31.8.11

..:Blog Miss Double NH:..

Author : Nabila Medan Time : 8/31/2011 09:03:00 PM Total Comment : 2 Label :

~Special Entry To My Special Follower~


Assalammualaikum.
Seperti yang dijanji kan petang tadi nabila akan wat satu entri khas untuk follower ke 234 blog ni.
dan blogger yang terpilih untuk menerima entri yang tidak seberapa ini ialah HAZA MOHD.
Terlebih dahulu nabila nak ucap terima kaseh kerana sudi follow blog ni.

okey jom kite kenal berkenalan ngan pemilik nama tersebut.


**maaf kalau amik picture kam0o tanpa mintak izin =)
My Photo
[ni dia pemilik nama haza mohd]
**sudah mempunyai seseorang dihati tau.

okey..nabila nak citer panjang pon tak boleh sebab nabila sendiri baru mengenali blogger ini.
kalau korang nak tahu kehidupan dia / nak mengenali blogger ini , korang di alu-alukan untuk g kat blog dia =


[follow lah blog dia k]


semoga dengan tercipta nya entri ini , boleh lah korang saling mengenali =)





p/s : nabila bukan pandai promote blog orang [maaf]


30.8.11

Laye ~

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2011 03:36:00 PM Total Comment : 1 Label :

Assalammualaikum.




~SELAMAT HARI RAYA~
-maaf zahir dan batin-
[ada sesapew nak bg duit raya ?]







**rehat sebentar setelah penat beraya..ptg kang smbong balek.
fuhh , fuhh..




~Pengumuman~

Author : Nabila Medan Time : 8/30/2011 08:27:00 AM Total Comment : 0 Label :

Pengumuman Penting
**Sila Baca Sampai Habis




29.8.11

KAD RAYA !

Author : Nabila Medan Time : 8/29/2011 10:11:00 AM Total Comment : 8 Label :

Assalammualaikum.
sekarang semua memang ngah kemaruk raya , maklum lah lagi lebih kurang sehari jer [kalau hari ni habis] kite akan sambut hari raya kan.

seperti yang nabila janjikan.aku akan update kad raya yang aku dapat tahun ni.
[maaf kalau lambat , baru ari ni sempat nak capture gambar kad2 itu]

kalau dikira ada 5keping kad yang dah selamat sampai ketangan nabila n ada lagi beberapa kad yang belum diterima mungkin lepas raya kot.


okey ni ar kad raya yang baru nabila capture tadi




first kad raya


second kad raya


third kad raya


next kad raya


last kad raya yang diterima





Amacam ?
puas tengok ?
mintak-mintak ini bukan kad raya terakhir untuk tahun ni.
[maseh menunggu beberapa keping kad raya]

terima kaseh kepada blogger-blogger yang telah baek hati bagi kad raya kat nabila.terase macam zaman dolo-dolo pulak..ye larh sekarang kan dah ada berbgi teknologi kan.kad raya pun semakin dilupakan.
~THANK YOU~



okey larh
bubye



~KAD RAYA~





p/s : thanx about the kad raya.next year give me some more ! =)

28.8.11

you are my follower ~ [234]

Author : Nabila Medan Time : 8/28/2011 03:21:00 PM Total Comment : 1 Label :

Assalammualaikum.
hai blogger
[walaupun dunia blog ni sekarang ngah sunyi tanpa penghuni]

nabila nak ucapkan terima kaseh kepada follower ke 234 di blog ini.




thanx to be my follower k =)


p/s : nanti nabila akan buat special entri to you.[nak kuar uma ni]
iaitu 

PERTAMA KALI SAMBUT RAYA BERSAMA BLOG NI

Author : Nabila Medan Time : 8/28/2011 12:18:00 PM Total Comment : 0 Label :

Bismillahirahmanirahim...Assalammualaikum...syukur kehadrat ilahi kerana memberi kesempatan untuk kite berjumpe di bulan ramadhan yang mulia ini [ayat macam nak ceramah]. tahun ni first time nabila sambut Merdeka & Raya bersama blog yang tercenta ini . sebab nye nabila baru jer aktif berblog bermula awal tahun ini. mungkin ada rase perbezaan jugak bile sambut bersama-sama rakan-rakan di alam maya ini. Selama nabila berblog , nabila banyak merasai pahit manis kehidupan rakan blogger . baru nabila tahu bukan nabila sorang jer yang mengalami masalah , tapi ramai lagi yang hadapi masalah .. malahan lebih perit. Diatas kesempatan yang diberikan hari ini , nabila nak ucapkan salam takziah buat blogger2 yang telah kehilangan insan yang tersayang..walaupun nabila tidak mengenali beliau namun nabila turut bersimpati atas kemergiaan insan yang belau sayangi...dan nabila nak ucapkan terima kaseh kepada semua kerana telah berkongsi dan ingin mendengar masalah2 nabila selama ini..Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin..





