30.4.12

1st Giveaway by LeenNajib

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2012 08:58:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



Nak Sertai? Hanya perlu tekan gambar diatas untuk melihat hadiah dan juga syarat-syarat yang telah ditetapkan.Giveaway ini akan melabuhkan tirai pada malam ini.Jadi , sertai la segera! tag blogger1 dan blogger2.Sekian...

Iklan sebentar seperti biasa.hehe.Peluang terakhir korang terletak ditangan anda! Sesiapa ingin dapatkan Lomo Aquapix secara percuma? Sertai Giveaway ini sebelum terlambat.Hari terakhir untuk korang! Cepat! Giveaway Lomo Aquapix.

Contest: Aku Sebuah Blog by Kamil Kahar

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2012 06:15:00 PM Total Comment : 4 Label :





Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -


Syarat-syarat : http://kamilkata.blogspot.com/contest-aku-sebuah-blog.html
Hadiah : http://kamilkata.blogspot.com/senarai-peserta-senarai.html
Tamat : 30 April 2012 Jam 10 Malam

Soalan Subjektif A : Tulis karangan “aku sebuah blog” tidak melebihi 350 patah perkataan…
Jawapan Soalan Subjektif A :-

"Karangan Autobigrafi"
Tajuk : "Aku Sebuah Blog"
Cikgu Pemeriksa : En.Kamil
    Setiap yang lahir pastinya ada tarikh istimewa dalam hidup mereka.Bagi diri aku , tarikh 15 Januari 2011 adalah tarikh yang menunjukkan bahawasa nya aku telah tubuhkan dan dilahirkan sebagai "sebuah blog".Pada mulanya , hidup aku sepi dan tidak disentuh oleh pembuat/pencipta aku.Memang perasaan marah , geram , kecil hati dan juga sedih melanda hati aku , apabila ditinggalkan keseorangan.

   Tetapi , hari demi hari berganti.Hidup aku makin cerah dan gembira.Sedih yang melanda kian berkurangan tatkala diri aku tidak melayan perasaan sendirian.Pencipta aku mulai menggunakan aku dengan sekerap yang mungkin.Meluahkan segala isi yang terpendam , itulah yang aku mahukan.Aku "sebuah blog" bersedia untuk berbakti mendengar dan berkongsi segala perasaan yang tuan aku rasakan.

     Diri aku sebagai "sebuah blog" kian gembira pabila diriku dihias cantik setiap masa oleh tuan aku.Setiap minggu dia pasti akan merubah sedikit sebanyak supaya aku sentiasa kelihatan ceria dimata orang lain.Dengan kegigihan dan kesungguhan yang tuan aku berikan terhadap aku , diri aku semakin maju.Pelbagai kisah , cerita dan konsep yang berlainan yang cuba diketengahkan oleh tuan aku supaya aku lebih dilihat sebagai "sebuah blog" yang mampu untuk maju dalam bidang ini.

  Aku dapat rasakan yang aku ini sungguh beruntung kerana dimiliki oleh seorang pembuat yang bertanggungjawab.Tidak membiarkan aku sendirian lagi.Setiap hari dia pasti akan jenguk aku walaupun seminit mahupun sesaat.Namun , itu semua telah memadai bagi ku.Diri aku sebagai "sebuah blog" sudah seperti kawan dengan tuan aku.Kami ibarat "sebuah komputer dengan papan kekunci dan tetikus" jika tiada papan kekunci dan tetikus bagaimana komputer ingin berfungsi seperti biasa...Begitu lah "sebuah blog" dengan tuan/owner dia , jika tiada yang menguruskan sesebuah blog bagaimana blog itu mampu jadi seperti blog-blog yang lainkan?..Sekian.

(281 Patah Perkataan)  

Markah :       /90

Soalan Subjektif B : Jawab soalan ini dgn jujur: “Apakah impian anda sebagai seorang blogger?”
Jawapan Soalan Subjektif B :-
"Harap dapat memuaskan hati orang yang membaca dan menyinggah blog nabila.Kita memang takboleh puaskan hati semua pihak , tapi nabila cuba yang terbaik untuk terus maju dan tidak akan menyerah kalah.Moga blog ni dapat diterima dalam bidang ni"
Markah :       /10
Total :        /100
p/s : lawak pulak bila baca karangan tu balik.haha ;p

SEGMEN : PENCARIAN BLOGLIST MEI AMERCORNER

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2012 03:27:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!

