5.12.12

Blog's Review 1

Author : Nabila Medan Time : 12/05/2012 08:42:00 PM Total Comment : 10 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Malam
Miss Bloggie
http://mysweetcrunchy.blogspot.com/
Farah Adriana punya blog ni, bila mula-mula nabila masuk je.. Nabila ingatkan dia pakai blogskin sebab blognya memang kemas sangat macam pakai blogskin.. Bila tengok kat bahagian credit, rupanya dia pakai denim template. Cantik sangat. Warna pun lembut-lembut je, kira sedap lahh mata nak memandangkan. Apa yang nabila suka dekat headernya ialah kucing gemokk tu. Ahakss. Comel okay. Lagi? Bahagian sidebar memang takpayah cakaplah kan, memang tersusun dan takbanyak widget dan takada widget yang mengarut yang boleh beratkan blog. Blog adik farah ni ringan, loading pun cepat je. Cuma kalau bahagian footer tu kalau dirapatkan dengan body nya mungkin lebih cun kot. Hewhew.


Life Is Fun
http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
Blog kepunyaan Nadratul Syazwana. Sedap nama akak. Hewhew. Blog akak Nad ni simple kan? Dari header sampailah ke footer , memang simple. Kalau tengok headernya pun simple je.. Penyeri headernya adalah gambar kak Nad . Sidebarnya tersusun dan takbanyak widget. Loading blog dan berat blog memang laju dan ringan. Background bunga-bunga tu cantik, cuma taknampak sangat sebab tersorok kat belakang kan? Apa lagi apa lagi? Ermm. Rasanya tu je kot. Hehe. Thanks kak nad sbb join :)


AiMi SyAhirAh || iN tHe sTOrY
http://www.aimisyahirah.com/
Blog yang ini pula kepunyaan kak Aimi Syahirah. Siapa yang tak kenal blogger ini kan? Salah seorang blogger yang tengah meningkat naik sekarang. Blogger yang rajin support segmen-segmen blogger lain, kalau tengok.. Memang rajinlah kak Aimi join segmen. Kak Aimi ni jugak seorang model tau u allss!! Ahakss. Kalau korang masuk blog dia, korang cuba tengok kat sidebar , ada gambar-gambar kak Aimi yang cun!
Okay balik pada topik, nak review blog kan? bukan orang kan? Ahakss. Maaf-maaf , okay blog kak Aimi kalau tengok ada guna dua sidebar, mungkin nampak macam penuh sikit .Lepas tu widget kat sidebar tu taksama saiz, ada yang besar dan ada yang kecil. Mungkin boleh sama kan saiznya biar nampak kemas sikit, atau mungkin boleh guna 2 column je untuk blog.Cadangan je, jangan marah ye sis. Untuk loading blog, memang laju lah. Takada tersekat-sekat masa nak masuk blog kak Aimi. Jadi, itu je lahh yang mampu nabila review. Maaf ye kak Aimi kalau ada tersilap kata? :)


http://afiqah-alias.blogspot.com/
Eh? Macam pernah tengok je template tu. Ahakss. Kalau nak puji banyak-banyak takut nanti orang kata nabila perasan lah, bangga la kan? Takpe lahh. Nabila review dari segi susunan ye? Pertama sekali, nabila minat dengan header dia, dengan ada doodle perempuan muslimah tu macam terserlah keayuan tuan empunya blog itu. Background yang menarik, nabila suka dengan coraknya .. Nampak vintage. Bahagian sidebar pula, kemas dan tersusun dengan widget-widget yang digunakan. Font ye juga jelas dan boleh dibaca.. Loading blog bagus dan cepat. Jangan lupa terjah okay? :)


LissaLaLissa
http://lissa-lissalalissa.blogspot.com/
Blog comel itu kepunyaan kak Lissa. Kak Lissa adalah salah seorang calon SPM 2012, jadi goodluck sis! Okay berbalik pada blognya ye.. Background yang sangat comel, dengan pilihan warna yang berwarna-warni , ada terselit corak bintang-bintang kecil memang cun la! Headernya pun apa kurangnya.. Tetap rainbow color! Doodle perempuannya pun comel sangat. Bahagian sidebarnya baik, tersusun dan cantik je. Bahagian post entri tu kalau perasan dia macam bordernya tercantumkan? Mungkin kalau jarak kan sikit nampak lebih kemas lagi. Hehe. Loading blognya baik dan ringan. Sekian :)

Malam ni publish lima je la ye dulu? :)

10 comments

Wednesday, December 05, 2012 10:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

Huhu bestnya kena review! Hehe ok darling nnt akak adjust sidebar. Dah lama nak wat cuma tak berkesempatan lagi. Nasib baik nabila ingatkan. Hehe

Wednesday, December 05, 2012 11:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

waa~ daa review da., hehe thank you Nabila., ^^ thank you sangat2., hehe ouh yaa.. thank you jgk teguran tuu., hehe sis perasan jgk., tapi kan.. sis x tau laa camna nak adjust. (T__T) sis blum pro lagii. huhu *sobssobs*
ehe., tapi kan.. Nabila bole ajar x..? hehe *malu pula tanya camni* =="

Wednesday, December 05, 2012 11:25:00 PM Delete! [Reply Comment]

Kak nabila ~ boleh tak buat tuto navi macam kak nabila tu ~ <3

Thursday, December 06, 2012 12:06:00 AM Delete! [Reply Comment]

sekarang juga terjah! :)

Thursday, December 06, 2012 1:31:00 AM Delete! [Reply Comment]

mereka sedang di review. tahniah...
boleh lah singgah2 sana.

Thursday, December 06, 2012 8:16:00 AM Delete! [Reply Comment]

Wah , nak pi terjah semua ni , hikhik . Tapi kak Aimi memang blogger sporting ^___^ *nk kena review jugak boleyy* hikhik ^^ .

Thursday, December 06, 2012 9:24:00 AM Delete! [Reply Comment]

akak punya ada tak?hehe

Thursday, December 06, 2012 10:47:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thanks darling.. Entry balas..:) http://www.aimisyahirah.com/2012/12/nabila-medan-review-blog-saya.html

Thursday, December 06, 2012 5:51:00 PM Delete! [Reply Comment]

kak nabilah, boleh tak buatkan header yang simple mcm picture pertama tu. untuk saya >//<

Friday, December 07, 2012 8:28:00 PM Delete! [Reply Comment]

wee~ rupanya Nabila dah review. Hehe blog akak memang simple sesgt! Kihkihkih. Thanks taw Nabila, seronok pulak ada org review

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...