p/s : maaf kalau ada salah silap atau terkasar bahasa...mohon diampunkan =)

27.8.11

mode raya

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2011 08:01:00 PM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum.
kena update lelaju sbb pasni nak kuar umah nak carik kasut raya.
[hoyeay]

nak buat entry juz untuk bgtau yang blog ni dah bertukar menjadi satu blog yang ngah ada mode raya !
tak sempat nak tukar semua..
tukar sesikit dulu..lama2 jadi bukit kan..

okey bubye

=)





p/s: buka ape tadi ??



Selamat Merdeka Raya

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2011 10:01:00 AM Total Comment : 0 Label :


Assalammualaikum.
Aku rase sekarang mode raya dah datang dalam diri semua umat islam atau bukan islam.
kalau tengok MHI & WHI yang buat rakaman kat jalan TAR.
nampak sangat orang ramai ngah berpusu-pusu nak mencari baju raya , kuih raya , tikar raya atau semua pasal raya last minute..
sebab kata nya , harga last minute lagi murah.
murah memang murah , tapi takut saiz , warna , corak ngan keinginan tu yang tak ada.
pape pon kalau korang ngah bershopping uh , bagi kaum ibu jangan lupe beg tangan tu , orang tangan selup lagi suka time macam ni tau.
bagi yang bwk anak2 , jangan lupe pulak anak2..bile dah nampak macam2 nanti.



Dan Pada Pagi yang mulia ini.
aku nak memohon seribu kemaafan kepada semua rakan blogger yang bersama-sama berjuang di alam maya ini.
jika ada salah silap , terkasar bahasa , terusik hati atau ape2 yang menyakitkan hati korang..
aku nak mintak maap banyak2.
sekarang aku rase kebanyakan blogger dah pulang kekampung masing2..
aku bile lah nak balek ?

pape pon semoga tahun ni akan menjadi lebih baek daripada tahun sebelum nye.
dan semoga korang berbahagia dipagi raya bersam orang yang tersayang.




p/s : bagi yang akan on da way nak balek kampung , berhati-hatilah dan pandu dengan cermat..ingat orang tersayang.Raya raya jugak , hari kemerdekaan jangan dilupakan.




~SEKIAN~






MARI MENAMBAH FOLLOWER SEBELUM RAYA

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2011 09:33:00 AM Total Comment : 0 Label :


Segmen lagi !
Kali ni dari blog Petua Pakar.
nak join sila klik banner diatas.
Disamping itu , aku nak ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Dan Batin ..
dan tidak lupa untuk ucapkan Selamat Berpuasa juga ~

Sehingga 29 AUGUST 2011 (23:59) ...malam raya







~SEKIAN~




Segmen: Bloglist MerdekaRaya by Faridah Nazurah

Author : Nabila Medan Time : 8/27/2011 09:26:00 AM Total Comment : 1 Label :


Assalammualaikum.
Hai pepagi ni aku join segmen dari Faridah Nazurah.
nak join jugak ?
klik header atas uh.

due 30/8/2011



~SEKIAN~



26.8.11

Mengedit ~

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 07:11:00 PM Total Comment : 1 Label :

~AUTOPUBLISH~

pagi tadi aku dah selesai mengedit satu blog kawan aku..

dan hasil nye..
*klik untuk tumbesaran

sebenar nye sesaja jer nak mengedit blog owg 
sbb tadi pagi tak ada keje..


kalau nak tengok lagi blog dia

[aku wat tema raya sbb ini permintaan dia]



p/s : neirin >> aku edit blog ko percuma , sempena raya..haha
harap ko suke okey =)





Pengakhiran yang best ~

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 11:39:00 AM Total Comment : 2 Label :


Semalam hari khamis..
ada 3 drama yang tamat semalam kan ?

first

[Laila Manja]


second
[Ramadhan Terakhir]


third
[You saka Pergi Jauh-Jauh]



mana yang korang rasa best ??




