31.3.12

Contest Blog Tomeyh Momeyh

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 05:20:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Click banner?


Tag
Cukup dua :)


Ada yang setengah takdapat nak follow sebab tak ada widget follower :\



Saya join contest blog ala tomey-tomey.

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 05:08:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
Photobucket
Click banner?

Tag
Cukup dua :)

Share and Win Jubah Hoodie

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 12:15:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Hari yang tenang ditambah dengan hujan renyai renyai diluar rumah , membuat kan nabila terasa nak join satu contest ini.Hadiahnya memang takperlu dikatakan.Memang superb punya.Beruntung bagi sesiapa yang memiliki nya nanti...

Hadiah yang ditawarkan adalah ....




Sepasang Jubah Hoodie Satin dan ditambah dengan 3helai shawl sebagai hadiah sampingan/saguhati.

Kenapa saya patut dapat jubah hoodie ini?
Kerana Jubah Hoodie ini sangat simple dan elegent.Pasti selesa dipakai lebih-lebih lagi ia diperbuat dengan kain satin.Design yang sangat simple tapi menarik sekali , aksesori yang tidak berlebihan dan bersesuaian iaitu jahitan manik dibahagian pinggang menampakkan seri lagi untuk si pemakainya.Jubah Hoodie Satin membuatkan setiap wanita bertudung rasa lebih yakin dan percaya bahawa "bertudung bukan penghalang untuk kita bergaya".Sekian sahaja...

TAG :
http://www.inikisahtia.com/
http://www.nornadiah.com/
http://smilenajah93.blogspot.com/
http://mid-sayang.blogspot.com/
http://azzaazman.blogspot.com/

Nota : Happy Birthday untuk ibu http://cintatulip.blogspot.com/.Birthday mak nabila esok.hehe

Freebies : Doodle Pertama NabilaMedan [First Time Buat]

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 11:12:00 AM Total Comment : 18 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Oke , nabila taknak komen sebab apa title entri tu oke?haha.seriusly , ni first time buat doodle.Ni pun baru buat kepala dia..badan belum belajar lagi.haha.Comel tak? errrkk --"






Haaaaaaa! Jangan ingat nabila taktahu,korang gelakkan ek? haha.doakan nabila cepat belajar buat full punye oke?

Nak Pizza 3D Free? Tengok Kupon kat Sini..

Segmen Blogwalking & Tambah Followers Oleh Lisa

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 10:58:00 AM Total Comment : 11 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Nak Join? Tekan banner atas tuh oke? Tamat 18 Mei 2012. Lama lagi kan? ada lagi sebulan lebih masa untuk korang join.jangan risau :)

Lovestory313 1st Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 10:10:00 AM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!

review blog by Dilla Delaila

Author : Nabila Medan Time : 3/31/2012 09:57:00 AM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Kalau nak join tekan banner tau? Sebab nabila join segmen ni adalah sebab nak tahu kelemahan blog nabila dan nak tahu pendapat orang lain mengenai blog ni :)

29.3.12

Sesaat Kau Datang [Ramlah Ram Feat. SleeQ] Kisah Disebalik Lagu Ini

Author : Nabila Medan Time : 3/29/2012 10:07:00 PM Total Comment : 5 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Aku dah demam lagu ramlah ram sekarang ni , semua lagu dia aku dengar balik.best best pulak,memang layan habes la..Malam ni aku tergoda dengan lagu "sesaat kau datang" , cerita disebalik lagu tu memang best gile.lagi best kalau ada drama nya.haha.Aku tengok sekali memang susah nak paham cerita dia , tapi bile tengok 3-4 kali,aku paham jugak.muahaha. Nak tengok? serius best la...


Perempuan yang pakai tudung dan pegang kamera tu cantik kan? haha.mantap gile diaorang berlakon.best best! Kesian perempuan tu, geram dengan lelaki tu.entah pape.haha. k , aku dah emo semacam dah ni.kalau korang nak tahu cerita yang sebenar.Tekan Play k?

p/s : kali ke-8 aku ulang lagu tu malam ni.haha

Note : perkataan "aku" mengikut mood malam ini.hehe.

Freebies : Gilter "Assalammualaikum" [Tulisan Jawi] Part 2!

Author : Nabila Medan Time : 3/29/2012 04:21:00 PM Total Comment : 30 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Seperti yang sudah dijanjikan , nabila akan bagi freebies "assalamualaikum" [tulisan jawi] part 2 kan? So inilah dia.Nak tengok yang part 1 ? Freebies : "Assalamualaikum" [Tulisan Jawi].Berminat? Drop Your comment oke?


http://dl8.glitter-graphics.net/pub/2192/2192008xpokcbprk1.gif


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/641/641086qruiq9ijhn.gif


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/2563/2563536wfzax11cz0.gif


http://dl6.glitter-graphics.net/pub/2557/2557676oget0vlhty.gif


http://dl9.glitter-graphics.net/pub/2225/2225619gq5qefeozc.gif


http://dl3.glitter-graphics.net/pub/1120/1120213midwvvo0rx.gif


http://dl9.glitter-graphics.net/pub/2396/2396179ncwzf10x1o.gif


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/2394/2394522jwihqkpplz.gif

Sesiapa yang berminat boleh ambil dan komen.Senang kan? That's all!

