14.1.12

Tutorial : Music Box Versi Baru

Author : Nabila Medan Time : 1/14/2012 01:29:00 PM Total Comment : 16 Label :

Assalammualaikum.
musicbox versi baru.Eh Eh.yang baru taktahu la baru sangat ke tak.sebab dah ramai pun yang pakai musicbox ni kan? Jom kite teruskan oke?

1) Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2) Copy code ini dan paste
LAGU NAJWA LATIF-CINTA MUKA BUKU

<center><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" width="200" height="30">
<param name="movie" value="http://flash-mp3-player.net/medias/player_mp3_mini.swf" />
<param name="bgcolor" value="#FFFFFF" />
<param name="FlashVars" value="mp3=http://irondj.net/mix/file/13956/Najwa_Latif-Cinta_Muka_Buku.mp3&amp;autoplay=1&amp;bgcolor=FFFFFF&amp;loadingcolor=F7819F&amp;buttoncolor=F7819F&amp;slidercolor=FA5882" />
</object></center>

3) Save

Teka Silang Kata :
Merah - tinggi dan lebar
Oren - Code lagu korang.Lagu Upload kat Irondj.yang kat atas tu lagu cinta muka buku.
Ungu - Code warna
Semoga Berjaya!

16 comments

Saturday, January 14, 2012 3:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak berminat plak yang musik2 ni

Saturday, January 14, 2012 3:56:00 PM Delete! [Reply Comment]

akak pun tak suka blog akak ada music...hihihi

Saturday, January 28, 2012 1:07:00 PM Delete! [Reply Comment]

alaa, comelnyee. tapi leen tak reti nak upload tuu :( amek lagu kat utube tak boleh ye?

Saturday, February 04, 2012 2:21:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tengkiuu kak nabila!! Da menjadik !

Friday, April 06, 2012 2:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

thnx akk..da jdi

Saturday, May 12, 2012 12:22:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tak boleh ker pakai utube?

Sunday, May 20, 2012 8:59:00 AM Delete! [Reply Comment]

player ada tpi music dia tak de pun...macam mana ni?

Wednesday, May 30, 2012 1:04:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanx for the info.. ;)

Sunday, July 01, 2012 11:01:00 AM Delete! [Reply Comment]

Thanks ye kak Nabila menjadilah comel je...heeee~ !! :) lepas ni saya akan sentiasa guna tuto akak jelah..

Saturday, September 15, 2012 7:44:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks kak :") dh jadi..

Monday, September 17, 2012 9:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

hemm x jadi2 la. Gambar tu dah keluar, tapi knp x keluar dia punye bunyi ? =/

Tuesday, October 09, 2012 6:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

kenapa tak keluar bunyi pun

Tuesday, October 16, 2012 6:33:00 AM Delete! [Reply Comment]

yang link nak cari code lagu tu dah takde la . mcm mana ea??

Wednesday, October 31, 2012 1:49:00 PM Delete! [Reply Comment]

mana boleh la ni mp3

Friday, May 17, 2013 5:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

cara nak cari code lagu macam mana? thx :3

Saturday, September 14, 2013 8:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

xkluar lgu pon :(

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...