31.12.11

Blog Kembali Berbunyi Menjelang 2012

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2011 05:05:00 PM Total Comment : 5 Label :



Assalammualaikum.
Huhuhu.hari ni hari terakhir untuk tahun 2011 kan? Sedih rasa nye sebab perlu meninggalkan tahun yang penuh bermakna bagi seorang Calon PMR.Perasaan gembira yang amat kerana dapat menjalani tahun 2011 dan Peperiksaan Menengah Rendah dengan tenang.

Dah lama blog ni sunyi dari sebarang bunyi dan lagu.Sempena nak tahun baru ni nabila dah pasang semula radio kat blog ini.Tapi mungkin hanya sementara sahaja.Yang pasti radio ni tidak terus melekat sehingga 2013.Oh No No.lama nyer la.Bagi sesiapa yang benci dan tak suka dengar lagu yang membingitkan telinga korang,korang boleh tekan butang PAUSE , dan radio tu akan berhenti...


Lagu tu sweetkan? haha.Walau apapun.nabila nak ucapkan selamat tahun baru.Azam lama dah dipenuhi belum? still sempat nak penuhi sebelum jam 12mlm nanti.hihi.





Menang Contact Lens From Queen Attack!

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2011 11:02:00 AM Total Comment : 4 Label :



Assalammualaikum.
Alhamdulillah nabila antara yang bertuah dalam Giveaway yang telah dibuat oleh Sis Nisa Kay.Syukur,kerana ada rezeki nabila untuk dapat sepasang Contact Lens dari blog Queen Attack!


Thank You jugak kepada Sis Nisa Kay sebab menganjurkan Giveaway akhir tahun ni.Ramai pulak yang join Giveaway tuh.Hadiah semua Ohseem! Pemenang pun ramai jugak.Jom la serbu blog Queen Attack.macam-macam ada!



Pikalurve 2nd GIVEAWAY

Author : Nabila Medan Time : 12/31/2011 10:08:00 AM Total Comment : 0 Label :




Pikalurve 2nd Giveaway!
Due 25 January 2012
Click A Banner!

Ada 43hadiah menarik menanti anda!

p/s : banner GA nabila ltk kat bhgian Sidebar "Banner Giveaway/Contest/Sponsor"


30.12.11

Segmen Telah DITUTUP!

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2011 05:30:00 PM Total Comment : 1 Label :



Assalammualaikum.
Terlambat publish pulak . haha. Just nak bagi tahu yang segmen telah ditutup dengan laju-laju dan serta-merta! Untuk Senarai Peserta Tekan link dibawah.
Bagi sesiapa yang link nyer tidak tersenarai. tolong inform kat nabila yer!
tq~




PERMINTAAN UNTUK HEADER FREE DITUTUP!

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2011 03:40:00 PM Total Comment : 3 Label :



TERIMA KASIH KEPADA YANG BERMINAT!
SUDAH DITUTUP SERTA MERTA!
TERHAD 3 ORANG.TAPI ADA 4-5 ORANG YANG DAH HANTAR DETAIL.
SAYA TERIMA...
SEKIAN....



Segmen : Up Traffik Sempena Akhir Tahun!

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2011 01:30:00 PM Total Comment : 161 Label :



STICKY POST

http://4.bp.blogspot.com/-EVZs7MG-ewc/TvlUemknMZI/AAAAAAAACk0/yjvxDcZeYZM/s1600/segmen1.gif

Assalammualaikum.
Sempena Akhir tahun ni nabila nak buat satu segmen LAST untuk tahun 2011.Tahun 2012,Insyaallah bakal ada segmen menyusul.Dengan Harapan bakal ada yang sudi join segmen nabila kali ni.

Cara untuk sertai segmen ini :
1.Follow this blog.
2.Buat Entri :
-Tajuk entri "Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!".
-Letak Banner dalam entri dan link kan ke sini.
-Tag 2 Orang Rakan dan Pasti kan mereka tahu!.
-Publishkan entri tersebut.
-Tarikh Tutup 30/12/2011 jam 2petang!
3.Letak LINK ENTRI di bahagian komen ini.
contoh :
-http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/12/segmen-up-traffik-sempena-akhir-tahun.html (BETUL!)
-http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/ (SALAH!)
Sudah! 
Harap ada yang sudi join.


Freebies : Header FREE! "Untuk Si Pencinta....."

