11.12.12

Blog's Review 4

Author : Nabila Medan Time : 12/11/2012 09:00:00 AM Total Comment : 5 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Wooaahh! Sambung review blog. Blog siapa pula kali ni? Jom tengok!

Diana's ♥
http://www.fatindiana.com/

Header dia atas itu adalah kepunyaan blogger Fatin Diana atau FD. Okay kita start dari header dia dulu ye? Headernya memang simple dan nampak comel. Background dia pun comel jugak! Corak takbegitu serabut dan warnanya soft je. Sidebar pulak okay , kemas dan tersusun. Keseluruhan blog FD dah okay dah! Oh ye , sekarang ni FD tengah anjurkan satu End Year Giveaway by FD yang berlangsung dari 15 Nov sehingga 15 Disember 2012. Hadiah memang masyukk gila , nabila pun ada sponsor jugak. Ahaks. Nak join? Click Here.

http://norminieza.blogspot.com/

Okay bila masuk blog ni , benda pertama yang muncul welcome note tu . Eh? betul ke nama dia? Yang tiba-tiba muncul tu. Hehe. Kalau boleh benda tu takpayah dalam blog pun takpe, sebab bila kita bukak banyak window dan tiba-tiba ada benda tu, line jadi macam slow tetibe. Hehe. Header? Very simple , mungkin kalau kat header tu letak description sikit mungkin lagi cun sikit kot. Hehe. Lagi satu, header tu kalau ketengahkan (center) mungkin lagi kemas kan. Sidebar okay, cuma kalau boleh susun betul-betul mungkin lebih kemas, contoh macam yang ada title tapi kosong je kan widget nya? Mungkin boleh buang title nya atau letak tu kat bahagian bawah. Okay, itu sahaja.. Yang lain semua dah okay :)

cerita dari hati
http://www.ecadwinkyasha.com/

Untuk blog akak ni pulak , masa nabila masuk untuk review ni loading dia agak lambat sikit. Taktahu la sebab line internet ke apa kan. Sebab sebelum ni nabila masuk loading dia kira okay lagi. Hehe. Bab header memang lawa bebenor. Dengan gambar yang divector tu, nampak simple tapi tetap cantik. Sidebar dia pun okay , sebab memang takbanyak widget pun. Background simple dan sweet sebab warna pink. Hehe. Yang lain pun dah okay. Promote jap blog akak ni pun tengah mengadakan contest & giveaway.. Kalau korang nak join Click Here :)

http://atynaqillah.blogspot.com/

Blog yang ni pula menggunakan blogskin kan? Blogskin memang senang , cantik , comel , ringan. Macam blog yang ni , nampak simple je. Masa masuk blog ni pun loading laju je. Nak komen banyak , tapi taktahu nak komen pasal apa.. Sebab bagi pandangan nabila blogskin ni dah kira perfect gitu. Haha. Korang terjah la ye.

page error ;
http://alittlepocoyo.blogspot.com/

Okay blog yang kelima pulak , masa nabila nak scroll blog ni kebawah dan keatas macam rasa lambat sikit.. Taktahu la kalau internet rumah nabila yang problem kan. Bahagian sidebar tu, kenapa takletak title setiap satu? Mungkin kalau letak rasa lebih kemas kot. Untuk menutab , kalau perasan dekat bawah header dah ada dan yang terapung tu pun ada jugak? Kalau buang salah satu, mungkin tak nampak serabut sangat. Okay dah itu sahaja. Harap maaf kalau tersilap kata..

Okay cukup lima blog , insya-Allah esok ada lagi.. Maaf ye kalau nabila ada silap kata :)


5 comments

Nak blog review jugak . Boleh ?

Tuesday, December 11, 2012 9:46:00 AM Delete! [Reply Comment]

tahniah buat mereka semua...

Tuesday, December 11, 2012 1:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

wah..review blog eca eh.thanks dear...lambat ke?!..alahai,nak buang apa lagi ne...xthu lah.tpi maybe buang bloglist je kot :)

Tuesday, December 11, 2012 2:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

review blog saya kak nabila www.xiaoxandriabunk.blogspot.com

Tuesday, December 11, 2012 3:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

eh eh, kena review. hehe. Nabila, GA tu sampai 25 dec lah sayang :D

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...