3.12.11

Tutorial : Border At Post Title (Style2 | Hover)

Author : Nabila Medan Time : 12/03/2011 07:00:00 PM Total Comment : 1 Label :

Oke . nabila nak bg tutor baru ni.
Beri Perhatian! Ini adalah code yg nabila reka sendiri!
If korang nak copy tutor ni dan letak kat entri korang , please credit from me.oke?
If korang copy tutor ni tapi tak letak credit , tindakan akan diambil! oke ?

Contoh :
Sebelum 
Selepas

Paling Penting! Tekan Sini Dulu.

1.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand Widget Template
2.tekan Ctrl+F [serentak!] , cari code ini :
.post h3 {
ATAU
.post-title {
ATAU
h3.post-title {
3.Dah jumpe ? copy code bawah ni pulak and paste kat BAWAH code yg korang cari
text-align: center;

border-right: 5px solid #BDBDBD;
border-left: 5px solid #BDBDBD;
border-top: 1px dashed #BDBDBD;
border-bottom: 1px dashed #BDBDBD;
padding: 5px;
}
.post h3:hover{
border-radius: 5px;
border-right: 1px dashed #BDBDBD;
border-left: 1px dashed #BDBDBD;
background: url(http://i257.photobucket.com/albums/hh205/xoxojays/smilies/crayon/pic000demoji_406651decoojp.gif);
background-position:bottom right;
background-repeat:no-repeat;
-webkit-transition-duration: 3.5s;
}
4.Sila preview dulu.If dah jadi.Terus SAVE!

Nota Kerje -
ABC - Code colour
ABC - Url Image Cute Icon

p/s : If menjadi,bagus la.Kalau tak menjadi,korang godekgodek la code uh.Kalau tak jadi jugak,mybe bukan rezeki korang :)

1 comment

Saturday, August 04, 2012 8:22:00 AM Delete! [Reply Comment]

akak..dh jd..tengs..:)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...