Author : Nabila Medan Time : 12/30/2011 01:01:00 PM Total Comment : 27 Label :



Assalammualaikum.
Di hari jumaat yang mulia ni nabila nak bagi kat korang freebies header.Itu adalah satu berita baik bukan? Ada berita buruk jugak , sebab nabila buat kurang lawa dan ada empat je yang nabila sempat buat.hikhik :>





Transparent
850x250
Cara nak ambil :
Tekan Gambar -> Right Click/klik kanan -> Save image as...

Siapa nak header free? *for new blogger ONLY :)
Pattern Header : seperti di atas sahaja!
Warna , font , ayat/perkataan , gambar and size : mengikut pilihan dan cadangan nabila
Gambar : hanya doodle atau clipart sahaja! *nak gambar lain , nabila akan pertimbangkan
terhad 3 orang *siapa cepat!
kalau nak boleh komen and message nabila di Facebook!
(Pastikan anda bukan seorang yang memilih dan cerewet!)

Kalau tak berminat pun tak pe.nabila tak kesah :P
bye!



29.12.11

Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2011 10:35:00 PM Total Comment : 2 Label :



Contest by Iffah and Yana
Due 21/1/2012
Click a Banner!

Tag :


Alhamdulillah Menang Wang Tunai RM 93.00 !

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2011 05:56:00 PM Total Comment : 11 Label :



Assalammualaikum.
ini adalah entri penghargaan.gembira betul nabila petang ni,rasa nak loncat-loncat pun ada jugak.Terima Kasih pada penganjur yang sudi inform kat nabila atas kemenangan ni.Happy giler u! siapa yang tak happy bile dapat RM93 kan? kalau takdapat , siapa lagi yang boleh bagi duit tu kat kite? heheww.

Tadi cakap kat mak , mak kata "ha,pasni boleh belanja lagi ni".hikhik.Insyaallah.nak belanja apa? KFC? McD? kehkeh.Tunggu la nanti :P

Bukti :


Thank You!.....

'End Year Mega Giveaway '

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2011 05:39:00 PM Total Comment : 0 Label :




End Year Giveaway!
Click a Banner!
Due 31 Dis 2011

Ada 40 hadiah untuk dimenangi dan dibawa pulang oleh pemenang bertuah.
  1. 2X contact lense and case bagi SEPULUH pemenang dari >SINI<
  2. 5X baucer RM 15 , 5X baucer RM10 , 5X baucer RM5 dari >SINI<
  3. 3 hermes purse  dari >SINI<
  4.  NABILA MARS beliau sponsor 5X header
  5.  MALIIHAH MADZELAN beliau sponsor 1X header
  6. AINA HANANI header glitters 2X dan edit classic template 1X
  7. Dan Anys sendiri sponsor tiga doodles :)

Join cepat Yowww!

LULU CALDINA REVIEW BLOG SAYA

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2011 04:10:00 PM Total Comment : 2 Label :




Segmen Dari Lulu Caldina/Lulu Pages
Due 30 Dis 2011 
Click a Banner.

Kenapa nabila berminat untuk di review oleh Lulu? 
Nabila berminat untuk direview oleh Lulu ialah kerana nabila nak tahu pandangan blogger lain,lebih-lebih lagi blogger yang senior seperti Lulu Caldina tentang blog naif nabila ni.Bukan sahaja ingin di review dari segi luaran blog ini sahaja,namun nabila nak jugak Lulu berikan pendapat dan pandangan mengenai isi-isi entri yang nabila buat.Kalau ada yang terlebih atau terkurang harap Lulu dapat beri tunjuk ajar supaya nabila boleh perbaiki seni penulisan ini dengan lebih baik lagi...

Thank You....


Tagline Blog Aku CUN

Author : Nabila Medan Time : 12/29/2011 12:33:00 PM Total Comment : 10 Label :





Blogger Card :

Nabila Medan
Tagline Blog ini :

kenapa ambil tagline ini?
kerana ada maksud disebalik tagline tersebut.


Daftar untuk join geng fiQ'Ra Sekarang!

28.12.11

Bonus Wednesday! RM 0.40 per click! | ChurpChurp

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2011 05:42:00 PM Total Comment : 6 Label :



Assalammualaikum.
Ada beberapa topik yang nabila nak cerita ....

Topik 1 :
Cerita pasal Bonus Wednesday kat iklan ChurpChurp! semua tahu kan , kalau setiap hari rabu... bukan sahaja akan berlangsung #WW (Wordless Wednesday) .tapi ada satu lagi acara yang best dari ChurpChurp iaitu #BW bukan blogwalking tapi Bonus Wednesday! setiap kali hari rabu menjelma , iklan ChurpChurp korang yang orang lain click/tekan.. korang akan mendapat RM 0.40 per/click! itu la yang di katakan sebagai bonus hari rabu. Menarik dan istimewa kan hari rabu ni... 