Dah Update! Jom Blogwalking!

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2012 03:24:00 PM Total Comment : 0 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -

      Assalamualaikum semua.Oke , nabila ramai dapat komen dari korang yang join segmen.Kata nya link blog takada ke? memang la belum ada sebab nabila baru update ni.hek3.Sory oke? jangan marah ek? Petang ni nabila dah update semua nya! ada lagi ke yg nak join? hewhew.Korang semua yang tengah bosan tu.meh blogwalking kat blog kawan-kawan korang!

http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2012/04/senarai-nama-segmen-up-follower-bulan.html

Iklan macam biasa.haha.Btw,hari ni last day oke?! So join cepat-cepat!
Giveaway Lomo Aquapix.

SEGMEN : GET THE FOLLLOWER

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2012 03:02:00 PM Total Comment : 2 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -


Nak join tak?
Tekan banner je oke?
Syarat dia simple sangat!
Tutup 5.5.2012.sempat lagi kan??
Selamat bersegmen semua!'
tag
http://jijahcomey.blogspot.com/
http://rochellesecret.blogspot.com/
http://phosphorusarsenic.blogspot.com/

29.4.12

Attention Please! Thank You.Hehe

Author : Nabila Medan Time : 4/29/2012 04:01:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -

Assalamualaikum.Hello ?! So sorry , nabila mungkin akan lambat update list untuk segmen sebab nabila punya internet kat rumah mati dan mungkin takdapat nak update/online selalu.sedihkan? Mybe dia nak suruh nabila ulangkaji untuk exam minggu depan kot kan? Pandai nye la internet ni kan?! Huh.

Iklan Sebentar.Diingatkan ini bukan link churpchurp.Hanya ingin memberitahu kepada sesiapa yang inginkan Lomo Aquapix secara percuma , diulang percuma .korang dijemput join Giveaway Lomo Aquapix sebelum 30 April ini! So , cepat oke?! Daaaaaaaa.

28.4.12

Kan Best Kalau Dapat Bilik Macam Ni . . .

Author : Nabila Medan Time : 4/28/2012 04:46:00 PM Total Comment : 21 Label :





Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo
Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -


   Assalamualaikum.jawab jawab.hehe.Tadi tengah mulakan pencarian di google yang tercinta.Tiba-tiba tercetus idea nak cari decoration for bedroom.Bukan apa , kadang-kadang teringin jugak nak hias bilik jadi comel kan? macam kanak-kanak ceria gitu.hehe.Kalau nak dilihat , memang banyak dekorasi yang menarik.Tapi . . . Alahai! sangat cemburu sebab takdapat nak hias bilik nabila jadi macam tu.huhu.Kan best kalau dapat bilik macam . . . .



















Haaaa! yang ni lagi comel.hehe.kanak-kanak ribena ;p



   Best kan kalau dapat bilik yang design nye teratur macam tu? sejuk je mata memandang.Tak tension pun.Kalau stress duduk je terperap lama-lama terus oke.wuuuuuu! ngidam pulak tengok decoration yang cun-cun ni ;p


*yang ni best! bangun pagi-pagi , terus terjun mandi dalam kolam.jimat masa nak berjalan ke bilir air.hehe*

    Iklan Sebentar! Bukan Churpchurp yer kawan-kawan.Hanya ingin beritahu sekiranya anda ingin memenangi sebuah lomo aquapix secara percuma.Anda dijemput memeriahkan Contest Lomo Aquapix sebelum 30 April 2012! lagi berapa hari je lagi.So , cepat oke?!

"The old Blogger interface will be removed in the coming month"

Author : Nabila Medan Time : 4/28/2012 02:45:00 PM Total Comment : 2 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -

        Assalamualaikum.Hai para sahabat blogger sekalian.Dari minggu lepas , kalau korang perasan.Bila korang tengok kat bahagian Dashboard/blogger home.korang mungkin akan nampak "The old Blogger interface will be removed in the coming month." Nak taknak terpaksa juga akur kan? Buat masa ni siapa yang taksuka blogger home baru masih boleh bertukar kepada yang lama kan? Tapi nanti akan di"removed" juga.wuuuu! akan merinduimu old inteface.Mungkin korang perlu sesuaikan mulai dari sekarang.Kalau nak dapatkan new blogger interface korang hanya perlu tekan "Upgrade Now".