CER KOMEN



31 0gos

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 10:11:00 AM Total Comment : 0 Label :

Walaupun kite sedang asyik menyambut hari raya aidilfitri , kite sebagai rakyat malaysia patut meraikan tarikh bersejarah negara kite...pada 31 ogos ini.iaitu tarikh kemerdekaan di negara kite.
tarikh yang menanda kan tamat lah era penjajahan pihak british di negara ini.
tanpa pejuang2 yang berani menentang dan berkorban demi negara tercinta..
mungkin negara ini belum mencapai kemerdekaan.
bagi memupuk semangat patriostisma , kita di seru untuk mengibarkan bendera kite , iaitu bendera jalur gemilang.
mengenang jasa pejuang2 tanah air yang banyak berkorban untuk negara ini.





sambut lah hari kemerdekaan dengan jiwa yang bersemangat !




~sekian~



Selamat Hari Raya Semua ~

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 09:17:00 AM Total Comment : 0 Label :

~Assalammualaikum~

tinggal lebih kurang tiga hari.
umat islam akan menyambut hari raya puasa .

oleh itu . Nabila ingin mengucapkan 

~ maaf zahir dan batin ~


.''.''.''.''. sesiapa yang memandu untuk pulang ke kampung .''.''.''.''.
.''.''.''.''. diharap memandu dengan cermat dan berhati-hati .''.''.''.''.
.''.''.''.''. fikirkan orang yang tersayang .''.''.''.''.
 .''.''.''.''. pandu cermat pasti selamat .''.''.''.''.
.''.''.''.''. insyaallah .''.''.''.''.




*jemput beraya kerumah ~


hoyeah !

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 09:07:00 AM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum.
Hai !
Nabila nak ucapkan selamat menikmati hari cuti korang !
Nabila pon dah cuti dah..
semalam habis trial pmr , sesaja tanya ckgu ...
"esok sekolah ke ?"
ckgu jawab
"tak pe kamu kan dah raya dulu"

hoyeahx3

bukan kat opis jerk dapat cuti awal , kat sekolah pon boleh dapat cuti awal..
kehkehkeh



bubye


**guna kan hari cuti itu ngan baek okey =)



bau hangus ??

Author : Nabila Medan Time : 8/26/2011 08:19:00 AM Total Comment : 0 Label :

~AUTOPUBLISH~


Assalammualaikum.
mehx2
yang jauh kite rapat2 kan , yang rapat kite dekat2 kan.

Aku nak citer yang ada kena mengena ngan tajuk entry ni "bau hangus".
macam ni..petang semalam dalam kol 2 lebih ar.
mak aku cadang nak wat begedel au.
mak aku pon g ar rebus kentang uh siap2 [biar ptg tak kelam-kabut]
.
kebetulan abah aku nak g byr bil n ajak mak aku ikut sekali sebab nak tanya pasal masalah bil.
mak aku pon kuar ngan tinggalkan kentang uh.
tapi mak aku dah pesan ngan aku n kakak aku.
aku yang ngah boring , masuk ar bilik...time uh dah tak ingat pasal kentang uh.
kat bilik aku melolong sensowg.

pastu aku kuar niat nak online tapi..moderm wat hal , so aku maen game dulu.
ngah khusyuk2 maen game , tetiba kakak aku tanya...
"bau ape ni yang hangus ni"
aku ngan mula2 blur..tetiba ingat pasal kentang uh...
bile aku tengok , memang dah kering kontang dah kat periuk uh..
aku g amik cerek , tuang air kat periuk uh.
tetiba jer air uh jadi coklat pekat...dah sah lah ni memang hangus.

bile aku dah asingkan yang mana elok yang mana tak.
mak ai !
itam giler periuk uh...
terpaksa ar basuh bersih2 kasi licin.
kentang uh pon aku lenyek kan jerk...
cume ada bau hangus ar...time nak masukkan kentang uh kat dalam peti sejuk , aku nampak serbuk lada putih..
aku pon g tabur bende uh kat kentang tadi...
bile aku bau...

ermm..okey larh 
dah tak bau sgt.
hekhekhek

***bile aku bgtau mak aku , mak aku hanya mampu terdiam dan mengukir sedikit senyuman




[anakdara tak leh harap]
**alasan hidung tersumbat , selsema..tu yg tak bau kentang uh hangus.