Topik 2 :
Alhamdulillah segmen berjalan dan merangkak dengan lancar sekali.Tepat pada jam ini iaitu jam 5 : 20 PM , nabila dah dapat 80 blog dan blogger yang sudi memeriahkan segmen kali ni. Rasa best pulak bile segmen ni berjalan lancar.Bagi yang belum join.mari la join sama-sama oke! 

Topik 3 :
Semalam nabila dapat comment dari "unpuple" dia kata entri nabila tak best , untuk dia... apa yang boleh nabila katakan ialah "tengs!".kalau tak best tak payah la baca dan penat-penat datang sumbang traffik kat sini.nabila tahu dia taknak dedah kan identiti dia sebab dia "malu" bukan "pengecut" kan? Malas nak layan Si pemalu macam ni...

Bonus Wednesday Today!
-Say Tengs To Good Time.



#09-WordlessWednesday | Inspiration Quote

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2011 12:02:00 PM Total Comment : 2 Label :



 

-rABU tANPA kATA-

List Yang Join Segmen Up Traffik Akhir Tahun!

Author : Nabila Medan Time : 12/28/2011 11:12:00 AM Total Comment : 3 Label :



Kumpulan 1

Kumpulan 2

Kumpulan 3
20.http://juliajamaludin.blogspot.com/

Kumpulan 4

1.http://daxmanje94.blogspot.com/
2.
http://sha-na39.blogspot.com/
3.
http://mi2-bluebird.blogspot.com/
4.
http://zeeiyra.blogspot.com/
5.
http://dasunshinelove.blogspot.com/

6.http://honeymiaka91.blogspot.com/
7.http://ridzuangjanz.blogspot.com/
8.http://www.fanaw.com/
9.http://sysygawk.blogspot.com/
10.http://cahayacita2.blogspot.com/
11.http://dueravonmeons.blogspot.com/
12.http://faris-ris.blogspot.com/
13.http://heymarlin.blogspot.com/
14.http://qilhoshi.blogspot.com/
15.http://melpunyebelog.blogspot.com/
16.http://qesahqaseh.blogspot.com/
17.http://fathinatyra.blogspot.com/
18.http://missniesastory.blogspot.com/
19.http://imanulaisyah98.blogspot.com/
20.http://blogrinala.blogspot.com/

Kumpulan 5
1.http://kesahakudandea.blogspot.com/
2.http://missainamysarah.blogspot.com/
3.http://muhasmyra.blogspot.com/
4.http://sweetsour93.blogspot.com/
5.http://mybittersweetlife96.blogspot.com/
6.http://nufanwhatever.blogspot.com/
7.http://missnurfa.blogspot.com/
8.http://haniefariha91.blogspot.com/
9.http://storyymoryycykin.blogspot.com/
10.
http://jiwarawk.blogspot.com/

11.http://yelopink.blogspot.com/
12.http://www.zahidahwahid.com/
13.http://saatindah92.blogspot.com/
14.http://lightguidanceoflife.blogspot.com/
15.http://syitahsayangdia.blogspot.com/
16.http://roseskalerful.blogspot.com/
17.http://chipsmoresaje.blogspot.com/
18.http://azihaismail.blogspot.com/
19.http://daniel-happyalways.blogspot.com/
20.http://vaishuonlinediary.blogspot.com/


Kumpulan 6
1.http://misspinkblackorwhite.blogspot.com/
2.http://ameera-itsallboutlife.blogspot.com/
3.http://sukahatimimey.blogspot.com/
4.http://mulan-sahbanu.blogspot.com/
5.http://atienabila.blogspot.com/
6.http://nonasani.blogspot.com/
7.http://miss-candy-nby.blogspot.com/
8.http://aireynhistorylife.blogspot.com/
9.http://arianaaiyanalife.blogspot.com/
10.http://xxmardybumxx.blogspot.com/
11.http://chibbyabby.blogspot.com/
12.http://duniakushida.blogspot.com/
13.http://ctmurai.blogspot.com/
14.http://akuekin-hidupohhidup.blogspot.com/
15.http://izzatisyazwanichocolixious.blogspot.com/
16.http://pakjoe-pakjoe.blogspot.com/
17.http://sayasukaceritakorea.blogspot.com/
18.
19.
20.

Who Next?
Join Now!

27.12.11

Pengakuan Tak Berani Mati!