      Pengumuman Tergempak! Siapa Yang Idamkan Lomo Aquapix? Tinggal 2 Hari Sahaja Lagi Sebelum Terlambat! Aquapix Lomo Contest By Mira Hussin.

Segmen : PENCARIAN BLOGGER SELURUH DUNIA!!

Author : Nabila Medan Time : 4/28/2012 11:08:00 AM Total Comment : 1 Label :




Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



Assalamualaikum.segmen lagi? So sorry korang.nabila ni asyik join segmen je kan? Harap korang takbosan dengan update blog ni yang sentiasa bersegmen.hehe.
Nama Blog : Nabila Medan
Url Blog : http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/
Nak join tekan banner yer :)

Segmen Sabtu : Follow Mengfollow blog seluruh Malaysia

Author : Nabila Medan Time : 4/28/2012 10:52:00 AM Total Comment : 4 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



Assalamualaikum dan selamat hari sabtu semua!
Perghh rajin gile blogger ni buat segmen.Semalam nabila baru join segmen sekejap je dari dia.Hari ni nabila nak join segmen sabtu pulak.hehe.korang nak join? tekan banner oke? nabila tag dia.
nabila blogger yang berasal dari negeri selangor! awak? :>
dan nabila seorang blogger yang kuat bersegmen dari dulu lagi.hehe.
Jom follow sama-sama! :D
http://amercorner.blogspot.com/2012/04/segmen-sabtu-follow-mengfollow-blog.html

27.4.12

Segmen sekejap je: Aku sedang blogwalking sekarang

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 10:45:00 PM Total Comment : 10 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -


Segmen sekejap je?! Tekan banner untuk join.
Tutup jam 12 malam ini.
Short Entry je.hehe

Segment: Happy 18th Birthday Ain!!!

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 10:34:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -




    Assalammualaikum wahai sahabat dan rakan blogger saya.Hari ni nabila nak join satu lagi segment aka contest yang dianjurkan oleh ain.Segment ini diadakan adalah bersempena dengan ulang tahun kelahiran tuan blog http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/ aka Ain pada 30 April 2012 yang ke 18 pada tahun ini.Wah! Congrat's Ain sebab still dalam usia "10-han" belum masuk "20-han" Hak3.Gurau Je k.

Segmen ini telah mendapat tajaan dari sponsor Ain , Haruno Hana Maisara AraAinun Bajuri , Amir Azman , Supian Mustafa , Farhana , Sufiana Ramli , Mizzs Ninie , Nuyuimi Syara , Fatma Fazira , Nabila Medan.*sponsor gediks nak join*


Ucapan Beday Dari Nabila -

*cantek tak saya buat?hak3*

Happy Birthday Yang Ke?
Daisypath - (CnZ3)


    Saya nak ucapkan selamat hari ulang tahun yang ke 17 tahun , 11 bulan dan 4 minggu untuk akk Ain.Selamat menambahkan lagi bilangan umur.hehe.Semoga Terus berjaya dalam hidup.Semoga dimurahkan rezeki selalu dan mengharungi segala rintangan bersama keluarga tersayang.Semoga akk sentiasa comel dan sihat selalu!

    Maaflah , sponsor gedik nak join sama.hehe.Maaf juga sebab gambar tu nabila TERcuri untuk edit.Dah la amik tak kasi tahu , edit buruk pulak tuh.Harap kak Ain tak marah? tag http://izara4eva.blogspot.com/.



Senarai Nama , Segmen Up Follower Bulan April!

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 09:27:00 PM Total Comment : 14 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -

Assalamualaikum.Semua peserta diminta membantu semua rakan anda untuk naikkan pengikut mereka sebelum berakhirnya bulan april tahun ini!

