30.4.11

mana bantal ngan katil ?

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2011 01:49:00 PM Total Comment : 0 Label :

time macam ni maseh nak carik bantal guling + katil + selimut
walaupun
sekarang dah habis pagi dah , dah nak habis tengahari n dah petang pon !

rase macam ngantuk lagi lagi dan lagi.
rase nak tido !


tak ade semangat nak wat kerje sekolah + basuh baju + kasut sekolah


sapew ada cadangan supaya kita hilang rase ngantuk uh ??

sign up heartbeart jom !

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2011 01:15:00 PM Total Comment : 1 Label :











1)click gambar kt bawah ni dulu utk register..sile2..jangan malu2 tau..
 


2) Klik ICON HEARTBEAT pasu bunga yang dibulatkan  merah seperti di bawah.


3)Klik CREATE ACCOUNT dan isi lah account information anda


4)Isi kesemua ruangan Information , Option, Password dan kemudian klikCONTINUE.


5)Bila dah create account, Klik MY HB!Affiliate seperti dalam kotak merah di bawah.


6)Klik Online Application kemudian isikan kesemua ruangan yang dinyatakan.



7)Kemudian pilih cara pembayaran yang bersesuaian. Tick Agree dan klikContinue.


8)Seterusnya klik GET A CODE seperti dalam bulatan dibawah.


9)Copy Code yang tertera mengikut saiz yang anda mahu.

10)Copy code tersebut ke blog anda dan ikut seperti langkah di bawah :

Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript > paste  code HEARTBEAT tadi > save.



11)Untuk cek earning yang korang dah dapat bolehlah klik kat MY HB!Afflicate.


Selamat Mencuba ye..Xrugi start dari skrg..

p/s ; nabila dah lama sign up tapi earning nye tak up2 pon =[
huhu.

jom join heartbeart sekarang !













klik satu untuk saya =]

perkahwinan Putera William dan Kate Middleton

Author : Nabila Medan Time : 4/30/2011 01:06:00 PM Total Comment : 0 Label :

hye =)

tadi jalan2 kat blog kawan2 nabila , nabila TERjumpe pulak pasal perkahwinan diraja uh.
terus cari kat google nak tgok gambar2 nye sbb tak sempat nak tgok siaran langsung nyer.

jom tengok perkahwinan diraja yang ala2 sweet gitu 
=]










p/s : memang sweet larh diaorang  ! sama cantek , sama padan =]

CONGRAT

^____^

29.4.11

BERtukar ! ape yang tukar ?

Author : Nabila Medan Time : 4/29/2011 04:43:00 PM Total Comment : 1 Label :

semekon =)

baru nak update.
ni nabila nak bagitau.
blog nabila BERtukar lagi !
n ini mungkin pertukaran yang akan kekal agak lama kot !

kot larh,koz bile nabila rase ada mood nak tukar , nabila tukar larh=)

n hasil nye



BERTUKAR









tengok mood minggu depan. 
background ape pulak !
huhu.



p/s : dari pagi hujan , rase macam nak tido pon ada =)


24.4.11

semua dah selamat =)

Author : Nabila Medan Time : 4/24/2011 05:04:00 PM Total Comment : 0 Label :

semekom !
petang2 macam ni hujan jerk memanjang .

ni bukan nak citer pasal hujan tapi nak citer pasal entri yang nabila buat pada hari khamis DISINI.
yang pasal culik uh !

tadi pagi nabila celik jerk mata terus tengok NASI LEMAK KOPI O.
tetiba pulak ada berita pasal budak uh dah ditemui kat rawang !
mak ayah dia yang citer kat NASI LEMAK KOPI O uh.
tapi sebenarnye tak diculik.
tapi ikut kawan.
ayah dia jumpe lepas ada kawan budak uh tepon ayah dia yang kata anak dia ada kat situ.
terus ayah dia datang sana.nak amik anak dia.
ayah dia kata , muka anak nye time uh macam terkejut koz tak jangka yang ayah dia kat situ.
macam muka cuak atau ape aku tak tau.
yang penting budak uh dah selamat.


laen kali kalau nak wat  pape pon pikir la dulu mak ayah.
kesian diaorang tak lena nak tidur pasal anak dia.
makan pon tidak.


tak puas jugak tengok citer uh koz budak uh tak ada .
nak jugak dengar alasan dia sbb ape dia lari ikut kawan.






pape pon bende uh nabila nak jadikan pengajaran dakam melalui hidup
=)

selamat berhujung minggu !




p/s > esok isnin ! ouwhh .tetiba lenguh satu badan ! keh3

22.4.11

budak form 2 diculik ?

Author : Nabila Medan Time : 4/22/2011 01:58:00 PM Total Comment : 0 Label :

berlaku kat selangor , dekat sekolah menengah kebangsaan ******.
eh ! sekolah aku larh tu =)


dalam minggu ni terdengar orang ngumpat2 pasal kes budak hilang kat sekolah aku.
budak pompuan form 2.
ada kata kena culik , ada pulak yang kata dia gi lari ikut pakwe.
aku tak tau mane satu yang betul.

walaupun aku sekolah kat situ tapi aku tak tau pulak ada kes budak hilang sampai jiran aku tanye kat aku.
dengan muka blurr aku jawab tak tau.konon nak fokus untuk ujian pmr test1 , so , tak nak ambik tau semua tu.

mak aku cakap kes tu dah tersiar kat berita n kat surat khabar pon dah ada.
aku tak sempat nak tengok.
yang kat surat khabar pon aku tak bace koz family aku mana ada yang beli suratkhabar.
bukan tak minat nak bace tapi tak sempat nak gi kedai mamak semata-mata nak beli suratkhabar.



