13.11.12

Tutorial : Cara Nak Cantikkan Kotak Komen

Author : Nabila Medan Time : 11/13/2012 12:50:00 AM Total Comment : 10 Label :

اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Kotak komen biasa

Kotak komen yang telah diubah/dicantikkan

Hai? Pagi-pagi cenggini nabila sibuk cek komen dan soalan-soalan blogger. Tergerak hati nak selesaikan satu masalah ni. Iaitu, "kenapa kotak komen tetap sama/takberubah/takada corak walaupun sudah ikut pelbagai tutorial daripada blogger-blogger". Kenapa? Meh nabila selesaikan masalah korang!

1.Dashboard > Setting 
2. Pilih "Posts and comments"
3.Pada bahagian "comments location" , Korang pilih "Popup window"

4.Tekan "Save settings"

Sudah? Lepas tu korang boleh lah cuba cari tutorial untuk cantikkan kotak komen. Contoh diblog nabila kotak komen lebih comel dan tutorial kotak komen. Lepas korang dah ikut tutorial untuk cantikkan kotak komen tu. Korang tengoklah, menjadi ke tak. Kalau jadi, bagus kan? Kalau tak, taktahu nabila nak tolong macam mana dah. Huhu

10 comments

Tuesday, November 13, 2012 9:36:00 AM Delete! [Reply Comment]

Wahh,Terima Kasih

Tuesday, November 13, 2012 9:47:00 AM Delete! [Reply Comment]

tag u : http://budakkecikbermonolog.blogspot.com/2012/11/ainhaqis-giveaway.html

Tuesday, November 13, 2012 11:21:00 AM Delete! [Reply Comment]

nice tuto sis...
btw,akak ditag:
http://cokeandsundae-sg.blogspot.com/2012/11/contest-blog-cun-melecun-by-ika-and-ayu.html

Tuesday, November 13, 2012 8:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

hanan pun gune pop up window senang :)

Tuesday, March 26, 2013 4:22:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam saya punya tak boleh appear di skrin kenapa ya? tolong

Sunday, April 21, 2013 12:21:00 PM Delete! [Reply Comment]

Wah cute blog ! Singgah la kat blog kami :) I'm new blogger :D

Friday, August 23, 2013 12:00:00 AM Delete! [Reply Comment]

tq ya atas info neh...hehe...jom ramai2 singgah kt blog saya....i'm newbie here...http://alifabdulrahman.blogspot.com/

Friday, August 23, 2013 12:10:00 AM Delete! [Reply Comment]

tq ya ats info yg dberikan....brguna sgt utk newbie mcm sy....jmput la sggah kt cni...hehe...http://alifabdulrahman.blogspot.com/

Sunday, November 10, 2013 10:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

tq kak nabila! :)

Friday, March 07, 2014 12:22:00 AM Delete! [Reply Comment]

jemput ke blog saya pulak ya ...

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...