  1. http://blueranger-theonlyone.blogspot.com/
  2. http://kata-kata-kiki.blogspot.com/
  3. http://gadislollipops.blogspot.com/
  4. http://bloghadifahsabri.blogspot.com/
  5. http://faratasyadiary.blogspot.com/
  6. http://gilecontest.blogspot.com/
  7. http://zamani84.blogspot.com/
  8. http://frinesfunky.blogspot.com/
  9. http://rainbowlightter.blogspot.com/
  10. http://yayahnasake.blogspot.com/
  11. http://moonfrisbee.blogspot.com/
  12. http://umikasum.blogspot.com/
  13. http://aidasyafeeqa22.blogspot.com/
  14. http://pelangibahagia.blogspot.com/
  15. http://arazua.blogspot.com/
  16. http://single-mingleeu.blogspot.com/
  17. http://kumahuitu.blogspot.com/
  18. http://thisismylife-eyka.blogspot.com/
  19. http://enjoykidding.blogspot.com/
  20. http://akmaluv90.blogspot.com/
  21. http://therainisfallingsoami.blogspot.com/
  22. http://itsmetira.blogspot.com/
  23. http://missina08.blogspot.com/
  24. http://merahitusagaymail.blogspot.com/
  25. http://sayacikamal.blogspot.com/
  26. http://n-mcd.blogspot.com/
  27. http://lyanakamarulzaman.blogspot.com/
  28. http://seyra-zainal.blogspot.com/
  29. http://misszberceloteh.blogspot.com/
  30. http://rock-and-roll-babe.blogspot.com/
  31. http://syanasaid.blogspot.com/
  32. http://eira-shamiera.blogspot.com/
  33. http://aleeyanabilah.blogspot.com/
  34. http://humblekindlovely.blogspot.com/
  35. http://kekasihsaga.blogspot.com/
  36. http://farra-izzaty.blogspot.com/
  37. http://zaidatulaznishamsuddin.blogspot.com/
  38. http://hasiebaffa.blogspot.com/
  39. http://nufanwhatever.blogspot.com/
  40. http://ainafarahindomo.blogspot.com/
  41. http://peace210697.blogspot.com/
  42. http://ainiesempoy.blogspot.com/
  43. http://solehahshamsuddin.blogspot.com/
  44. http://nurul0306.blogspot.com/
  45. http://phosphorusarsenic.blogspot.com/
  46. http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/
  47. http://enarasinahownstory.blogspot.com/
  48. http://rochellesecret.blogspot.com/
  49. http://deydloveuall.blogspot.com/
  50. http://iyzasecret.blogspot.com/
  51. http://jijahcomey.blogspot.com/
  52. http://ifahshhily.blogspot.com/
  53. http://www.pinkizluv.com/
  54. http://syiedalikes.blogspot.com/
  55. http://budakkecilbercakap.blogspot.com/
  56. http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/
  57. http://ayuadzum.blogspot.com/
  58. http://cikyayastory.blogspot.com/
  59. http://ametystzatti.blogspot.com/
  60. http://diyanarauzi92.blogspot.com/
  61. http://engkumuzahadin.blogspot.com/
  62. http://tiniersakura.blogspot.com/
  63. http://biarkandakuberbicara.blogspot.com/
  64. http://dayangdeno.blogspot.com/
  65. http://tyra-faiera.blogspot.com/
  66. http://cikmiasufira.blogspot.com/
  67. http://liyanazhar9392.blogspot.com/
  68. http://ahmadsollehin.blogspot.com/
  69. http://mistaqila.blogspot.com/
  70. http://nurulsyafiqah26.blogspot.com/
  71. http://fatinmdnoor.blogspot.com/
  72. http://coratcoretkuini.blogspot.com/
  73. http://storyofnurnajwa.blogspot.com/
  74. http://amercorner.blogspot.com/
  75. http://azielahrahim.blogspot.com/

Sila cek korang punya link.kalau ada atau tidak.Sila komen oke? Senarai akan diupdate dari masa ke semasa.Tarkh Tutup segmen ini pada 30 April 2012.
Nak Join?
DONE!

Geng FiQ'Ra : Aktiviti Ke-12

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 08:52:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -

Assalamualaikum dan selamat malam semua nya.Malam ni nabila nak sertai satu aktiviti dari admin Geng fiQ'Ra.Ini adalah aktiviti ke-12 yang telah dianjurkan oleh admin GF aka kak mas.Sudah lama menunggu aktiviti dari admin GF.Tapi tidak mengapa , kami disini memahami kesibukan admin disana.Oke , straight to the point.aktiviti kali ni nabila akan jawab semua soalan yang telah disediakan oleh admin GF.


