3.2.12

Tutorial : Rapatkan Header Dengan Content Body

Author : Nabila Medan Time : 2/03/2012 03:12:00 PM Total Comment : 10 Label :

Assalammualaikum.
hari ni nabila nak teach cara nak rapatkan header korang dengan content body blog korang.nabila tunjuk cara yang mudahla eik,senang sikitkan?

1) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget
2) tekan Ctrl + F , cari code -
#header-wrapper {

(Template Minima)
atau
#header {
(Template Denim)

3) bawah code tu ada anak-anak buah dia kan? korang paste je code yang nabila bagi ni kat bawah code yang korang carik tu :-
height:250px;
Contoh gambar :

4) Ubah code 250px sehingga kedudukan header korang memuaskan.

5) Preview and SAVE

Selamat Mencuba!
- CNY -

10 comments

Saturday, February 04, 2012 2:15:00 AM Delete! [Reply Comment]

hye, sudi x exchange banner ngn saya?
if sudi tgglkn komen di blog saya ye. :)

done folow u, jemput jd folower saya blik ye. :)

Monday, March 12, 2012 9:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

Akak,akak macam mane nak buat border bercorak+header cam akak tuh?? cantik lah...

Thursday, April 12, 2012 6:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

xjmpe la kod tu..camne ek? tlg2..huhu

Thursday, April 19, 2012 10:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

da buat tp masih juga..lg pun mc ada color putih sdgkan header sha ni save as PNG

Monday, June 18, 2012 10:26:00 AM Delete! [Reply Comment]

yeyet...tq sis,,saya dah jumpa apa yg saya cari selama ini :)

Monday, June 18, 2012 10:26:00 AM Delete! [Reply Comment]

yeyet...tq sis,,saya dah jumpa apa yg saya cari selama ini :)

Thursday, September 06, 2012 10:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

adik! thanks you tau! dalam byk2 tutorial yg akak try, adik punya je yg jd! sukaa sgt2!

Thursday, October 18, 2012 8:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

Menjadi!! THNX!!

Friday, February 15, 2013 8:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

damn , thankyou so much kak nbla medan! mula-mula tak jadi then nbla ubah kod dia sbb nbla pkai template simple , jadi jugak! happy gila :P thanks kak.Ahakkhhss , nama kita sama.

Wednesday, June 05, 2013 12:49:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thanks for this! Hewhew

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...