14.7.12

Sedih Bila Ia Terjadi Lagi T^T

Author : Nabila Medan Time : 7/14/2012 03:41:00 PM Total Comment : 14 Label :


اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ Dan Selamat Petang

Sejak tahun 2012 kononnya la ye, dah berazam taknak bukak cerita pasal copycat si pengcopy idea orang lain. Tapi masa azam tu dah ada, tapi copycat tu still ada, macam mana? Jujurlah ye, bukan nabila marah ke apa, tapi cubalah korang fikir guna fikiran korang yang masih waras tu. Macam mana perasaan korang bila orang lain ambil korang punya design? Pergi sana design sama , pergi sini design pun sama. Apa perasaan korang? Takkan la happy sampai melompat-lompatkan? Tentulah sedih bila tengok idea korang dicuri oleh orang lain. Tak kira lah orang tu ada ubah sikit-sikit ke atau langsung takubah. Mestilah sedih! 

Lantaklah kalau korang nak kata nabila kedekut atau apa, korang boleh fikirkan? Sekarang ni dah berpuluh-puluh blogger yang sediakan tutorial untuk blogger-blogger lain. Apa fungsinya? Untuk tengok je? takkan? Elok-elok dah dibagi fikiran yang waras, fikirlah design sendiri. Makcik Anon dah takada dah tahun ni buat masa ni la , tapi copycat apasal makin ada? Sebenarnya dah penat nak pergi cari facebook korang, nak berhujah bagai.Ingat nabila suka sangat ke membebel? ._.

Hal copycat sebelum ni nabila dah selesaikan. Alhamdulillah bila nabila inbox facebook dia , dia bagi kerjasama. Dan kedua-dua pihak takada masalah. Tapi bila satu selesai, ada je yang datang lagi.

Serious nabila taksanggup nak pergi blog tu lagi.haha. Sedih kot tengok! Maaf andai sesiapa yang terasa tapi baguslah.hewhew. Siapa yang makan cili dia lah yang rasa pedaskan? Siapa yang buat salah dialah yang terasa dengan entri ini. Lepas ni tengoklah ada tak yang kutuk-kutuk nabila dekat cbox atau makcik anon datang. Kalau ada , maknanya dialah orang tu...Mohon anda terasa. Tq

Nota Panjang : Nabila still busy ngan tempahan sekarang, tetapi masih ada mata-mata yang tolong memerhati.haha. 

14 comments

Saturday, July 14, 2012 3:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

means diorg da kering idea kot datz y jd kopi n pasta.. :)

Saturday, July 14, 2012 4:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

saba yea akak .

Saturday, July 14, 2012 4:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

comfirmlah sedih . penat penat kita buat ,

Saturday, July 14, 2012 4:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

akk ade url blog dia..kite kasi hentam sama dia :)

Saturday, July 14, 2012 4:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

@SyamimiNazifa - kan? huhu. Mybe dia takpaham lagi perasaan tu ._.

Saturday, July 14, 2012 4:25:00 PM Delete! [Reply Comment]

Of course lah , kak .
Takpetakpe . Sabar ye .
Tapi , kalau saz ada amek , tak bitau akak , sorry tau . Tapi setahu saz , saz nak pernah copy akak punya pon.

Saturday, July 14, 2012 4:44:00 PM Delete! [Reply Comment]

untung la..kak nabila ada copycat..sebab blog akak cute..daripada saya ,xde sorg pon nk copycat saya punya blog..sebab blog saya x cute cam blog akak :(

Saturday, July 14, 2012 5:30:00 PM Delete! [Reply Comment]

blog kita pon pernah jadi macam ni. copycat. hehe. bila kita comment terus delete post dia. hehe. nmpk sgt bersalah... ;p

smpi skrg igt blog dia, dan selalu skodeng kot2 sjrh berulang kembali. huhu

Saturday, July 14, 2012 6:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

sabo la kak...adat copycat ni mmg takleh lari...bila ada je benda baru..ada le si copycat nihh

Saturday, July 14, 2012 8:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

sabar ye nabila..

Saturday, July 14, 2012 9:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

Kesian awk . jahat la dia tu . sabar ek :)

Saturday, July 14, 2012 9:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

bersabar k..

maafkan dia, :D

Saturday, July 14, 2012 10:07:00 PM Delete! [Reply Comment]

design exactly the same ke?? sedihnyer. takpe, means awak hebat sebab ade org nak tiru awak. haha.rileks k,..

Saturday, July 14, 2012 11:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

sabar jela...mksdnye dier nk jd spt kamu....huhu.... @ sbnrnye dier nk jd kamu pun..huhu

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...