28.12.12

Tips Daripada En.Nuffnang Untuk Dapatkan CPUV/BE

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2012 10:00:00 AM Total Comment : 19 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Sebenarnya hari tu nabila ada hantar ticket dekat En.Nuffnang. Bukan main lama lagi nabila tunggu , ingatkan En.Nuffnang tendang/tak terima ticket yang nabila hantar. Bila nabila semak email , akhirnya! En.Nuffnang jawab pun ticket yang nabila hantar. Nabila hantar ticket ni sebab ikut tips yang blogger-blogger lain bagi. Hehe. Bukan main panjang lagi jawapan dia, dah la bahasa orang putih. Memang takpaham la kan , apa lagi.. Buka la google translate. Haha ;p

Soalan Nabila -
Hello Nuffie,I would ask what are the criteria to ensure my blog got CPUV? Thanks.

Jawapan Daripada En.Nuffnang -
(Bahasa Inggeris/Original)
Actually, you're referring to CPUV campaigns because Buffered Earning refers to the earning generated from ongoing campaigns. Now, in order for you to get a column for "Buffered Earning" in your "Earnings", you will first need to be selected by the advertisers to do CPUV campaigns for them. There are several factors that would determine your chances of being selected for CPUV campaigns. As advertisers always have a target audience for their campaigns to address to, they will choose blogs with suitable blog readers as their target audience. Should your blog readers fall into that category, rest assure that you're very likely to be picked by them. Many bloggers who do not fill in their blog surveys properly may find themselves not receiving ad campaigns from advertisers frequently. This is due to the fact that the survey actually helps advertisers know the bloggers' blogs better. Blogs registered without completed surveys are often ignored by advertisers as they do not know if your blog's reach is suitable for their campaign or not. As such, we highly recommend for you to ensure that all your blogs' surveys are filled and updated from time to time. Desirability of ad placement is crucial in the advertising industry. Advertisers spend a lot of money to design an ad and buy ad space. They want to get their message across to their target audience as effectively as they could. This being said, they will always buy ad spaces which are optimized and desirably placed. Just ensure that your ad units are at their intended place and this factor would be satisfied in the eyes of the advertisers. A Skyscraper ad unit is supposed to be the first element of the sidebar and not anywhere else. The same goes for Leaderboard as the first visible element upon visitor's entry to the site and Large Rectangle right after your first blog post. Should your blog's ad units not be located at these placements, it would severely affect advertisers' decision to advertise on your blog as there are plenty of other blogs under our network with perfect placement of the ad unit. In addition, availability of ad units plays an important role for bloggers to be chosen for campaigns as well. All our advertisers split their budget evenly across all our 3 ad units, Leaderboard, Skyscraper and Large Rectangle whenever they advertise with us. That being said, the budget would be limited and might not be able to cover that many blogs for a particular ad unit. If your blog have all 3 ad units in it, your chances of being selected for campaigns would be fully maximized. Membership exclusivity plays a part in advertisement campaigns as our advertisers tend to advertise more on Glitterati blogs as it is part of our reward program to our most loyal bloggers in the region. Ordinary members will still be selected for campaigns but in a lower number compared to Glitterati's. For mCPUV ads, the selection of blogs is entirely dependent on the advertisers' requirements, and the advertising industry is also highly seasonal, therefore there might be times where there are no advertisers looking for a particular group of bloggers for a while. Hope this helps.

