9.12.12

Tutorial : Update Tweet Twitter Widget

Author : Nabila Medan Time : 12/09/2012 03:30:00 PM Total Comment : 7 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Live Preview
1.Sign in acc twitter korang *yg takada twitter boleh la sign up* 
2.Pergi ke link ini (https://twitter.com/settings/widgets) dan tekan Create New 
3.Isi option yang ada kat situ
4.Tekan Create Widget 
5.Copy code yang dia bagi 
6.Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/Javascript 
7.Paste code yang diberi dibahagian HTML/Javascript 
8.Save dan siap

7 comments

Sunday, December 09, 2012 4:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

DIK .. BESHH KE MEN TWITTER NI ? XDE LAGI .. HEHE .. TINGIN NAK SIGN UP .. TP PE FUNGSI DIE

Sunday, December 09, 2012 5:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

omg thanks kak nabila! :)

Sunday, December 09, 2012 5:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

kalau buat macam ni setting kat twitter tak boleh private kan, nanti tak jadi.

Monday, December 10, 2012 6:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

thankyou :)

Saturday, April 27, 2013 10:27:00 AM Delete! [Reply Comment]

http://inlove-wanda.blogspot.com/2013/04/segmen-sabtu-by-emas-putih-part-4.html

Tuesday, July 02, 2013 10:45:00 PM Delete! [Reply Comment]

Masalahnye, tak kuar punn word 'domain' tuuu. Hmmm :'>

has jan
Thursday, April 10, 2014 11:03:00 AM Delete! [Reply Comment]

@Afifah Abdullah

Alamak tak jumpa ruang nak komen kt nabila la tumpang sini boleh..
Tq sharing dah dpt install dh kt blog akk. n dah follow nabila di twitter juga. best!!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...