6.12.12

Blog's Review 2

Author : Nabila Medan Time : 12/06/2012 10:30:00 AM Total Comment : 4 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Teenagers Story
http://princessaliessa.blogspot.com/
Okay blog kepunyaan priya ini pula simple and nice. Header dan background takada masalah bagi nabila. Nampak cantik, simple dan comel. Bahagian sidebarnya juga tersusun rapi . Loading blognya ringan dan laju.. Cuma bahagian post entri tu mungkin boleh jarakkan sikit dengan ruang dalam mungkin lebih kemas.. Yang lain dah okay. Hewhew. Takbanyak sangat boleh komen sebab semuanya dah okay :)


Lets Make A  Cute Design (Official Blog Bizness)
http://www.ccicutedesign.com/
CciCuteDollyLicious (Doodle Blog)
http://www.ccicutedollylicious.blogspot.com/
Disini ada dua header blog comel kepunyaan seorang blogger yang comel juga. Kalau korang masuk je kat blog-blog diatas ni memang korang akan jumpa dengan doodle-doodle yang cute lagi comel lagi lagi memang comel la.. Tengok header je pun , dah dapat nak gambarkan blognya kan? Memang cute habis! Kalau masuk je blog-blog diatas, pasti korang cemburu dengan kecomelan blog yang didesign kan sendiri oleh pemilik blog tersebut iaitu cci. Blogger ini memang dikenali dengan lukisan doodle-doodlenya yang comel dan kawaii.. Nabila sendiri pun jealous. Ahakss

Blog http://www.ccicutedesign.com/ nampak lebih matang sikit. Pemilik blog-blog ini ada menyediakan tempahan untuk edit template blog. Kalau korang lihat diblog http://www.ccicutedesign.com/. Terdapat design-design yang cantik dan comel , itu adalah antara koleksi-koleksi design blog yang ditempah oleh customernya. 

Blog http://www.ccicutedollylicious.blogspot.com/ pula nampak lebih kawaii dan comel. Doodle yang berada disetiap penjuru blog itu memang menambahkan lagi kecomelan blog tersebut. Memang takbanyak yang nabila boleh komen sebab kedua-dua blog diatas dah cukup kemas, ringan , dan cantik. Jangan lupa terjah okay :)


E'RAZ FADLI
http://www.erazfadli.com/
Header diatas empunya tuan blog Mr.E'raz. Siapa E'raz Fadli? Tengok gambar kat header tu, itu la orangnya kot. Ahakss. Ini adalah salah seorang blogger yang kaki segmen jugak, kira support segmen blogger lain jugak. Memang rajin update blog dan rajin jugak buat segmen untuk blogger lain. Blog ni simple dan kemas. Pandai susun widget dekat sidebar biar nampak teratur. Tulisan yang digunakan dalam blog pun jelas untuk dibaca. Background gelap dan tema simple memang sesuai. Semuanya cun , maaflah kalau tersilap kata.. Nak komen banyak-banyak pun takboleh sebab semuanya okay :)


!!meow meow!!
http://sikucingsengal.blogspot.com/
Blog tersebut kepunyaan Boss Kucing , pada awalnya nabila ingatkan pemiliknya seorang lelaki.. tapi bila nabila baca dekat 'about boss kucing' , ada tertera gambar seorang perempuan.. Jadi nabila fikir, mungkin itu pemiliknya. Harap betul la jangkaan nabila ye? Hehe. Tema warna dia simple je, tak bercelaru.. Relakss dan santai.. Header dia pun simple jugak, dan tetap ada gambar bertemakan 'kucing' , mungkin pemilik blog ini suka pada kucing kot.Hewhew. Sidebar pun tak serabut dengan widget-widget. Mungkin kalau buat border pada sidebar atau entri post lebih kemas sedikit. Cuma pandangan nabila je ye? Hehe. Okaylah kalau korang nak tengok macam mana Boss Kucing punya blog, jemput singgah ye :)


http://aina-hanani.blogspot.com/
Blog kepunyaan Ain Hanani. Comel, cantik, dan simple. Border yang sangat cantik kan? Kalau tengok header , memang simple sangat.. Tapi maksud disebaliknya mungkin berbeza.. "Berblogging bukan kerana mengejar femes" , ayat yang ada di headernya. Tertarik sangat dengan header dia sebab simple tapi cantik. Sidebar dia memang kemas dan tersusun. Post entri pun begitu juga, kemas .. Background cun! Pandai pilih, sesuai dengan blog .. Akhir sekali, loading.. Loading blog dia okay, taklambat dan ringan. Sekian :)

4 comments

Thursday, December 06, 2012 11:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

waaa... thanks review blog sy.. sy ppuan.. :3 hehehe.. sejak wt blog.. mmg dh agk tntu ada kecelaruan jntina di c2.. hehehe~ sengaja..~

Thursday, December 06, 2012 12:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks review my blog..

Thursday, December 06, 2012 12:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks review my blog..

Thursday, December 06, 2012 5:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

wah.. da review.. ma ceh bebanyak nabila.. ehehe.. ^_^ komen yg sangat ohsem.. tocey2....

nabila leh x tolong wat tutor camne nak letak link share dlm tweet.. plsssssssssss..... ^_^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...