20.1.12

Tips Cara Tarik Blogger Untuk Baca Entri Kita.

Author : Nabila Medan Time : 1/20/2012 07:59:00 PM Total Comment : 13 Label :

Assalammualaikum dan salam sejahtera.
Kali ni nabila nak berkongsi sedikit tips mudah tentang cara untuk kite tarik perhatian blogger lain untuk singgah ke blog kite untuk baca entri terbaru yang kite update.

1) Promote entri kite dekat blog blogger lain.Faham tak? Maksud nye korang perlu blogwalking dekat blog lain.sambil tu korang tinggalkan la link entri terbaru korang kat Cbox/kotak jerit diaorang.

2) Antara salah satu tujuan kite blogging ialah mencari pembaca serta pengikut yang setia bukan sekadar untuk mencari pengikut/follower yang ramai.kalau follower banyak tapi tiada pembaca setia,tak boleh jugak kan?

3) Perlu lah rajin ping entri korang tu dekat group-group blogger dekat facebook tu.Bagi nabila la,kalau kite ping entri kite kat group-group tu..bukan sahaja kite menarik blogger lain untuk bace entri kite , malahan dapat menaikkan traffik blog kite.Benar kan? #GroupBlogger

4) Tajuk entri tu biar gempak sikit,sikit-sikit je,tak payah gempak banyak-banyak..sebab takut terlebih over pulak.Kalau tajuk best,blogger lain mungkin akan tertarik dan secara tidak langsung akan singgah ke blog anda untuk bace entri terbaru tersebut.

5) Isi entri haruslah tidak menyinggung mana-mana pihak.

6) Isi entri tak digalakkan terlalu panjang sehingga 100muka surat.Paham kan? sebab sesetengah orang,malas nak bace entri yang panjang-panjang.macam nabila ,contoh nye.

Ehem Ehem,ada lagi tak eik? Mybe tu je kot untuk kali ni..kalau ada lagi,nanti nabila bgtau oke?
p/s : selamat bercuti!

13 comments

Friday, January 20, 2012 8:06:00 PM Delete! [Reply Comment]

hehee..thank u utk tips ni ye Nabila...:)

Friday, January 20, 2012 8:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

eh, entri ni pn trik prhatian soofiyah.. haha

Friday, January 20, 2012 8:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice tips...:) PM akan follow..mekasih bantu blogger baru cam PM

Saturday, January 21, 2012 9:57:00 AM Delete! [Reply Comment]

Yup, tip baik untuk semua.. TQ syer ye :)


p/s : Kalau sudi pls vote me on FB, TQ https://apps.facebook.com/boniavalentine/?share=276694f128094ba57c7.46496071

Saturday, January 21, 2012 10:05:00 AM Delete! [Reply Comment]

satu lagi , tambah gambar utk menarikkan lagi entry :)

Sunday, January 22, 2012 12:12:00 AM Delete! [Reply Comment]

menimba ilmu disini. hehe.. thank you

Sunday, January 22, 2012 8:05:00 AM Delete! [Reply Comment]

hehe...stuju ngan kim..

bgus la nabila wat tips2 nie.. tp kn, akak rs akak xreti la nk wat entri2 yg gempak, huhu~... slalu entri ntah pape je.. XP

Monday, March 25, 2013 12:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

jgn lupe singgah di blog saya k. http://hijau2u.blogspot.com tq..

Monday, March 25, 2013 12:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

jgn lupe singgah kt blog saya k.. http://hijau2u.blogspot.com t.kasih..

Friday, March 28, 2014 5:19:00 AM Delete! [Reply Comment]

Good info..jom singgah ke blog sy..

Friday, March 28, 2014 5:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

Good info..jom ke blog sy

Saturday, May 17, 2014 3:23:00 PM Delete! [Reply Comment]

babe im using ur entry hehe. visit mine ok? and pls donate sikit :3

Friday, July 11, 2014 10:46:00 AM Delete! [Reply Comment]

Cari Baju Raya?? Ingin nampak kelainan ?
Jom lihat http://jlcollezione.blogspot.com/ untuk design exclusive anda.!
Boleh didapati dalam pelbagai saiz..

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...