19.2.12

Kau Dah Buatkan? TakPandai Tanggung Ke?

Author : Nabila Medan Time : 2/19/2012 03:51:00 PM Total Comment : 17 Label :

#Nak hadiah yang bernilai lebih RM100?
- Join Lucky Draw Faqihah And NHA -

Assalammualaikum.
Peace Gaya Saya ┐('⌣'┐)

Bulan demi bulan ada sahaja orang anjurkan contest atau giveaway kan? Tahukah anda , apa motif mereka menganjurkan contest? Mungkin ada sesetengah yang ingin menganjurkan contest supaya ia boleh mengembangkan blogshop nye,itu untuk yang membuat contest di blogshop. Kalau yang anjurkan contest di blog personal? Apa motif mereka? 
- Tambah kenalan dan follower
- Share rezeki
- promote para sponsor
- Saja suka-suka

Itu antara motif mereka bukan? Tapi tahukah anda, ada sesetengah blogger yang anjurkan contest hanya sekadar ingin follower dan menipu.Menipu dengan cara apa? Dengan cara :
- Anjurkan contest dan suruh contestant follow blog beliau.
- selepas tarikh contest tamat,beliau delete entri tersebut seolah-olah tidak mahu bertanggungjawab.
-Ada juga yang sanggup delete blog bile tak sanggup bertanggungjawab ke atas contest yang dianjurkan.

Beliau tidak memikirkan tentang hal blogger lain? Mungkin blogger lain kecil hati dengan tindakan beliau.Nasihat nabila,janganlah lari dengan kesalahan tapi baiki kesalahan tersebut.Kalau rasa dah tak mampu nak bagi hadiah kat para contestant buatlah entri mohon maaf.Janganlah bertindak dengan delete entri contest atau blog.Tak sayang ke kat blog?

Mungkin anda terfikir,ada ker orang seperti ini? Ada! itu jawapan nabila.Ada blogger yang bersikap seperti ini. Siapa? itu bukan persoalannya.Tapi kenapa? kenapa perlu bertindak seperti itu? Ada 2-3 orang yang join contest beliau tanya dekat nabila, "Kenapa blog penganjur contest blablabla tak boleh bukak eik?" , "Penganjur dah umum ke pemenang contest tu kak nabila? sebab saya tak boleh bukak pon blog dia".Hadooii! Jenuh nabila nak jawab,nabila pun taktahu sebab munasabab nye.Mungkin dia ada masalah yang tak dapat dielakkan.rite?

Oleh itu bertanggungjawablah dengan apa yang anda anjurkan ┐('⌣'┐)
#Maaf sebab entri ayat macam detail sangat! ngeh3


17 comments

Sunday, February 19, 2012 4:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

Berhati2 nak join contest..

jangan terus ditipu..

jom singgah:
http://pemudattbc.blogspot.com/2012/02/kenderaan-merentas-alam.html

Sunday, February 19, 2012 4:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

sy pn penah kena.pas die bt segmen, soh kita ikut, soh kita follow die..pastu..tunggu la jugak kedatangan die ni...habis lenyap! ngan entry2 skali die delete! hampeh! bengong ke bengang..kengkdg emosi gak kan..

Sunday, February 19, 2012 4:55:00 PM Delete! [Reply Comment]

skt ati kn nabila?
akak tau penganjur mane yg ade wat camtue.. isy..mmg xjujur & ikhlas btul nk wat contest.. sdih btul.. T_T

Sunday, February 19, 2012 5:04:00 PM Delete! [Reply Comment]

assalam ,
hai nabila..
hmm..pasal entri ni ..
setakat ni alhamdulillah lah tak pernah terkena kes contest tipu ni ..

tapi orang jenis mcm ni mmglah..kalau kat luar mesti byk kali tipu orang ..sampai terbawa2 ke dalam blog .haih =.=

Sunday, February 19, 2012 6:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

ada 1 GA ni sy antara pmnang tp smpai skang xdpt2 lg apa yg dijanji...blog update je...tp bila kite emel dia xbls...sbbtu skang mcm mls je nk join GA sume...mnipu je...

Sunday, February 19, 2012 6:46:00 PM Delete! [Reply Comment]

ya allah..ada jugak yg mcm tuu..
insyaALLAH..stakat nie husna x pernah lg lar..

Sunday, February 19, 2012 6:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

saya ada.. hadiah tak sampai kecuali tp up je

Sunday, February 19, 2012 7:11:00 PM Delete! [Reply Comment]

@naim - Insya-Allah lepas ni nabila lebih berhati-hati ;D

Sunday, February 19, 2012 7:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Yumida - tension kan kalau macam tu? Huhu

Sunday, February 19, 2012 7:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Yumida - tension kan kalau macam tu? Huhu

Sunday, February 19, 2012 7:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Nisa Greennnpanda - mmg sakit hati pun kak.kecil hati pun ada. ;D

Sunday, February 19, 2012 7:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

@wanabee - Entahlah,mungkin tipu tu dh biasa dalam diri dia kot kan?

Sunday, February 19, 2012 7:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Si BuDaK KaChAk - nabila dah banyak yang hadiah takpernah sampai. sakit hati kan?

Sunday, February 19, 2012 7:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

@fatin amalina husna - ada tapi tak ramai, mungkin tak sampai setengah orang yang seperti ini..

Sunday, February 19, 2012 7:15:00 PM Delete! [Reply Comment]

@Nur Anisah - geram kan rasa bile kena macam tu?

Monday, February 20, 2012 9:15:00 AM Delete! [Reply Comment]

tunggula blsannya nanti..

pandai buat pndai tanggung..

Monday, February 20, 2012 9:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

u r right! mmg ada pun blogger mcm tu.. skt jiwa je join dia punya contest, last2 kbr brta apa pun haram timbul.. hmmm ;p

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...