24.8.11

my second doodle

Author : Nabila Medan Time : 8/24/2011 04:09:00 PM Total Comment : 2 Label :


Hello !
semalam dah test buat my first doodle.
walaupun cantek buruk , sekurang-kurang nye ada jugak perasaan ingin belajar.
Hari ni nabila test lagi buat my second doodle.hari ni nabila guna adobe..
semalam nabila buat doodle guna photoscape..
tu perbezaan nye tu..
rase mcm nak tunjuk tapi malu pulak ..hehe




ni ar my second doodle..
okey tak ?

kehkehkeh

esok nak test buat my third doodle pulak ..
insyaallah hari ke hari mungkin akan menjadi.



o(^_^)o



*hari ni dapat satu lagi kad raya...tak sempat nak amik gmbar...insyaallah nanti nabila tunjuk okey !



Hikmah Berpuasa

Author : Nabila Medan Time : 8/24/2011 01:51:00 PM Total Comment : 1 Label :



Assalammualaikum.
Hari ni nabila nak kongsi sikit hikmah nya kita berpuasa di bulan yang mulia ini.
[walaupun bulan ramadhan dh nak habis]



HIKMAH PUASA RAMADHAN Oleh Ustaz Syed Hasan Alatas
"Wahai orang-orang yang beriman ! Diwajibkan kepada kamu puasa sebagaimana telah diwajibkan atas orang-orang yang sebelum kamu,supaya kamu menjadi orang-orang yang bertaqwa." (S.al-Baqarah:183)

PUASA menurut syariat ialah menahan diri dari segala sesuatu yang membatalkan puasa (seperti makan, minum, hubungan kelamin, dan sebagainya) semenjak terbit fajar sampai terbenamnya matahari,dengan disertai niat ibadah kepada Allah,karena mengharapkan redho-Nya dan menyiapkan diri guna meningkatkan Taqwa kepada-Nya.
RAMAHDAH bulan yang banyak mengandung Hikmah didalamnya.Alangkah gembiranya hati mereka yang beriman dengan kedatangan bulan Ramadhan. Bukan sahaja telah diarahkan menunaikan Ibadah selama sebulan penuh dengan balasan pahala yang berlipat ganda,malah dibulan Ramadhan Allah telah menurunkan kitab suci al-Quranulkarim,yang menjadi petunjuk bagi seluruh manusia dan untuk membedakan yang benar dengan yang salah.
Puasa Ramadhan akan membersihkan rohani kita dengan menanamkan perasaan kesabaran, kasih sayang, pemurah, berkata benar, ikhlas, disiplin, terthindar dari sifat tamak dan rakus, percaya pada diri sendiri, dsb.
Meskipun makanan dan minuman itu halal, kita mengawal diri kita untuk tidak makan dan minum dari semenjak fajar hingga terbenamnya matahari,karena mematuhi perintah Allah.Walaupun isteri kita sendiri, kita tidak mencampurinya diketika masa berpuasa demi mematuhi perintah Allah s.w.t.
Ayat puasa itu dimulai dengan firman Allah:"Wahai orang-orang yang beriman" dan disudahi dengan:" Mudah-mudahan kamu menjadi orang yang bertaqwa."Jadi jelaslah bagi kita puasa Ramadhan berdasarkan keimanan dan ketaqwaan.Untuk menjadi orang yang beriman dan bertaqwa kepada Allah kita diberi kesempatan selama sebulan Ramadhan,melatih diri kita,menahan hawa nafsu kita dari makan dan minum,mencampuri isteri,menahan diri dari perkataan dan perbuatan yang sia-sia,seperti berkata bohong, membuat fitnah dan tipu daya, merasa dengki dan khianat, memecah belah persatuan ummat, dan berbagai perbuatan jahat lainnya.Rasullah s.a.w.bersabda:

"Bukanlah puasa itu hanya sekedar menghentikan makan dan minum tetapi puasa itu ialah menghentikan omong-omong kosong dan kata-kata kotor."

(H.R.Ibnu Khuzaimah)

Beruntunglah mereka yang dapat berpuasa selama bulan Ramadhan, karena puasa itu bukan sahaja dapat membersihkan Rohani manusia juga akan membersihkan Jasmani manusia itu sendiri, puasa sebagai alat penyembuh yang baik. Semua alat pada tubuh kita senantiasa digunakan, boleh dikatakan alat-alat itu tidak berehat selama 24 jam. Alhamdulillah dengan berpuasa kita dapat merehatkan alat pencernaan kita lebih kurang selama 12 jam setiap harinya. Oleh karena itu dengan berpuasa, organ dalam tubuh kita dapat bekerja dengan lebih teratur dan berkesan.

