13.12.11

Tips Penting Untuk "Si Penggemar Segmen/Contest"

Author : Nabila Medan Time : 12/13/2011 11:30:00 AM Total Comment : 3 Label :

Assalammualaikum.
Selamat pagi semua.pagi ni nabila nak bagi sedikit tips penting(mungkin) bagi "Si Penggemar Segmen/Contest".Jika korang seorang penggemar segmen(suka join segmen),korang dinasihati dan digalakkan untuk bace tips ini! Tips ini penting untuk korang dan penting untuk semua.


1.Pastikan blog korang TIDAK diprivate kan! Check setting blog korang betul betul.
-kalau korang private kan blog korang.macam mane orang lain nak singgah kat blog korang? Tak pasal pasal korang dah rugi kan?


2.Berikan DIET SEIMBANG untuk blog korang supaya sentiasa ringan dan cepat loading.
-Kebanyakkan blogger ni tak tahu sabar dan tak suka menunggu,lagi-lagi kalau blog yang berat dan lambat loading.Biase nye diaorg tak suka menunggu dan akan terus PANGKAH/keluar dari blog yg berat.


3.Word Verification untuk komen TIDAK DIGALAKKAN.
-Benda ni memang tidak digalakkan sebab kalau korang letak "word verification",kadang orang malas kurang rajin nak menaip/nak perah otak isi bende tuh.Secara langsung,orang akan rase malas kurang rajin nak komen.


4.ALERT Welcome note juga TIDAK DiGALAKKAN Sangat.
-Alert welcome note ni yang macam : "Dah masuk?Alang2 Follow sekali!".Bile kite refresh page/blog yang letak bende ni.Alert ni akan muncul lagi kan? 


5.PASTIKAN blog korang ADA letak Widget/Gadget Follower!
-Macam yang sudah diketahui Button Follow ala2 Tumblr ni kurang berfungsi.Sebab? Check Sini.Jadi korang memang perlu pasang Gadget Follower kat blog korang kalau korang nak orang lain follow korang.Kalau tak korang yang melepas.Tutorial Letak/Tambah Gadget Follower/Google Friend Connect.

Dah! Tu jer.Eh Eh.Ada lima tips kan? korang perasan tak,kalau nabila bagi tips.Tips tu mesti ada lima jer.nape tak lebih? Haha.Nabila pon tak pasti,mungkin nabila suka dengan angka "LIMA" tu kot! Walau apa pun,nabila harap tips tu bergune untuk korang dan jugak untuk nabila sendiri.


Wassalam...



3 comments

Tuesday, December 13, 2011 11:40:00 AM Delete! [Reply Comment]

stuju ngan sumer yg nabila ckp nie..

akak esp xsuke yg ke-4 tue.. huhu~...

Tuesday, December 13, 2011 11:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

tips yg sangat berguna... thanks

Monday, April 29, 2013 1:01:00 PM Delete! [Reply Comment]

good idea~

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...