10.6.12

Tutorial : Cara Nak Tengok Top Reffering Site? Top Refferal

Author : Nabila Medan Time : 6/10/2012 08:19:00 PM Total Comment : 7 Label :





Big Giveaway For This School Holiday!
1st Giveaway By Lieyna
Lomo Aquapix GiveAway
Miss Jijie 1st GiveAway!!
Segment Up Follower Hebat
Win Lomo,Samsung Phone And MP3 Here!
MidYear Mega Giveaway!


  Assalamualaikum.Hello.Wah esok dah start sekolah balik kan? Huh! Takpuas cuti lagi ni.hehe.Okay , malam ni nabila nak ajar dan tunjuk cara macam mana korang nak lihat/tengok top reffering site atau blog yang menyumbang traffik ke blog korang.Dekat sini ada dua cara yang mudah dan simple..

Cara A :
Dashboard > Stats > Traffic Sources
- Macam mana senang je kan? kat situ korang boleh tengok "reffering Urls" dan "reffering sites" sepanjang hari , minggu , bulan atau sepanjang tempoh korang berblogging.


Cara B :
*Bagi Ahli Nuffnang Sahaja*
Sign In Acc Nuffnang Anda > Analytics 
- Mudah je kan? Nuffnang menyediakan Statistik untuk para blogger melihat traffik blog mereka mengikut hari , minggu dan bulan.



  Semudah ABC Je Kan? nabila harap dengan adanya entri ini , dapat membantu para blogger sedikit sebanyak.Lagipun sekarang musim orang buat giveaway mengikut top refferalkan? Korang yang taktahu , boleh belajar lagi.Sekian Sahaja.Wasalam...

7 comments

Sunday, June 10, 2012 8:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

terimakasihh ^____^

Sunday, June 10, 2012 9:48:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nice sharing.. =)

Sunday, June 10, 2012 9:49:00 PM Delete! [Reply Comment]

Nice sharing! =)

Sunday, June 10, 2012 9:57:00 PM Delete! [Reply Comment]

org punya dr awl tahun ritu dok 3 henget je.. mls rs nk tgok.. huhuhu

Monday, June 11, 2012 5:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

Thanks nabila sebab bagitahu . ^_^

Friday, November 16, 2012 10:33:00 PM Delete! [Reply Comment]

assalamualaikum..terima kasih atas pengongsian ini

Monday, April 22, 2013 7:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for sharing ^^

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...