a) 7 orang yang paling awak sayang, siapa dan beritahu nama :)
1.Sarinah , mama saya yang baik , penyayang dan juga ratu dihati saya untuk selamanya.
2.Medan , abah saya yang kuat , tekun dan penyabar.Seorang yang rileks! love you abah :3
3.Yasin , adik bongsu saya.Peneman nabila dan penghibur untuk nabila.Bergaduh sehebat mana pun , selepas beberapa jam kemudian pasti akan berbaik semula.Rasa takboleh hidup tanpa dia :')
4.Athirah , kakak sulung saya.kawan untuk bertengkar.hehe
5.Fatiha , kakak kedua saya.sentiasa cool oke.
6.Damrin , arwah atuk saya.rindu dia sangat sangat.nabila akan sentiasa doakan yang terbaik untuk atuk disana. . .
7. Nabila/Diri Sendiri , kalau kita taksayang dekat kita sendiri.Siapa yang nak sayangkan?

b) 3 negara, ( bukan negeri ) yang awak idam idamkan untuk ke sana, negara apa :)
1.Korea! teruja sangat kalau dapat pergi sana.i bukan giler kpop oke.Juz suka dengan tempat kat sana.
2.Mekah , berharap dapat pergi kat sana dengan family :')
3.Singapura 

c) apa prinsip hidup awak.. beritahu 1 je prinsip :)
Beri yang paling terbaik selagi kita mampu.

Harap jawapan itu memuaskan.Kawan , cousin , jiran , guru.Semua tu sentiasa ada dalam list orang yang nabila sayang.Cuma list tu takcukup untuk nabila letak di sini.Tetapi list itu sentiasa berada di hati nabila.
Wasalam...

Spontan Bersama Ben Ashaari

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 05:49:00 PM Total Comment : 40 Label :





Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -

BEN ASHAARI

Tekan banner!
Segmen simple sangat dari Ben Ashaari untuk petang ni.
Jom Bantu Abg Ben untuk undi disini http://bit.ly/JiGSp6
Tutup 9 Malam ini.

Cadbury Dairy Milk , Share The Happiness

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 05:16:00 PM Total Comment : 0 Label :






Contest Paling Terbaik Bulan Ini!

SEGMEN BLOGLIST NASZ BULAN MEI 2012

Author : Nabila Medan Time : 4/27/2012 04:27:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



Klik banner untuk sertai!

Alhamdulillah hari ni nabila dapat update banyak sikit dari semalam.hehe.lama tak join segmen dari blogger nasz ni.Al-maklumlah sibuk kemain bulan ni.Oke , kenapa dan sebab nak join bloglist ni? Sebab boleh dapat kenalan baru dan sedikit sebanyak dapat menaikkan traffik . hehe. itu sahaja.Short entry.Thank You.

26.4.12

SEGMEN : UP FOLLOWER DI AKHIR BULAN APRIL

Author : Nabila Medan Time : 4/26/2012 08:54:00 PM Total Comment : 83 Label :






[CLOSED!]
Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
 - Contest Hebat Ninie -


http://i.imgur.com/dHtrT.gif

Segmen Ini Akan Berlangsung Sehingga 30 April 2012

Syarat
[1].Seorang blogger yang mempunyai sebuah blog.hehe
[2].Perlu mematuhi semua cara yang telah disediakan

Cara
[1].Follow blog ini
[2].Buat sebuah entri
- letak tajuk " SEGMEN : UP FOLLOWER BULAN APRIL! "
- letak banner blog ni [yang kat atas tu] dan link kan semula kesini
- tag2 orang rakan dan pastikan mereka mengetahui
- tarikh tutup pada hujung bulan April iaitu 30 April 2012
- publish kan entri korang
[3].letakkan link entri korang di kotak komen.link entri bukan link blog oke?!
[4].senarai peserta akan diupdate dari masa ke semasa

Hadiah
- Sticky Post 24jam + Review Blog untuk TOP REFFERAL [2 Orang]

Diharap segmen ini dapat membantu korang menaikkan follower korang pada penghujung bulan april ini.Tq

Mega Simple Giveaway by Nabila and Sha!

