29.6.12

Segmen : Up Followers Bulan June-Julai

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 10:29:00 PM Total Comment : 86 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


Assalamualaikum.
Dah lama nabila takbuat segmen kan kan? Okay kali ni nabila nak buat segmen simple je.Hope ada la yang sudi join.huhu.


(banner sama dengan tema blog.haha)




1.Follow This Blog And Like This Fanpage
2.Buat Entri , Tajuk "Segmen : Up Followers Bulan June-Julai" , Letak Banner Dan Linkkan Kesini Serta Tag 2 Orang Rakan Anda
3.Berikan Link Entri Bukan Link Blog DiBahagian Komen
4.Promote Entri Korang Habis-Habisan Kerana . . .


Pemenang Top Refferal Akan Menerima Cute Keychain!!
*Seorang Sahaja Yang Akan Dipilih*
3 Orang Peserta Bertuah Akan Direview Blognya


Tarikh Tutup : 7/7/2012

Blog Baru Yang Kawai Dan . . . ? Hewhew

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 09:02:00 PM Total Comment : 22 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


Assalamualaikum.Selamat malam yooowww! Hehe. Semangat kembali semula.hehe. Kalau korang yang selalu perasan update nabila. Hari tu nabila ada buat entri Blog Berwajah Baru Blog Serabukk tu kan? Ada jugak yang lambat update.Tuptup,keluar blog baru ni.hehe. Alhamdulillah entri tempoh hari , ramai jugak yang bagi pendapat dan nabila amat hargai sangat-sangat.Dengan pendapat korang tu la blog nabila bertukar lagi.hehe.Coding semua dari nabila.kecuali background okay.Nabila ada ambil hak korang tanpa beritahu?

Pendapat untuk blog baru? Ini pun belum 100% siap. banyak lagi takbetul kan.huhu.


Mohon tegur kalau ada yg takbetul okay? Kalau berat ke , tulisan kecik ke.Warna memukau mata ke ,Eh silap! Silaukan mata.Haaaaa! Korang bagitahu ye? Terima kasih :D


Segmen : Blog Review + Blogwalking Sambil Follow by Miss NR

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 07:19:00 PM Total Comment : 9 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


Segmen : Blog Review + Blogwalking Sambil Follow by Miss NR
Tarikh tutup pada 11 Julai 2012
Tekan banner yoow!


tag
http://aisyahhumaira99.blogspot.com/
http://cikyayastory.blogspot.com/

Simple (!!!) GiveAway ~ by Jaja Sutera

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 06:13:00 PM Total Comment : 2 Label :

Giveaway For All Bloggers!

Superb Ohseem! A Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 06:00:00 PM Total Comment : 3 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!!
  MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 




A Giveaway


hadiah sangat-sangat best!
Tak percaya? Lihat hadiah disini!
http://nurfarahfadzil.blogspot.com/2012/06/giveaway.html
Ada cash RM150 Juga :D

Segmen Bloglist Julai by Raihan

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:53:00 PM Total Comment : 3 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Segmen Bloglist Julai by Raihan
Tarikh tutup pada 30 June 2012
Tekan banner yee :D

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI HAZWAN HAIRY

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:49:00 PM Total Comment : 4 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna Lomo Aquapix GiveAway Miss Jijie 1st GiveAway!!  MidYear Mega Giveaway! ♥ Segmen @ Topup RM50  ♥ Contest Blog Cantik & Cun 



SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST JULAI HAZWAN HAIRY 
Tarikh tutup pada 30 Jun 2012


Kekerapan anda berblogging dlm sehari?
2-3entri.Kadang lebih jugaa ;)

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:40:00 PM Total Comment : 1 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


http://3.bp.blogspot.com/-PSuab2Smm1I/T-W9V1QAIVI/AAAAAAAAAhs/T3lEjJ6kdBU/s1600/banner+segmen.png
Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah
Tarikh tamat masih belum diketahui..


tag
http://diarybudaktinggi.blogspot.com/
http://cempakakuningku.blogspot.com/
http://nanakimie.blogspot.com/

Senarai Hadiah :

Topup RM5 ( 3 Orang )
Shawl ( 2 Orang )
Tudung ( 2 Orang )
Jam ( 1 Orang )
Rantai ( 3 Orang )
Gelang ( 4 Orang )
Anting - Anting ( 3 Orang )
Makeup ( 3 Orang )
MP3 Player ( 3 Orang )
Banner Animated ( 2 Orang )

Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Mizz Wenn

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:31:00 PM Total Comment : 4 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Segmen : Jom Tambah Followers Blog by Mizz Wenn
Tarikh tutup pada 2 Julai 2012


Jom Ramai-Ramai Join Segmen Ni Ye!!
Isnin dah tutup , so join la cepat-cepat okay.
Sebelum terlambat!

