9.11.11

TUTORIAL : NAGIVATION BAR | VERSI BARU

Author : Nabila Medan Time : 11/09/2011 12:07:00 PM Total Comment : 7 Label :



Salam 1 Malaysia !
Firstly , nabila nak ucapkan terima kaseh pada kak ZatyFariha coz sudi bertanya.
and sorry sbb lambat buat tuto ni :)



Oke , kite mula!


1.Dashboard > Design > Edit HTML
2.Tick Expand Widget Template
3.Tekan Ctrl+F [serentak!] , cari code bwh ni :
<head>
4.copy code bwh ni pulak, AND PASTE ATAS CODE YG KORANG CARI TADI 


<div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:100%; border-radius:3px; position:fixed; padding:3px; background:url(http://i1194.photobucket.com/albums/aa375/counter995/pinkstripe.png); color:#FAAFBE; font-size:14px;">
HERE</div>



NOTA!
*warna merah , korang boleh tukar dgn url background yg korang nak.
*warna biru , warna FONT
*warna ungu , ayat yg korang nak tulis kat Navbar tu




5.Dah siap preview , Dah jadi SAVE!

7 comments

Wednesday, November 09, 2011 3:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak paham, hehe :P

Wednesday, November 09, 2011 11:49:00 PM Delete! [Reply Comment]

Hye adek...yup2, yg ni la sis mau =D...tutorial ni menjadi tp mcm mana nk bg ayat jd center and background penuh? thanks~

Sunday, November 13, 2011 9:38:00 AM Delete! [Reply Comment]

camne lak klo nk detak follow ngn d'board kt new navbar tu???

Wednesday, November 16, 2011 9:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

x bleh la akaq nk detak follow ngn d'board kt navbar tu..
:(

Sunday, July 29, 2012 9:11:00 AM Delete! [Reply Comment]

Salam :)

Alya nak tanya macam mana nak buat disclaimer macam Kak Nabila tu? Yang ade Linkies, Lomo Wave.

Friday, December 14, 2012 9:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

boleh bg contoh gambar?

Friday, December 14, 2012 9:53:00 PM Delete! [Reply Comment]

boleh bg contoh gambar?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...