Author : Nabila Medan Time : 12/27/2011 10:58:00 PM Total Comment : 3 Label :



Assalammualaikum.
Tajuk entri macam takleh bla pulak.haha.Actually pengakuan pasal segmen yang sedang berlangsung di blog ini seperti jualan langsung akhir tahun (bak kata kak Khumera Ismail).Sebenarnye,mula-mula nabila nak letak tajuk "Segmen : Up Follower Sempena Akhir Tahun!" tapi disebab kan nabila takut nabila tak mampu nak bagi Follower yang begitu ramai untuk korang,tajuk tu telah ditukar kepada "Segmen : Up Traffik Akhir Tahun!".

Faham kan? nabila tak nak la bile nanti ada yang merungut kat nabila dengan kata "Eh,follower saya tak naik pon!".Sebab tu la nama segmen tu nabila tukar.sebab takut tak boleh bagi apa yang korang mahu kan. kalau traffik tu mybe boleh,tapi tak ada la sampai bertingkat-tingkat seperti bangunan KLCC tu. nabila hanya mampu beri traffik yang terbaik jer.kalau korang nak traffik lebih,boleh! dengan syarat korang kena lah rajin Blogwalking kat blog peserta lain dan tinggalkan komen n link entri korang.Insyaallah mereka akan balas kunjungan korang balik.

Banyak pulak nak nabila nak melalut malam ni.haih.Insyaallah senarai yg join nabila akan keluarkan esok or lusa.then lepas tu,korang kena rajin-rajin blogwalking kalau nak up traffik! kalau tak memang tak jalan la.Terima kasih sebab baca leteran nabila malam ni sampai habes!

Bob Esponja dan├žando
Bila larut malam.....

Blog Hanya Dari Mata Mini Give-Away : TQ Followers!

Author : Nabila Medan Time : 12/27/2011 04:05:00 PM Total Comment : 0 Label :




Click Banner!
Due 31/12/2011
tag


26.12.11

Penuh Dengan Sejuta Harapan.

Author : Nabila Medan Time : 12/26/2011 06:39:00 PM Total Comment : 2 Label :


Apare├ža o sol!
Garotinha apaixonada
Ingin Mengharapkan sejuta harapan.
Sedang Berharap di bawah pohon.
Pohon Lavender menjadi pilihan.
Tempat Si Gadis meluah perasaan.

Nama diberi Nurul Nabila.
seorang gadis meningkat remaja.
suka berpantun suka bercerita.
kisah hidup sendiri buat semua.

Warna Ungu menjadi pilihan.
Pilihan Si gadis cantik rupawan.
Warna lembut untuk tatapan.
untuk semua blogger yang spontan.

Tahun 2011 hampir melabuhkan tirai.
Azam yang lama hampir tercapai.
yang baik dan indah akan diingati.
yang buruk dijadi kan tauladan dihati.

Terima Kasih

Perlukan Bantuan Korang Pengguna Facebook!
1.Like Pages Anishukran's
2.Like Pic Blog Nabila

Pengumuman ! Attention Please!

Author : Nabila Medan Time : 12/26/2011 03:52:00 PM Total Comment : 3 Label :



Assalammualaikum.
Pengumuman Terhangat! ceh ceh.nabila nak mintak tolong jasa baik korang untuk ringankan jari jemari korang untuk tolong nabila.boleh tak?

nabila nak pinjam 1minit jer.tadi nabila ada masuk satu contest mengenai blog.Contest ni memerlukan "like" daripada orang.sebab tu nabila perlukan bantuan korang.

Tolong like Pages Anishukran's then like Pic blog Nabila.Pertolongan korang amat nabila hargai sangat-sangat! Tolong eik. tq!


New Entri #715

Author : Nabila Medan Time : 12/26/2011 02:20:00 PM Total Comment : 1 Label :



Assalammualaikum.
Semalam dah selesai edit full my blog.Alhamdulillah pertukaran PINK ke UNGU,taklah jauh sangat.cume baru-baru ni rasa lain macam sikit sebab blog lain.hikhik.Nabila tukar 99% blog ni.lagi 1% nabila tak tukar.

Header baru,banner baru,semua baru! sempena tahun baru katakan.nabila nak mohon maaf terlebih dahulu,kalau korang cakap loading blog ni lambat sikit.Sorry! nabila akan ubah n delete mana yang perlu nanti.Harap korang tak akan jemu ngan blog ni.

Terpaksa beredar dahulu....



