8.12.12

Pandangan & Tips Untuk Menaikkan Followers Diblog!

Author : Nabila Medan Time : 12/08/2012 02:30:00 PM Total Comment : 21 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Mungkin ramai yang akan menyoalkan "Bagaimana ingin menambah followers diblog?" , "Apa cara yang boleh dilakukan untuk tambah followers diblog?" , "Ada tips bagaimana nak tambah followers tak?". Petang ni nabila nak kongsi kan tips-tips yang mungkin berguna untuk korang semua termasuk nabila sendiri. Tips-tips yang nabila kongsi ini adalah daripada pandangan blogger-blogger lain juga. Jadi setiap blogger mempunyai tips yang tersendiri bagi menarik minat pembaca untuk mengikuti perkembangan diblog masing-masing. Jom kita baca dan lihat pandangan mereka "Macam mana nak tambah followers diblog"

Lydia Shah 
"selalu buat blogworking"

Siti Auni Afifah 
"balas kunjungan,terutama pembaca yang tinggalkan komen dientri kita"

Hafizah Zainal Abidin 
"Rajin Promote N Ping Entri . Kena Selalu Blogwalking Blog Orang . Guna Ayat Yang Manis2 Kalau Nak Suruh Orang Follow Kita . Hehe"

Aiman Aziz 
"*Rajin Blogwalking tapi jangan lupe tinggalkan jejak di cbox atau ruangan komen.
*Buat Giveaway , Contest atau Segmen
*Sponsor Giveaway , Contest atau segmen blogger yang lain
*Jgn lupe buat entry yang gempak. Konfem blogger nak follow coz ramai blogger suke entry yg santai"

Siti Nur Aisyah Zulkefle 
"rajin join contest dan segmen  sebab dari situ orang interested nak visit blog kita dan follow , huhu"

Ordinarygurl Sue 
"blog jgn lambat loading.."

Puteri Cahaya 
"tinggalkan komen yang lucu2 setiap kali blog walking untuk tarik perhatian blogger lain."

Khairiyah Murad 
"Post something yang menarik perhatian pengunjung."

Fatin Amalina Husna 
"no word verification.."

Nurul Fatihah Shahronizam 
"Selalu buat giveaway atau segmen"

Aida Afni  
"letak gmbar cute. entry menarik. byk buat segmen. hee"

EEsya Lavigne 
"Rajen buat review rkn blogger."

Anis Farhana II 
"Rajin blogwalking dan pastikan kita tak paksa orang utk follow kita. Join segmen. Tuan blog tak boleh sombong XD"

Sandra Miyus 
"Rajinkan diri join segmen Blogwalking dan follow , slalu buat segmen, buat entry yg menarik, shared tutorial dn freebies, slalu follow blog dn tinggalkn jejak d shoutbox diorang & lastly PERAMAH dengan bloggers ^ ^ . "

Munirah Zahari 
"rajin singgah blog org lain dan tinggalkan pesanan @ komen. rajin ber'sembang' dengan dia di shoutbox. follow blogger baru dan berikan kata2 semangat utk dia terus berblog. buat segmen ringkas"

Farhan Nazie 
"Rajin2 join segmen blogger.huhu."

Nazira Hazwani 
"post benda menarik."

Mun Violettaxious 
"bw , join / buat segmen , rajin update , rajin komen blog org . masuk blog org , terus follow and terus komen sekali , follower widget tuu pnting , kemasan blog pun pnting , buat sedikit tips"

Ainul Husna 
"-gunakan ejaan/bahasa yang mudah difahami. 
-gunakan fb, twitter, tumblr & gambar sbgai medium utk mempromosikan blog. 
-pastikan sasaran pembaca kita, adakah remaja, orang dewasa atau kanak-kanak, klasifikasikan supaya mudah orang nak cari.
-gunakan pendapat & hujah yg menarik minat.
-pastikan tidak ada unsur pergaduhan, memohon maaf terlebih dahulu sebelum membuat sesuatu pernyataan dan akhiri post dgn kata-kata manis dan santai.."

