 hingga 12/8/2012

Pagi ni nabila nak join segmen dari kak mialiana , Segmen Pencarian Blogger Aktif #2. Okay kalau korang nak join tekan banner yang disediakan diatas ye? Shoutbox nabila ada dibahagian sidebar atas tu okay.


10.8.12

Segmen : Kenangan Kad Raya

Author : Nabila Medan Time : 8/10/2012 04:13:00 PM Total Comment : 2 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

miss Z berceloteh
Due 16 August 2012
Click Banner!

Kenangan kad raya nabila adalah first time dapat kad raya dari blogger.Perasaan mestilah best kan? Lagipun tahun 2011 adalah tahun pertama nabila jadi blogger.Tuptup raya, dapat pulak kad raya dari blogger memang syok rasanya. Nak tengok kad raya tahun lepas yang nabila dapat dari blogger-blogger? Nabila ada letak dekat entri Kad Raya! dengan entri Dapat Kad Raya Lagi~. Tahun ni punya? Insya-Allah nabila buat entri jugak. Ada tak yang pos kad raya kat nabila? Kalau ada mintaklah alamat. haha *taktahu malu* ;p

Itu kenangan nabila.Kenangan korang? Jom lah kongsi bersama! Memang best kalau dapat kad raya ni. Tapi sekarang makin berkurang. Tapi ia tidak akan dilupakan, masih ada lagi yang main pos kad raya ni.Nak dapat kad raya dari nabila? join giveaway ini. promote jap ;p


9.8.12

Merdeka-Raya Random Giveaway by Lyana's Studio

Author : Nabila Medan Time : 8/09/2012 05:54:00 PM Total Comment : 1 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Merdeka-Raya Random Giveaway by Lyana's Studio
Due 31 August 2012
Click banner!

Tag
http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/
http://farahpunyestorymory.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...