25.12.11

Pencarian Blogger Aktif Oleh Mialiana.com

Author : Nabila Medan Time : 12/25/2011 03:17:00 PM Total Comment : 4 Label :





Pencarian Blogger Aktif
Pencarian Blogger Aktif oleh Mialiana.com
25/12/2011 hingga 31/12/2011

Blogger Aktif itu saya! hikhik.
nabila adalah seorang blogger aktif sejak Oct 2011.sebelum ni aktif tapi takberapa nak aktif sangat.Sejak Oct 2011 nabila lebih kerap update di blog ini mengenai perkembangan terkini.
Shoutbox semesti nye wajib disetiap blog,blog nabila pun ada jugak kotak jerit-menjerit ni.kalau nak jerit boleh la jerit kat Cbox! atau kat sidebar blog ni.Tak cukup ruang lagi , boleh la jerit kat ruang komen ni.Thank You.


Semuanya Telah Berubah Dan Bertukar.Pink Kepada Ungu.

Author : Nabila Medan Time : 12/25/2011 11:32:00 AM Total Comment : 8 Label :




Assalammualaikum.
Semalam nabila dah cipta rekod baru sebab tak buat satu entri pon.kehkeh.Sibuk memanjang sampai tak sempat nak update.
Sejak pagi tadi nabila bertungkus-lumus nak ubah dan edit blog ni,konon nye nak tukar citarasa.Segala nye dah berubah. Pink telah bertukar kepada Ungu.So macam mane?Loading lambat Or Laju? Colour nye biase2 atau terlalu cerah? Tolong komen kan boleh? 

Jumpe lagi nanti,now tengah bersiap nak pergi kenduri.Bye!

23.12.11

CONTEST BLOG SAYA SUPER POWER

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 08:47:00 PM Total Comment : 1 Label :



papantandashadow1.png image by fiffiey

Click Banner.
due 12/1/2012
Tag
 Hadiah nye agak Super Power jugak ! 
ada topup , long skirt , edit full template , shawl , lens

Giveaway by triple F

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 05:35:00 PM Total Comment : 0 Label :



cute_banner

Click Banner.
Due 24/12/2011
tag :

p/s : join cepat oke,tarikh tutup nye esok!

My First Giveaway by Aimi

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 05:12:00 PM Total Comment : 0 Label :


Assalammualaikum...

Click Banner
Due 28/12/2011
Seperti kata penganjur.Hadiah-hadiahnya memang Ohhseemm!
Tag

p/s : Banner sponsor nabila dh letak kat bhgian sidebar "Banner Contest/Giveaway/Sponsor"

CONTEST BLOG PALING KEMAS BY TASYA

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 04:24:00 PM Total Comment : 1 Label :


Assalammualaikum....

Click banner .
Due 31 Jan 2012.
Hadiah dia memang best giler punye OHSEMM punye tahap!
Novel! Ohseem right?
nabila memang minat superduper punye gile pada Novel.
memang sangat Ohseem hadiah dia!
tag :

Happy Birthday Adik! | Misi Buat Cengkodok

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 03:12:00 PM Total Comment : 4 Label :



Assalammualaikum.
semalam birthday adik nabila yang paling kecik or bongsu.Birthday dia yang ke-10.Happy Birthday! kalau setahun sebelum ni, setiap kali birthday dia..nabila akan bagi hadiah.tapi semalam nabila tak bagi. *tak ada duit la yunk oii* . Tapi Misi kami berjaya!

Misi buat cengkodok kat muka dia.Campuran daripada Telur,Tepung,Lumpur,Serbuk Teh.
Cengkodok apa tuh?

(Beday boy)

(Yasin,Danish\cousin/,Aiman n Amirul \kawan/)

p/s : Untung ko dapat kakak-kakak yang baik seperti kami (Tira\Teha\Nabila)

Year End Giveaway 2011 SIAPA SAYA???

Author : Nabila Medan Time : 12/23/2011 02:15:00 PM Total Comment : 4 Label :



Assalammualaikum.
Dah hujung hujung tahun ni ramai pulak yang buat Year End Giveaway kan? Termasuklah dengan seorang blogger ini.Giveaway kali ni kena main teka-teka "SIAPA SAYA?".Nak join tekan banner. nabila tag Diyana Ali.

Gambar yang perlu di teka :
(Di minta untuk HALAKAN CURSOR pada gambar diatas!)
Siapa SAYA DIA?
Beliau adalah seorang pelakon bernama Neelofa atau nama penuhnya Noor Neelofa Mohd Noor.Orang Kelantan ni.Dengar kata Neelofa ni ada darah campuran dari Pakistan-Arab dari sebelah ibu.Kenal tak ngan Neelofa ni? Alarh JUARA Dewi Remaja 2010 tu la.kenal kan?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...