Perlu diingat ibadah puasa Ramadhan akan membawa faaedah bagi kesehatan

rohani dan jasmani kita bila ditunaikan mengikut panduan yang telah ditetapkan, jika tidak maka hasilnya tidaklah seberapa malah mungkin ibadah puasa kita sia-sia sahaja.

Allah berfirman yang maksudnya:
"Makan dan minumlah kamu dan janganlah berlebih-lebihan sesungguhnya Allah tidak menyukai orang-orang yang berlebih-lebihan." (s.al-A'raf:31)
Nabi s.a.w.juga bersabda:
"Kita ini adalah kaum yang makan bila lapar, dan makan tidak kenyang."
Tubuh kita memerlukan makanan yang bergizi mengikut keperluan tubuh kita. Jika kita makan berlebih-lebihan sudah tentu ia akan membawa muzarat kepada kesehatan kita. Boleh menyebabkan badan menjadi gemuk, dengan mengakibatkan kepada sakit jantung, darah tinggi, penyakit kencing manis, dan berbagai penyakit lainnya. Oleh itu makanlah secara sederhana, terutama sekali ketika berbuka, mudah-mudahan Puasa dibulan Ramadhan akan membawa kesehatan bagi rohani dan jasmani kita. Insy Allah kita akan bertemu kembali.

Allah berfirman yang maksudnya: "Pada bulan Ramadhan diturunkan al-Quran

pimpinan untuk manusia dan penjelasan keterangan dari pimpinan kebenaran
itu, dan yang memisahkan antara kebenaran dan kebathilan. Barangsiapa menyaksikan (bulan) Ramadhan, hendaklah ia mengerjakan puasa.

(s.al-Baqarah:185)

Esok...Semuanya Akan Berakhir...

Author : Nabila Medan Time : 8/24/2011 01:47:00 PM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum.
Hari ni boleh dok kat komputer ni ngan tenang cikit , tak yah nak pikir pasal exam yang memecahkan otak tu.
Esok ! segala-gala yang telah lama dinantikan akhirnya akan berakhir juga !

Esok paper last ! KHB.[ala petik jari jerk] haha


k ar bubye.
wish me luck !

nak update blog lagi satu pulak =)

o(^_^)o





23.8.11

doodle pertama aku

Author : Nabila Medan Time : 8/23/2011 03:33:00 PM Total Comment : 3 Label :


tadi nabila g kat blog blogger-blogger lain.terase jelous pulak sebab nampak diaowg pandai wat doodle , lawa pulak tu..
pastu teringin larh pulak nak buat doodle tu..
tu yang try tu.

kalau cuba untuk percubaan yang pertama...mungkin hasil tu dah kira memberangsangkan dah.
poning pikir nak buat.
kira okey larh tu , jadi larh jugak...kira nye ada larh jugak rupa owg...
kalau yang dah PRO uh mesti ingat ni lukisan bebudak..haha
[tapi saya mmg bebudak] kehkeh
o(^_^)o

[lawa tak]
**adek aku yang buat bukan aku! [owg yg tak nak mengaku]


TGOK INI JUGAK !! >.<


22.8.11

kad raya sudah mai dah !

Author : Nabila Medan Time : 8/22/2011 06:33:00 PM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum
hari ni nak update sekejap jerk.
juz nak bg tau yg nabila dah dapat 3 kad raya free dari rakan blogger !

dari sape ?
blogger mana ?
kad raya ape ?


tunggu esok k ~

21.8.11

done..

Author : Nabila Medan Time : 8/21/2011 04:54:00 PM Total Comment : 2 Label :

بسم الله الرحمن الرحيم

Selamat berpuasa n selamat pengantin baru menyambut hari raya aidilfitri yang akan datang beberapa hari lagi.

semalam yakni hari sabtu , dan hari ini yakni hari ahad . aku n mama aku bertungkus lumus buat biskut raya untuk hari krismas hari raya tahun ni.
biskut sarang semut , biskut semprit n biskut mentega coklat telah pon siap dan sedia untuk dijamu oleh aku tetamu nanti .
minggu depan mama aku cadang nak buat tat nanas pulak.
wah ! tak sabar nak tunggu minggu depan , aku bab buat sepah biskut , kek n makanan memang aku tumpang menyibuk sekali.
entah larh rasa macam best pulak memasak ni . 


dari kecik aku dah memang suka maen masak2.
entah daun bunga mana , semua aku cabut . konon nak masak sayur tumis larh katakan . garam ngan gula aku guna pasir putih . kalau nak masak ayam aku guna kayu .
[kreatif kan?] =P

kalau bab potong memotong , aku tak berapa nak minat sgt .
yang aku suka bab memasak ngan bab merasa . yang tu memang best.!
tak cayer ? petang ni korang cuba testing tolong mak n kakak korang masak kat dapur.
try k
=)



YOU ARE MY !!