Author : Nabila Medan Time : 4/26/2012 05:39:00 PM Total Comment : 160 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
Utama : Warganegara Malaysia ;p
1.Untuk Perkembangan Sila lah Follow Blog Sha Dan Nabila
2.Sila Like Page Sha Dan Page Nabila
3.Like / Follow / Add Semua Sponsor

- Gojez Houz >> Fanpage
- Afiq >> Fanpage & Blog 
- Nadya >> FanpageBlog
- Nyna >> Fanpage & Blog
- Nurmujahidah >> Fanpage & Blog 
- Adieb >> TwitterBlog
- Atopupbiz reload >> FanpageBlog 
- Shaa Aien >> Fanpage & Blog 
- Shoppe Lensz Home >> Page 
- LoveBag LoveBag Private Closet >> Page & Blogshop  
- B To B Collection >> Page & Blog
- De Closette >> FanpageBlogshop
- Ariffahmi >> Page & Blog 
- Shawl To Love >> Page & Blogshop
- Nurasfacollection.com >> Page 
- Tudung Murah Collection >> Page & Blog
- Farhah >> Page & Blog & Twitter
- Its Nana Lah >> Page
- Masitah >> Page & Blog
- Arisha >> Page & Blog
- Hotz Mumma >> Page & Blog
- Dress Your Age >> Page 
- Wardrobe collection >> Page
- Musfirah >> Page & Blog 
- Bear Collection >> Page & Blog 
- Amirah Hanim >> Link & Blog
- Biri-Biri collection >> Page 
- Nurul Syuhada >> FB & Blog
- Pretty Cupcakes >> Page & FB  

4.Buat Satu Entri tentang contest ini.
*tajuk "Mega Simple Giveaway by Nabila and Sha!"
*letak banner dan link kan kesini semula
*tag 2 orang rakan lain dan pastikan mereka tahu.
*Publish entri korang
5.Tinggalkan link entri korang dibahagian komen sahaja.Pastikan link entri!
6.Pemenang berdasarkan random.org

Lebih 60 hadiah menarik untuk dimenangi!!

25.4.12

Segmen : Pemberian Menarik Hari Ibu

Author : Nabila Medan Time : 4/25/2012 08:15:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



    Assalamualaikum.Hari ni nabila nak sertai satu segmen tanda sokongan untuk blogger ini dan secara langsung ingin berkongsi sedikit mengenai hari yang paling istimewa bagi para ibu. Ibu, orang yang paling bermakna dalam hidup seorang anak.Tanpa ibu , mungkin kita tidak dapat berada disini.Tanpa ibu , mungkin kita tiada hala tuju.Tanpa ibu , kita tidak mungkin merasai kasih sayang dan detik manis bersama ibu.Ibu , engkau adalah insan paling istimewa dalam hidup ini.Ibu , dirimu telah ku tempatkan didalam hatiku sebagai ratu hidupku.Ibu , jasamu sangat besar dan tidak mungkin anakmu ini dapat membalas segala.

    Tiada hadiah yang paling berharga melainkan kebahagiaan dan kasih sayang.Sebanyak mana hadiah yang kita beri , ianya tidak mungkin dapat membalas segala jasa yang telah diberikan kepada kita.Namun kita sebagai seorang insan yang bergelar "anak" , kita perlu menghargai ibu kita.Fikirkan lah , tanpa ibu siapalah kita.Sebuah hadiah yang bernama "kebahagiaan" tidak boleh dibeli dan ia tidak mungkin boleh hadir dalam sekelip mata.8 Mei 2012 adalah hari untuk kita sebagai anak menghargai jasa ibu masing-masing.Bukan hadiah yang mahal yang dicari , tapi sebuah hari yang indah yang dinanti.

    Tidak salah jika kita ingin memberikan hadiah sebagai tanda penghargaan buat ibu kita.Cadangan nabila ialah jadikanlah tarikh 8 Mei 2012 itu indah dan hari yang paling istimewa untuk ibu kita mungkin sudah cukup bagi nabila yang bergelar "anak".Al-maklumlah nabila ni still sekolah dan kurang pendapatan.hehe.Tapi nabila sedang bertungkus-lumus untuk membeli "satu barang" yang mak nabila idam dan inginkan.Harap tertunai!.Mungkin kalau korang nak shopping hadiah untuk ibu korang.nabila cadangkan korang terjah Thaiyibah.com yang menjual telekung yang cantik dan selesa.BubblyCravers yang menjual aneka coklat buatan tangan dengan pelbagai warna dan corak yang menarik.Lagi satu dekat Pretty Cupcakes banyak coklat , cupcakes yang sedap lagi menarik.Actually banyak lagi link tapi tengok ayat dah berjela-jela.takut pulak takada yang baca.hehe.