Jawapan Daripada En.Nuffnang -
(Bahasa Melayu/Dari Google Translate)
Sebenarnya, anda merujuk kepada CPUV kempen kerana Pendapatan Buffered merujuk kepada pendapatan yang dijana daripada kempen-kempen berterusan. Kini, dalam usaha untuk anda untuk mendapatkan ruang untuk "Buffered Pendapatan" dalam "Pendapatan" anda, pertama anda akan perlu dipilih oleh pengiklan untuk melakukan kempen CPUV untuk mereka. Terdapat beberapa faktor yang akan menentukan peluang anda untuk dipilih untuk kempen CPUV. Sebagai pengiklan sentiasa mempunyai sasaran untuk kempen mereka untuk menangani, mereka akan memilih blog dengan pembaca blog yang sesuai sebagai sasaran mereka. Jika pembaca blog anda jatuh ke dalam kategori itu, berehat memastikan bahawa anda sangat berkemungkinan akan dipilih oleh mereka. Ramai blogger yang tidak mengisi dalam kaji selidik blog mereka dengan betul mungkin mendapati diri mereka tidak menerima kempen iklan dari pengiklan kerap. Ini adalah disebabkan oleh hakikat bahawa kaji selidik itu sebenarnya membantu pengiklan tahu blog blogger yang lebih baik. Blogs didaftarkan tanpa kaji selidik yang siap sering diabaikan oleh pengiklan kerana mereka tidak tahu jika capaian blog anda adalah sesuai untuk kempen mereka atau tidak. Oleh itu, kami sangat mengesyorkan bagi anda untuk memastikan bahawa kaji selidik semua blog anda diisi dan dikemaskini dari masa ke semasa. Kebaikan penempatan iklan adalah penting dalam industri pengiklanan. Pengiklan membelanjakan wang yang banyak untuk reka bentuk iklan dan membeli ruang iklan. Mereka mahu untuk mendapatkan mesej mereka di seluruh kepada penonton sasaran mereka sebagai berkesan kerana mereka boleh. Ini yang berkata, mereka akan sentiasa membeli ruangan iklan yang dioptimumkan dan desirably diletakkan. Hanya memastikan bahawa unit iklan anda berada di tempat yang dimaksudkan mereka dan faktor ini akan berpuas hati di mata pengiklan. Satu unit Trade iklan sepatutnya menjadi elemen pertama sidebar dan bukan di tempat lain. Perkara yang sama juga untuk Leaderboard sebagai elemen pertama yang dilihat pada catatan pelawat ke laman web dan Large rectangle sejurus selepas blog post pertama anda. Sekiranya unit iklan blog anda tidak akan ditempatkan di penempatan ini, ia teruk akan menjejaskan keputusan pengiklan untuk mengiklankan blog anda kerana terdapat banyak blog lain di bawah rangkaian kami dengan sempurna penempatan unit iklan. Di samping itu, adanya unit iklan memainkan peranan yang penting untuk blogger untuk dipilih bagi kempen serta. Semua pengiklan kami membahagikan bajet mereka sekata merentasi semua 3 unit iklan kami, Leaderboard, Skyscraper dan Large Rectangle apabila mereka mengiklankan dengan kami. Itu yang berkata, bajet akan terhad dan mungkin tidak dapat untuk menampung bahawa banyak blog untuk unit iklan tertentu. Jika blog anda mempunyai kesemua 3 unit iklan di dalamnya, kemungkinan anda sedang dipilih untuk kempen akan sepenuhnya dimaksimumkan. Eksklusif Keahlian memainkan peranan dalam kempen iklan sebagai pengiklan kami cenderung untuk mengiklankan lanjut mengenai blog glitterati kerana ia adalah sebahagian daripada program ganjaran kami kepada blogger kami yang paling setia di rantau ini. Ahli biasa masih akan dipilih untuk kempen tetapi dalam bilangan yang lebih rendah berbanding kepada glitterati. Bagi iklan mCPUV, pemilihan blog adalah bergantung sepenuhnya kepada keperluan pengiklan, dan industri pengiklanan juga sangat bermusim, itu mungkin terdapat masa di mana terdapat tiada pengiklan yang mencari kumpulan tertentu blogger untuk sementara waktu. Harap ini membantu.


Dah baca dah? Panjang kan? Haha. Ayat yang nabila tebalkan tu kira tips yang boleh diguna pakai. Jom daftar Nuffnang! :)

19 comments

Friday, December 28, 2012 10:07:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thanks for the info :)

Friday, December 28, 2012 10:09:00 AM Delete! [Reply Comment]

ok..thanks..tp still tk dpt lg BE tu..nk kn tgk semula

Friday, December 28, 2012 10:17:00 AM Delete! [Reply Comment]

dh tampal dh tiga-tiga iklan nuff..dlm waiting list kot..hahaha..(pujuk hati)

Friday, December 28, 2012 10:21:00 AM Delete! [Reply Comment]

thanks sebab share..mmg xtahu lgsung psal nuff ni..:)

Friday, December 28, 2012 10:27:00 AM Delete! [Reply Comment]

ok

Friday, December 28, 2012 11:00:00 AM Delete! [Reply Comment]

smoga mmbntu heheh

Friday, December 28, 2012 11:09:00 AM Delete! [Reply Comment]

oh ya..yg kod tuk layout tu ada x tuk simple template??

Friday, December 28, 2012 11:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

akak pening bab ni hahaha

Friday, December 28, 2012 11:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

tips yang bagus dik!

salam kenal,

meh join GA saya pulak kat sini...

http://rozita-ceritaita.blogspot.com/2012/12/contest-cerita-ita-genap-5-tahun.html

Friday, December 28, 2012 11:47:00 AM Delete! [Reply Comment]

thanks..
salam perkenalan dari mun :)

Friday, December 28, 2012 11:49:00 AM Delete! [Reply Comment]

owh macam tu ye ... ermm

Friday, December 28, 2012 12:22:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice tips. tq. :)

Friday, December 28, 2012 12:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

WAHHHHHHHHHHH :(

Friday, December 28, 2012 2:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalam, panjang lebar di berikan... apa2 pun thnanx kerana berkongsi dik.. ^_^

Friday, December 28, 2012 2:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

wahh..thanks for the info ;)

Saturday, December 29, 2012 5:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Nurul Atiqah Welcome :D

Saturday, December 29, 2012 5:07:00 PM Delete! [Reply Comment]

@abah khalisha sama-sama. Kita samalah. hehe

Saturday, December 29, 2012 5:07:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Cheq Kaq kjp lagi timbul la tu kot ;p

Monday, December 31, 2012 3:00:00 AM Delete! [Reply Comment]

thanks share tips ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...