Segmen Superstar blog5

Author : Nabila Medan Time : 3/29/2012 03:20:00 PM Total Comment : 1 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Apakah ini? Segmen lagi? haha.mood sudah banyak datang la...Kalau korang nak join , tekan banner je k? Due 4/4/2012.Lama lagi kan? Insya-Allah sempat! :D


SEGMEN NASZ : JOM KENAL BLOGGER

Author : Nabila Medan Time : 3/29/2012 03:12:00 PM Total Comment : 15 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Petang ni nabila nak join segmen dari Nasz! hehe.lama tak join segmen beliau~
Segmen ni ada sediakan beberapa soalan , ini dia soalan dan jawapan nabila!


A. Nama Penuh Saya?
- Nurul Nabila bt Medan
B. Nama Panggilan Saya?
- Nabila/NabilaMedan/Sayang?haha
C. Sejak Bila Saya Berblogging?
- 15 Jan 2011
D. Url Blog Saya?
Join oke? Daaa~


28.3.12

Pencarian Bloglist Ini Kisah Tia Bulan April

Author : Nabila Medan Time : 3/28/2012 10:38:00 PM Total Comment : 2 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -



Klik banner?
Owner segmen ni kata , takpayah taip panjang-panjang pun takpe.Memandangkan mata pun dah layu , nabila taip sikit je.Boleh? hehe


BEN ASHAARI DAN RAKAN BOGGER

Author : Nabila Medan Time : 3/28/2012 08:18:00 PM Total Comment : 11 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

BEN ASHAARI

Wuuhuuu! Penat sungguh hari ni , balik sekolah pukul 5petang sebab ada kokurikulum.Memang rajin sangat nak pergi.haha.Hari ni taksempat nak update kan? Ni entri nak panaskan blog.errk? haha.Segmen Ben Ashaari,2 jam je U! Cepat la join k? :3

Soalan SPM Dalam Mimpi : Anda ternampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai , kemudian anda menyapanya. Soalannya , apakah ayat pertama sekali yang akan anda lafazkan ?

"Hai" / "Assalamualaikum"

Tu la ayat yang mungkin akan nabila lafazkan , tak kan la dok tanya "Awak tengah makan ke?" Soalan apa itu? Dah tahu soalan Abg Ben kata "rakan yang sedang makan" kan? haha. Saya ni agak pemalu kalau nak tegur kecoh-kecoh tetibe.hek3 ;D

27.3.12

"Blogger is getting a new look in April"

Author : Nabila Medan Time : 3/27/2012 03:51:00 PM Total Comment : 9 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
 - Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Assalamualaikum dan selamat petang semua.Aktif tak nabila hari ni? haha.baru buat entri kedua iaitu ini hari ni.Entri Pertama? Freebies : Gilter "Assalamualaikum" [Tulisan Jawi].Bab freebies sambung nanti pulak oke? Sekarang nak masuk bab 2 atau chapter 2 iaitu "Blogger is getting a new look in April"? Biar betul! April minggu depan kan? Apa ni.Facebook nak tukar wajah , twitter dah memang tukar dah , Churpchurp pun baru tukar kan? Sekarang blogger.com pulak? haish! bukan senang nak belajar design baru nanti.Rasa macam nak boikot semua jek! Tapi saya takboleh pulak nak ngadap komputer tanpa blogger.com didepan mata.huhu

Lepas ni apa? facebookis? email? formspring? photobucket? Apa lagi apa lagi? menci nye! bunuh kang baru tahu.haha . Nak taknak , dia nak tukar jugak.merajuk 300saat! berapa tuh? haha.Wooot Wooot Wooot! Siapa Pmr Tahun Ni? Meh Belajar Tutorial Kat Sini.Dah Tekan Korang Like Page Tuh Sekali.Study Tutor Kat Situ Memang Oh!Sem.

Freebies : Gilter "Assalammualaikum" [Tulisan Jawi]

Author : Nabila Medan Time : 3/27/2012 03:11:00 PM Total Comment : 27 Label :


Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Ada sesiapa tak yang tengah atau dah lama cari ayat "Assalammualaikum" tapi tulisan jawi punya? ni ha , nabila nak bagi kat korang ni. Siapa yang berminat boleh amik oke?


http://dl8.glitter-graphics.net/pub/542/542078cjedkuwc80.jpg


http://dl10.glitter-graphics.net/pub/2131/2131670lsoisyg0nf.gif


http://dl.glitter-graphics.net/pub/2131/2131671hdxrouyjge.gif


http://dl.glitter-graphics.net/pub/3100/3100541hny7hldqax.gif


http://dl9.glitter-graphics.net/pub/2131/2131649wx4c4qbob1.gif


http://dl7.glitter-graphics.net/pub/1254/1254567n1q9iaedao.gif


http://dl2.glitter-graphics.net/pub/1745/1745862nioe3h86be.gif

Menarik kan? Siapa yang berminat boleh la amik k? Lepas tu komen la sikit boleh? Cara nak pasang kalimah salam ni? Tutorial Pasang Ayat Salam Di Setiap Entri :)

Insya-Allah nanti akan ada part 2 pulak eh :)
Tekan! Tutor Untuk Budak Pmr2012.

25.3.12

Freebies : Header Awan [Buat Header Bersambung]

Author : Nabila Medan Time : 3/25/2012 08:15:00 PM Total Comment : 21 Label :

Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin -

Assalamualaikum dear bloggers(!)
Hari ni nabila nak kongsi header awan yang nabila amik dari hencik google.Header ni kosong,that's means korang kena edit semula okeyh? Amik save dan edit semula.Simple rite? Here!


Right Click then save image as. simple kan?
Siapa yang nak buat header bersambung , boleh guna ni :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...