Author : Nabila Medan Time : 8/21/2011 04:42:00 PM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum.
بسم الله الرحمن الرحيم
helo !
hari aku happy sbb blog ni dah mendapat follower yang ke-222.
congrat to my self !
[haha , juz kiding]


aku nak ucapkan ribuan terima kaseh kepada blogger yang dah follow sini.
thanx sesgt.
[terharu]

korang rase apa yang patut aku bagi kat korang , sebagai tanda penghargaan ?
>belanja makan ?
>belanja baju raya ?
>bagi duit raya ?
?
cepat pikir !













nah aku bagi


V
V
V
^
^
^
[hehe]
suka tak ?
ikhlas tau !




tata~



20.8.11

musim atau sikap peniaga ?

Author : Nabila Medan Time : 8/20/2011 07:22:00 PM Total Comment : 1 Label :

Assalammualaikum.
بسم الله الرحمن الرحيم

sekejap lagi azan akan berkumandang dan menandakan tiba waktu berbuka puasa bagi umat islam yang berpuasa.
Hari ni aku tak nak citer pasal puasa tapi ada lah serba sedikit mengenai puasa.

Tadi tengah/hari aku terdengar berita dekat radio sinar fm.
ada seorang lagi mangsa selepas adek Nurdini yang telah kembali ke Rahmatullah.

berita itu berkata , lelaki tersebut menghadapi sintom yang sama seperti adek Nurdini iaitu sakit perut dan muntah-muntah selepas berbuka dengan juadah yang dibeli di bazar ramadhan.

Situasi yang sama seperti adek Nurdini yang telah meninggal dunia akibat keracunan makanan dan telah meninggal dunia keesokkan hari nya.

Pertanyaan nya sekarang penyakit tu memang telah musim atau sikap peniaga yang tidak mementingkan kebersihan ?


CER komen !!



19.8.11

cer KOMEN !

Author : Nabila Medan Time : 8/19/2011 08:26:00 PM Total Comment : 2 Label :




*klik pada image untuk besarkan image tersebut


cer KOMEN !


nak tengok lagi ?







kini sendiri , maseh sendiri

Author : Nabila Medan Time : 8/19/2011 08:21:00 PM Total Comment : 0 Label :

Assalammualaikum
Wahai rakan blogger !
Kenyang perut senang hati , 
Kenyang mulut senang bunyi.
hehe
o(^_^)o


Berbalek kepada tajuk entry .
apa yang sendiri ?
i'm single ka ??
*itu sememangnye kan


sebenarnye sekarang aku dekat rumah tinggal berdua-duaan bersama ?

bersama my older sister lah !
*jangan salah faham okey.

kitaowg tinggal berdua jer sekarang sebab
>kakak teha g buka kat luar ngan kengkawan dia
>adek acin aku g berbuka kat masjid tadi , sambung terawih sekali
>mama aku pulak dah gerak nak g terawih kat masjid ngan kawan
>abah aku , of course time sekarang ngah ada kat tempat kerja kan


so , kena terima takdir yang memang kami sendiri.



sendiri lagi .
bersendiri lagi .
bersendirian .
tanpa teman .




*ada sesapew nak teman ? hehe


tata ~



nak join bloglist nabila ?

Author : Nabila Medan Time : 8/19/2011 03:44:00 PM Total Comment : 1 Label :

Assalammualaikum.

Hari tu nabila dah buang widget2 yang tak diperlukan dari blog ni.
Dengan bloglist2 nabila buang sekali.

Hari ni nabila nak tanya korang , korang nak masuk dalam bloglist nabila tak ?
*ada ker owg nak masuk ?

Kalau yang nak masuk bloglist kat sini boleh lah komen URL BLOG korang kat ruang komen.
tu jer . tak susah kan ?



Tapi hanya 10 orang yang terpantas sahaja tau !
*kalau banyak2 takut tak cukup ruang pulak


***and bloglist nabila ni laen sikit.
sebab nabila akan tukar bloglist ni setiap bulan
(makna nyer ni adalah pelancaran bloglist pertama)


*harap ada yg sudi



tata~

thanx for read my entry




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...