22.7.12

Tutorial : Cara Tukar Font Blog

Author : Nabila Medan Time : 7/22/2012 11:46:00 AM Total Comment : 10 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Pagi

Pagi ni nabila nak buat tutorial yang diminta oleh fara. Dia tanya macam mana nak tukar font di post blog. So how?

1.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget

2.Tekan Ctrl + F untuk cari code
#content-wrapper {
3.Jumpa? Then copy code bawah ni dan paste dibawah code yang korang cari
font-family: Tahoma;

Lihat gambar dibawah

4.Dah? Preview.. Then Save!

Merah - Nama font yang korang nak letak

10 comments

Sunday, July 22, 2012 12:41:00 PM Delete! [Reply Comment]

menarikk!! thank you..kak Nabila
dah lama mira tunggu tutor nie..
^_^..

Sunday, July 22, 2012 4:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

kalau font yang kite nak letak tuu lain dari yang lain macam mane ? cth: nova mono kee ~

Monday, July 23, 2012 10:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

Dah jadi :) thx~~

Thursday, November 22, 2012 10:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam,nabila...tak boleh pon..seriously tension kut...ahhhh....tolong la

Anonymous
Thursday, November 22, 2012 10:36:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam nabila,tak boleh pun...seriously tension...ahhhhh,nak post pun takde mood....tolong laa

Tuesday, December 04, 2012 12:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

waa, jadi lah.. thanks nabila :)

Sunday, March 03, 2013 12:29:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam nabila....tension lar asyik tak jadi jer nih....nk coba lagi lah... thanks untuk tutor

Friday, May 10, 2013 9:04:00 AM Delete! [Reply Comment]

xda pun..

Friday, June 07, 2013 1:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

yey !! menjadi

Tuesday, November 26, 2013 7:28:00 AM Delete! [Reply Comment]

ok. tq akak. dh jadi :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...