Giveaway : Saje-saje nak menang by Ayesha Ramlee

Author : Nabila Medan Time : 4/25/2012 07:27:00 PM Total Comment : 0 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -
- Contest Hebat Ninie -



Assalammualaikum.malam ni nabila nak join satu giveaway dari Ayesha Ramlee.Saja-saja nak menang? hewhew.nabila taknak saja-saja,nabila nak betul-betul menang.haha.Siapa yang nak join cepat-cepat tekan banner diatas oke?! sebab giveaway ni hampir melabuhkan tirainya.
Para Sponsor!

Done!

24.4.12

SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84

Author : Nabila Medan Time : 4/24/2012 03:38:00 PM Total Comment : 16 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Lomo Free -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Nak join? tekan banner atas tu ye.
Tutup segmen ni pada 24 April 2012 jam 11.59malam.
Harap dapat terpilih antara 5blog tersebut.

23.4.12

Giveaway : 1st ANNIVERSARY TGB

Author : Nabila Medan Time : 4/23/2012 04:52:00 PM Total Comment : 0 Label :


Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -


Click banner to join this giveaway
tag http://ierasukamenaip.blogspot.com/
Due 24 April 2012
Result 25 April 2012
Done :D

Vote EqbalZack For DiGi WWWOW Awards 2012

Author : Nabila Medan Time : 4/23/2012 03:30:00 PM Total Comment : 0 Label :


Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -


Vote EqbalZack For DiGi WWWOW Awards 2012!

Hari ini 23 April 2012 undian untuk DiGi WWWOW Awards 2012 sudah pun bermula.Ia bermula dari hari ini iaitu 23 April 2012 hingga 13 Mei 2012.Apa yang perlu korang buat ialah bantu undi abg Eqbal setiap hari bermula hari ini hingga 13 Mei 2012.Sebarkan entri ini dengan tekan butang share diatas tanda sokongan bersama.Cara untuk mengundi telah di beritahu oleh abg Eqbalzack di entri beliau http://www.eqbalzack.com/2012/04/digi-wwwow-cara-untuk-vote-eqbalzackcom.html.Semoga dengan usaha yang telah dilakukan oleh abg Eqbal dan semua akan membuahkan hasil yang cemerlang.Amin. Mari berkempen untuk undi abg Eqbal untuk DiGi WWWOW Awards 2012!


1st Giveaway by Syakilla Syed Alwi

Author : Nabila Medan Time : 4/23/2012 02:52:00 PM Total Comment : 0 Label :


Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -


Gendang gendut tali kecapi ,
kenyang perut senang hati ,
1st Giveaway dari Syakilla Syed Alwi ,
hadiah lumayan syaratnya senang sekali.

Syaratnya mudah sangat , sebab tiada sponsor dalam giveaway ini.dan yang pasti hadiah nya semuanya lumayan sekali.Kalau dapat jam tangan tu memang best la.haha.

tag
Satu Orang
Dua Orang
Tiga Orang

Penambahan Orang
I Punye Oke?!

Segmen Miss Nadya :: Dapat Free Iklan 1 Bulan

Author : Nabila Medan Time : 4/23/2012 02:31:00 PM Total Comment : 3 Label :


Contest Paling Terbaik Bulan Ini!


     Assalamualaikum.Entri pertama untuk hari ini , nabila mula kan dengan satu segmen yang agak seronok sebab boleh dapat mengiklankan secara percuma selama satu bulan di blog http://www.nornadiah.com/. Siapa yang tidak mengenali empunya blog tersebut? Blog tersebut adalah salah satu blog pilihan nabila dari dahulu hingga lah sekarang.

Review Blog http://www.nornadiah.com/.
     Blog sis memang ringan walaupun terdapat agak banyak gadget di bahagian sidebar bawah header dan footer.Template yang simple sangat.Terdapat tutorial yang berguna untuk para blogger.Apa lagi ye nak komen? Hurmm , mana boleh kritik blog senior lebih-lebih.hehe.Keseluruhannya la ye , bagi nabila.Apa yang sis rasa sesuai , ia nya juga nampak sesuai dimata nabila yang memandang nya. nabila sebagai pembaca rahsia di blog sis sentiasa akan menyokong sis . Yang penting sis kena rasa yakin dengan blog sis barulah kami sebagai pembaca juga dapat merasa keyakinan yang sis letakkan antara sis dan blog tersebut.Sekian.

     Harap sangat dapat terpilih antara blogger yang bertuah mendapat iklan free itu walaupun diri ini tahu peluang itu agak tipis.hehe.Apa-apa pun , all the best to sis Nadya.moga terus berjaya dalam dunia blogging ini.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...