Segmen Cik Siti...saya join

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:25:00 PM Total Comment : 3 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Segmen Cik Siti...saya join!!
Nak join? tekan banner atas tu okay.
Tutup 1 Julai 2012


Jom Meriahkan Segmen Ini! :D

Segmen : Bloglist Julai Pecinta Pink

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:22:00 PM Total Comment : 6 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Segmen : Bloglist Julai Pecinta Pink
Tamat pada 30 Jun 2012


Apakah Blog pilihan korang?
Blog pilihan nabila ialah blog yang tidak sarat dengan pelbagai aksesori/widget yang berat tetapi padat dengan ilmu perkongsian untuk kegunaan kita bersama..

Segmen : Saya Nak Masuk Bloglist Ain !

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:18:00 PM Total Comment : 2 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna Lomo Aquapix GiveAway Miss Jijie 1st GiveAway!!  MidYear Mega Giveaway! ♥ Segmen @ Topup RM50  ♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Jom masuk dalam bloglist adik ain!
tekan banner diatas ye .
tamat pada 15 Julai 2012


Jom memeriahkan segmen ni! :D

Sayakah Follower Bertuah itu?

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 05:16:00 PM Total Comment : 1 Label :

CONTEST : TEKA DAN MENANG BY CIK SHAKIRA

Author : Nabila Medan Time : 6/29/2012 10:47:00 AM Total Comment : 5 Label :

Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 



Nak join?
Tekan banner yooww!



Nabila teka ada 60


- 1st prize > cash / topup RM30
- 2nd prize > cash / topup RM20
- 3rd prize > cash / topup RM10



tag 
http://iza-zaty.blogspot.com/
http://iyrazyra.blogspot.com/

28.6.12

Giveaway Blog oHsemm by Eira Shamiera

Author : Nabila Medan Time : 6/28/2012 11:38:00 PM Total Comment : 0 Label :

27.6.12

1st Mini Giveaway by Lieyna Rosli

Author : Nabila Medan Time : 6/27/2012 06:00:00 PM Total Comment : 6 Label :





Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo
- Giveaway 3 Lomo Aquapix To Winner!  -
 - Contest Hebat Ninie -


http://lieyna-story.blogspot.com/2012/05/1st-mini-giveaway-by-lieyna-rosli.html


Nak join? tekan banner cepat-cepat.Macam-macam hadiah yang ada.bag , neckale , topup , shawl dan banyak hadiah menarik yang menanti korang semua! Tak Percaya? Lihat Senarai hadiah nya! > Senarai Hadiah Hebat!
Harap dapat menang.Amin.Saya nak bag , saya nak bag.hehe

tag





26.6.12

Blog Berwajah Baru? Blog Jiwa Serabut! (Blog Percubaan)

Author : Nabila Medan Time : 6/26/2012 10:09:00 PM Total Comment : 51 Label :



Assalamualaikum.Waaa , pink pinky.hakhak.blog baru? tetap pink dan kuning.luv this colour! Tapi ada satu permintaan.Boleh? Nabila perlukan komen korang tentang blog ni.Sebab first time buat body entri dan sidebar macam tu.Tu yg agak buruk sikit tu.Widget pun terapung sana-sini.See? Serabukkk! Tadi nabila dah timbang berat dia , dah 5kali bawak blog ni g jogging. Tapi hasilnya , hanya korang boleh beritahu.Boleh?
1.Berat?
2.Warna Sesuai Or Terlalu Terang?
3.Serabut sangat?
4.Komen je dri hati yg ikhlas
Pleaseee Yah :D


25.6.12

Saya Join GiveAway SyieMazlan

Author : Nabila Medan Time : 6/25/2012 08:32:00 PM Total Comment : 1 Label :

24.6.12

Attention To All Winners , 1st Giveaway By NabilaMedan

Author : Nabila Medan Time : 6/24/2012 05:33:00 PM Total Comment : 0 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


  Assalamualaikum.Hai semua. Okay entri ni nabila tujukan khas untuk para pemenang giveaway nabila yang lepas.Ada 5-6 Orang yang dah hantar detail kan? Semua yang hantar hari tu , hadiah nabila dah pos.Guna pos biasa je.Ada seorang pemenang yang dah inform kat nabila yang dia dah terima hadiah tu.Terima kasih sebab inform nabila. Dia siap buat entri lagi?! Awww , terharu mak bedah. Haha. Thanks ye sis!

  Pemenang lain? hadiah dah sampai pada korang atau belum? let's me know yah! Ada setengah pemenang taktuntut.Nabila bagi masa sampai esok sahaja.Kalau tidak ada yang tuntut.nabila anggap korang taknak hadiah tu.Sebab nabila dah bagi tempoh berapa minggu untuk tuntut kan? That's all. Bye :*

* 3 orang pemenang doodle , sorry sebab doodle yang nabila tempah masih belum siap.nabila sendiri masih menunggu lagi.So sorry*


Edit Full Blog + Banner GIF : Blog Husna Musfirah Pula!

