4.12.12

Tutorial : Letak Facebook Like Button Dalam Entri Giveaway

Author : Nabila Medan Time : 12/04/2012 04:54:00 PM Total Comment : 17 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang
Contoh?
1.Click Here!
2.Pergi ke facebook/like
3.Isi detail yang diperlukan disitu
(1) Letak URL pages facebook
(2) Isi ikut korang
(3) Dah selesai semua tekan Get Code!

4.Bila ada pop-window, korang pilih IFRAME 
5.Copy semua code yang diberi

Macam mana nak letak dekat dalam entri? Contoh dalam entri giveaway?
1.Blogger Dashboard > Create New Post
2.Paste kan code tadi dibahagian HTML bukan Compose!
3.Dah selesai? Korang boleh preview atau tekan compose semula untuk sambung membuat entri. Harap korang paham la ye. Kalau tak paham, paham-paham kan la :P

17 comments

Tuesday, December 04, 2012 5:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

Ohh . Thanks Kak Nabila :)

Tuesday, December 04, 2012 5:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

Ohh . Thanks Kak Nabila :)

Tuesday, December 04, 2012 5:07:00 PM Delete! [Reply Comment]

tq!!! :D http://mujadafewa.blogspot.com/2012/12/dorang-yang-suka-kalau-orang-lain-suka.html

Tuesday, December 04, 2012 5:32:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice tuto..kalau google plus one pulak tau tak cmne?

Tuesday, December 04, 2012 5:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

saya tag kamu ye :)

http://amad-jalanan.blogspot.com/2012/12/segmen-kawaii-giveaway.html

Tuesday, December 04, 2012 5:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

Entry yg best utk lyeen yg mula teruja dgn GA..hehee..tq nabila..;D

Tuesday, December 04, 2012 11:44:00 PM Delete! [Reply Comment]

tutor yg bagus!

Wednesday, December 05, 2012 12:11:00 AM Delete! [Reply Comment]

nice tutorial ... like.

Saturday, December 22, 2012 5:53:00 AM Delete! [Reply Comment]

yeah.. inilah yang di cari2.. thanks ya..

Monday, January 21, 2013 6:45:00 PM Delete! [Reply Comment]

kalo nak buat yg twitter lak cm ne ep? mintak tolong ajar. tp hana xde twitter

Monday, April 08, 2013 3:40:00 PM Delete! [Reply Comment]

owh, thanks..best tuto kat cni.. ^_^

Wednesday, May 15, 2013 11:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

acane klau tak boleh amik code dari IFRAME tu? huhu

Thursday, May 30, 2013 3:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nabila, entry ni sgt berguna. puas saya cari macamana. yela yg lain semua ajar g jenis kena letak kat setiap entry tu, tapi saya nak letak kat entry terpilih je. Bagus la awak ni.

rupenya kena ambil KOD kat IFRAME tu the kena unpick kat bahagian SEND. klu kita tick kat bahagian SEND, xboleh keluar KOD kat IFRAME ni.

thanks babe..

Thursday, May 30, 2013 4:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nabila, entry ni sgt berguna. puas saya cari macamana. yela yg lain semua ajar g jenis kena letak kat setiap entry tu, tapi saya nak letak kat entry terpilih je. Bagus la awak ni.

rupenya kena ambil KOD kat IFRAME tu the kena unpick kat bahagian SEND. klu kita tick kat bahagian SEND, xboleh keluar KOD kat IFRAME ni.

thanks babe..

Wednesday, September 04, 2013 3:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum awak. nice sharing! sheila ikut dah tutorial awak. menjadi. nak minta share link awak dekat blog saya. under tutorial juga. saya backlink ke blog awak ye. terima kasih :)

Wednesday, November 20, 2013 1:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

nak tanya.. IFRAME code dia tak keluarlah..

Friday, February 14, 2014 12:26:00 PM Delete! [Reply Comment]

terima kasih.. entri ni amat membantu..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...