kawan2 aku ramai yang kata mybe budak uh ikut pakwe koz budak uh agak sosial jugak.

nak ikut pakwe ke hape ke , suka hati dia larh.
tapi time dia nak ikut pakwe tu tak teringat ke kat mak ayah adek oii.
kesian makayah dia carik dia tau.


tapi kalau dia kena culik seram jugak rase koz rase macam sekolah tuh dah tak selamat.

fuhh kanan , fuhh kiri.
mintak2 tak jadi kat kite.
amin.




p/s : macam2 bende boleh jadi sekarang .kadang pening nak pikir @@

my resepi not your resepi

Author : Nabila Medan Time : 4/22/2011 01:45:00 PM Total Comment : 0 Label :

nabila nak share resepi kek coklat yang mengiurkan



Kek Coklat Kukus Lembab



Photo-0025kek


Bahan-bahan ( size loyang 18cm )

  • 1 cawan tepung gandum
  • 1/4 cwn serbuk koko van houten
  • 1 sudu kecil baking powder
  • 1 kotak susu coklat (250ml)
  • 2 biji telur (size M)
  • 1 cawan gula halus
  • 1/2 cawan butter
  • 3 sudu besar susu pekat
  • 1/4 cawan minyak masak n esen vanila
  • TOPPING
  • 3-5 sudu besar susu pekat
  • 1/4 cawan serbuk koko van houten
  • 2 sudu besar butter
  • 2 sudu besar susu segar

Cara-cara

  1. Pukul telur,gula dan butter sampai kembang.Kemudian titiskan esen vanila. n pukul lg.
  2. Ayak tepung,serbuk koko dan baking powder.
  3. Masukkan sedikit demi sedikit ke dalam adunan telur.Kaup balikkan.
  4. Masukkan susu kotak,susu pekat,minyak dan gaul sebati.
  5. Masukkan dlm loyang yg telah dilengser minyak/marjerin. Tutup dengan aluminium foil..Then kukus 45min...Dah masak sejukkan.
  6. Utk topping...campurkan semua bhn dan masak secara double boiler. Then bleh la curahkan kat atas kek yg dh sejuk td.. Hiaslah apa suka...Pastu simpan dlm peti sejuk beberapa jam sebelum dipotong. Taraa...dh siap...bleh la makan....
  7. SeLaMat MeNcUbe....













kenape pulak nak share resepi ni ???

koz nabila nak share larh !
keh3

entry saje2



copy from "my resepi"

triMAs kAssih =)

Author : Nabila Medan Time : 4/22/2011 01:38:00 PM Total Comment : 0 Label :

alhamdulillah !
habis ujian untuk budak pmr untuk test 1.

tenang nak update blog =)

lagi dua minggu ada lagi ujian untuk test tu pulak !
jadik aku memang busy ckit larh untuk masa sekarang ni.

dalam masa yang sama aku nak mintak maap sesangat untuk semua yang dah singgah ke sini juz aku yang belom singgah kat blog korang.
tambah lagi satu masalah koz komputer kat rumah rosak , tak dapat nak update macam selalu,
insyaallah kalau komputer aku dah di baik pulih nanti.aku pegi kat blog korang pulak.
=)


 harap sesangat supaya korang boleh paham ye =)
CGL pon aku dah kurang ckit join.
atas sebab nak baek pulih kan blog contest aku.
aku nak cuci bersih2 , pastu baru nak start balik.





mekacih n aku harap korang faham.

mekacih kat mummy danny @ kak atie  koz sudi datang kat nabila =)

nanti nabila datang sana ye =)





17.4.11

aktiviti hari ahad

Author : Nabila Medan Time : 4/17/2011 08:07:00 AM Total Comment : 1 Label :

entry ngantuk tahap gaban !



pepagi buta bangun nak kena pegi mandi ,kemas ,prepair !

sebab nak pegi LANGAT !
ada orang nak kawin.

pastu nak pegi mandi kat sungai congkak !

=)


best nyer.
sapew nak ikut ?



































boleh !
jom 
tapi naek kenderaan sendiri.
n pandai2 larh cari tempat ye.
huhu.











bubye.
****entry busy

16.4.11

entry khas for u

Author : Nabila Medan Time : 4/16/2011 09:20:00 PM Total Comment : 0 Label :

















buat entry lagi !





entry kali ni nabila nak tujukan untuk blog http://nur-farah-balqish.blogspot.com/ sebab dan disebabkan tutorial yang ada kat blog dia.
aku dapat realisasikan impian untuk ubah suai blog aku !

thanx a lot dear !
^________^



tutorial yang dia buat sangat simple n mudah untuk nabila paham.
n cepat jerk siap !
laen kali wat lagi tutorial banyak2.
keh3.







kerna kamu nabila dapat ape yang nabila nak !









nice blog dear !
keep blogging !

=)



korang yang nak tgok tutorial yang ada kat sana boleh terjah kat blog dia !












tukar nama blog.batak ke ??

Author : Nabila Medan Time : 4/16/2011 06:45:00 PM Total Comment : 1 Label :

hai !
korang perasan tak yang sejak akhir2 ni aku banyak tukar nama blog ?

dari "taip-menaip"
ke "kehidupan simple"
ke "kehidupan tentang kite"
ke "bile jari mengatur langkah"
ke "pok pek pok pek"
n now is "SEMANIS RASE STRAWBERRY"



bukan nak batak tukar nama blog.
tapi bile aku rase tak sesuai aku tukar lah.









hihi.
nak memerah otak kasi idea.
sambil nak check otak aku ni , berfungsi lagi ke tidak.




















:makan

rase nak makan !


grrrrrrrkkk !
_ _"
perut nak makan.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...