Author : Nabila Medan Time : 6/24/2012 02:39:00 PM Total Comment : 1 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


Asslammualaikum.Selamat berhujung minggu! Okay hari ni nak update portfolio lagi.Yang ini tempahan untuk edit full dan banner gif!


http://flowers-on-me.blogspot.com/
Edit Full Blog



Banner


  Kali ni giliran blog Husna Musfirah pula yang menjadi mangsa edit nabila. hehe.Btw,tema blog ini dia minta warna soft blue + soft pink.Header bersambung , nabila gunakan header yang bercorak awan. Background tiada corak , hanya warna soft blue.Nak tengok lagi? Terjah http://flowers-on-me.blogspot.com/

Edit Full Blog + Background Shoutbox : Blog Oh Gadis Itu!

Author : Nabila Medan Time : 6/24/2012 02:25:00 PM Total Comment : 3 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!!
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


PortFolio , Edit Full Blog
http://ohgadisitu.blogspot.com/
 (kualiti gambar rosak)

Edit Full Blog + Background Shoutbox.
Okay ni tempahan dari kak si pipi merah.Firstly , thanks sebab sudi menempah ye kak? Harap akak suka dengan hasil yang nabila buat.Jom terjah blog dia! http://ohgadisitu.blogspot.com/.


Segmen : Bloglist Julai-Ogos 2012 By Mieya Atiera

Author : Nabila Medan Time : 6/24/2012 12:17:00 PM Total Comment : 2 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 




Nak join? 
tekan header diatas.
tarikh tamat belum diumum lagi.

23.6.12

1st SPECIAL GIVEAWAY CONTEST by Qaleshya Umairah

Author : Nabila Medan Time : 6/23/2012 03:53:00 PM Total Comment : 3 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 





Kisah Love Story Nabila


   Kini kisahnya bermula , pada satu petang yang damai dan tenang , disebuah taman bunga yang indah nun berseri.Aku dan dia bertemu buat kali pertamanya, terlihat dia disana , aku terasa segan dan malu."Aku lihat dia disana , aku ingin mendekatinya , aku cuba menghampirinya , lalu aku menyapa dia" (Ainan Tasneem - Lagu Aku Suka Dia)."Hai" , itu kata-kata yang boleh keluar dari benak bibir aku , hati yang berdebar semakin pantas membuatkan aku kaku seketika."Hai , awak buat apa datang sini?" , kata-kata dia memecahkan kesunyian...
   Sedang asyik berbual disebuah cafe sambil menjamah sedikit makanan.Tiba-tiba dia meminta izin untuk pergi sebentar.Aku hanya menganggukkan kepala tanda mengerti maksud dia. 15 minit kemudian , dia kembali.. wajahnya seakan-akan begitu gembira sekali , dia berjalan lalu mendekati diri aku. Dia menghulurkan tangan kanannya , sejambak bunga ros yang terlihat! Aku tersenyum tanpa kata lalu mengambil bunga itu.
   Tatkala dia ingin mula berbicara...... Tiba-tiba........... 
Kring Kring Kring Kring. Bangun Bangun Bangun! Jam loceng berbunyi.Gosok mata , rupa-rupanya ia hanya mimpi semata T_T

#ni love story versi mimpi punya tau.Haha


Seriously , nabila takada kisah love story yang real , tapi gatal nak join contest ni jugak. Haha. Sekolah lagi , mana boleh bercinta kan? takpe , pesan MakAyah belajar dulu.haha. Love story versi mimpi. Amacam? Hehe. 

Due date malam ni tau! :D

Contest Header Paling Cun By Farain

Author : Nabila Medan Time : 6/23/2012 03:23:00 PM Total Comment : 3 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 




Assalamualaikum. Okay tarikh kat atas tuh sudah ditukar kepada esok iaitu 24 June 2012. So,korang masih sempat kalau nak join kan? Okay header Cun? Taklah cun , tapi cunnss. kahkah. gurau je okay? Okay header yg nabila pertaruhkan ialah header kat atas tu , header yang nabila tengah pakai sekarang okay! Wish me luck! All the best.

Edit Full Blog : Blog Dieya World

Author : Nabila Medan Time : 6/23/2012 03:10:00 PM Total Comment : 2 Label :





Giveaway For All Bloggers!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!! 
MidYear Mega Giveaway!
♥ Segmen @ Topup RM50 
♥ Contest Blog Cantik & Cun 


Assalamualaikum. Selamat petang. Okay , minggu ni rajin betul nabila update portfolio kan? Hehe. Okay kali ni sasaran ditujukan kearah blog Dieya World! Thanks sebab sudi menempah. Hewhew


http://www.dieyaworld.com/


Haaa. Hehe. Tema warna oren-oren-kuning.Nabila harap dieya suka ngan blog tu. Sorry la kalau tak berapa yang puaskan hati dieya ye? Actually , blog ni dah beberapa hari lepas dah siap , tapi baru hari ni sempat nak update kat blog. Hehe. Ada beberapa tempahan yang nak kena siapkan . Insya-Allah nabila akan buat yang terbaik. Amin.. Oh yah , Jom Terjah blog dieya http://www.dieyaworld.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...