8.5.12

Tutorial : Sign Up FormSpring

Author : Nabila Medan Time : 5/08/2012 04:41:00 PM Total Comment : 3 Label :







Contest Paling Terbaik Bulan Ini!
- Segment Free Lomo
- Contest Aquapix Lomo by Mira Hussin
- Contest Hebat Ninie -


Assalamualaikum.Haaa.tadi ada seorang "someone" ni tanya :

1.Pergi Ke Laman FormSpring.
2.Isi Username , Password , Email & Birthday Di ruang yang disediakan.
*Selepas korang dah isi tu , pastikan ada tanda tepi tu.Itu bermakna betul! Kalau tanda "pangkah" , maksud nya korang kena tukar oke?*

3.Tekan "Get Started"
4.Step berikutnya :
Step 1 : Find Facebook Friend Or Twitter
Step 2 : Find Yahoo Friend/Connect With Yahoo
Step 3 : Suggested Users
Step 4 : Upload Photo

Empat step berikut korang boleh buat sendiri kan? Tekan je butang yang dia bagi dan ikut arahan.Dan akhirnya! Korang dah ada acc formspring.Selamat maju jaya dan selamat menerokai formspring.

p/s : Nak Sign Up Guna Facebook pun boleh dan lebih mudah! Kalau tiada facebook , guna tutorial atas ni ye.


3 comments

Tuesday, May 08, 2012 5:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tahu ke saper yang tanya kak?
<- Ini lah orangnya.. hehe..

Tuesday, December 18, 2012 4:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

apa fungsi formspring?

Sunday, November 24, 2013 9:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

formspring ni untuk apa?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...