Owner/Nabila Medan
"pada pandangan nabila la , mengadakan satu segmen/giveaway memang salah satu cara paling berkesan la untuk para blogger nak menaikkan jumlah follower masing-masing. Selain itu, join segmen/giveaway juga dapat membantu.. Pastikan blog selalu update supaya orang tahu kewujudan blog kita. Rajin blogwalking sambil tinggalkan link dan rajinkan diri komen di blog orang lain"

21 comments

Saturday, December 08, 2012 2:48:00 PM Delete! [Reply Comment]

hmm semua betul la tips-tipsnnya !

Saturday, December 08, 2012 2:54:00 PM Delete! [Reply Comment]

hihi . ada nama saya . thanx :)

Saturday, December 08, 2012 3:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

wahh , nama kita ada .. Hehehe , pandangan kawan-kawan yg lain pun betul jugak . nak bw :)

Saturday, December 08, 2012 3:33:00 PM Delete! [Reply Comment]

semuanya betul!!=)

Saturday, December 08, 2012 4:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

Fie dah selalu BW dan tinggal jejak dan kadang2 follow lah belog baru. Tapi still followers susah naik. Huhu. maybe penulisan kot.

Saturday, December 08, 2012 4:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

Iyup....Tapi 2-3 hari ni takde idea nak post..T_T

Saturday, December 08, 2012 4:33:00 PM Delete! [Reply Comment]

Semua tips sangat berguna :D hii

Saturday, December 08, 2012 4:35:00 PM Delete! [Reply Comment]

tepat sekali, selalu update blog dan tinggalkan komen..! :) jgn tinggalkan komen sahaja..bace entrynya dahulu..:) kan3? :)

Saturday, December 08, 2012 4:35:00 PM Delete! [Reply Comment]

kongsi2 tips mcmni best kan ? heee XD

Saturday, December 08, 2012 4:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

waah banyaknya tips :) thanks semuaaa ..hihi

Saturday, December 08, 2012 5:45:00 PM Delete! [Reply Comment]

tips yng menarik! bgus diamalkan!
tq for sharing...

Saturday, December 08, 2012 6:05:00 PM Delete! [Reply Comment]

tima kc atas perkongsian ini :) insyallah..keep it nabila :)

Saturday, December 08, 2012 8:23:00 PM Delete! [Reply Comment]

TIPSS YG BGUS YUNK .. TPKAN .. KALO FOLLOWER RMAI TP XBERTEGUR SAPE XBESH GAK KAN :(

Wednesday, December 12, 2012 7:15:00 AM Delete! [Reply Comment]

yessssssss, betul jugak pandangan nabila tu :)

Saturday, March 30, 2013 3:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tips2 yg menarik.. tapi aku baru update satu artikel je.. huhu, blog baru lagi mcm rumah baru masuk.. Mampukah hambo capai semua tu..

Saturday, May 18, 2013 2:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

semua pandangan kat ats ni berguna.. ^_^

Thursday, June 06, 2013 12:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

nk buat semua nie lah. harap2 dpt tingkatkan followers. tq

Sunday, September 15, 2013 6:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

Salam singgah, nak tambah lagi: tidak digalakkan untuk letak lagu dalam blog. sebab kebayakan blogger suka blogwalking banyak blog dalam satu masa. Kalau dah tiga blog camtu, letak lagu, mesti bingit kepala dengar. Nak dengar lagu, dengar kat mp3 hee..

Sunday, October 13, 2013 9:23:00 AM Delete! [Reply Comment]

huhuhhuu omg tqsomuch fr the tipsssss <3333

Tuesday, October 15, 2013 10:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

tip mmg bagus...nak gne tips tu skang jugak...tinggalkan jejak... teheeee...
feel free to click it... :D
http://ceriteramissshuhada.blogspot.com/

Monday, April 07, 2014 8:44:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nice tips. Tgh berusaha menambah follower. Huhu

meeyamika.blogspot.com

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...