10.12.12

Tutorial : Mister Linky Dalam Entri/Exchanged Link

Author : Nabila Medan Time : 12/10/2012 12:00:00 PM Total Comment : 9 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Live Preview


Contoh seperti di Ex-changed Link

Cara dapatkan code Mister Linky
1.Sign up Mister Linky dahulu , ikut tutorial nabila (tutorial sign up Mister Linky)
2.Login/Sign In masuk kedalam acc Mister Linky korang dan tekan wizard (http://www.blenza.com/linkies/wizard.php)
3.Isi maklumat...
  Step 1 - Pilih blogger
  Step 2 - Pilih Original Auto-Linkies
  Step 3 - Tekan tick pada kotak tu dan tekan Generate code


*tekan untuk tumbesaran*

4.Copy semua code yang dia bagi..

Cara masukkan dalam entri/page
1.Create new post atau new page
2.Paste code Mister Linky tadi dibahagian HTML
3.Sudah? Cuba preview dahulu. Kalau dah jadi , tekan publish!

*tekan untuk tumbesaran*

9 comments

Monday, December 10, 2012 12:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks ye~Dah buat~

Monday, December 10, 2012 1:29:00 PM Delete! [Reply Comment]

akak .. ilia dah siap publish . lepas tuh ? nak letak kat exchange link tu mcm mane erk ? :3

Monday, December 10, 2012 3:01:00 PM Delete! [Reply Comment]

DA BUAT DA .. YEY :)

Friday, January 11, 2013 1:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

blogskin x leh ek?

Thursday, February 07, 2013 8:32:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks dear bagi toturial ni,dh lame cari dan puas pikir..hee :-)

Sunday, December 15, 2013 9:16:00 PM Delete! [Reply Comment]

dah jadi! thankyouuu!

Wednesday, February 12, 2014 5:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

terima kasih :)

Thursday, June 05, 2014 11:52:00 PM Delete! [Reply Comment]

Mencabar jugak benda ni...

Monday, July 07, 2014 12:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

tq . baru buat :) dah jadi .

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...