18.11.11

TUTORIAL : HEADER GHAIB APABILA DISENTUH

Author : Nabila Medan Time : 11/18/2011 11:11:00 AM Total Comment : 11 Label :


Please Do Not Copy this tutor n Put this Tutor In Your Blog !
If You Want Copy This Tutor PLEASE Create Credit From Me!
This is My Own Tutor n My Own Code.
Oke , hari ni nabila nak bg tutor untuk header ghaib.
Header akan menghilang bile cursor menyentuh.

Ikut step ini :

1.Dashboard > Design > Edit HTML > Tick Expand WIdget

2.Tekan Ctrl+F [serentak!] , cari code ini :
#header { 
3.Korang copy code bawah ni and paste kat bawah code tadi , macam contoh yg nabila bg ni :

#header:hover {
-webkit-transition: 3.0s;
-webkit-transform: rotate(0deg);
opacity:.01;
}

Contoh gambar :

4.korang preview dulu , kalau tak ada error korang leh terus SAVE!


UPDATE!
#kalau tak jumpe code atas tu , try cari code ini :
h1.title {
Paste code kat atas code  h1.title {  



Ruang Iklan Hari Ini ! #HARUS click-click kalau tutor ni menjadi !

11 comments

Friday, November 18, 2011 11:30:00 AM Delete! [Reply Comment]

dh jd..thnx ^^

Friday, November 18, 2011 11:58:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam akak nk ty la..nabila tau x cara nak buang follower yg di edit pada templet kat tepi blog akak tu..ada widget i'm not a follower, i'm a friend..akak nk remove kan dia dr blog akak..tp akak lupa apa kod dia..klu tau tolong yer..tq

Friday, November 18, 2011 12:30:00 PM Delete! [Reply Comment]

nice tutor.
hehehe

gegirls mesti suke benda2 ghaib ni kan...hehee

bloglist dah siap...banner list.meh la usha sini...ade tambah2 sikit kat ur banner...hehehe..

http://acapsuur.blogspot.com/2011/11/bloglist-dah-siap.html

Sunday, November 27, 2011 10:27:00 PM Delete! [Reply Comment]

wokey..dah jadi..hehe
thanks tawu..masa saya carik kod yang nabila ajar dkt tuto ni mmg x jadi..tapi bile dah ikut step yg nabila ajar dkt shoutbox saya tu..terus jadi..hehe...terima kasih banyak-banyak k..

Monday, December 26, 2011 6:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak jadi huaaaaaaaaa

Thursday, January 19, 2012 5:27:00 PM Delete! [Reply Comment]

np ye sy x jumpe 2 2 code tu

Sunday, April 29, 2012 2:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

Akak , kenapa saya tak jumpa kedua-dua code tuh ?

Thursday, September 13, 2012 7:02:00 PM Delete! [Reply Comment]

Ha'a..kenape x de pon dua2 code tu..??

Monday, March 11, 2013 11:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

hey . sis comel ..
can i copy this tutorial..
credit to u ^_^

Monday, March 11, 2013 11:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

hey . sis comel ..
can i copy this tutorial..
credit to u ^_^

Friday, December 20, 2013 1:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

Akak.. Knpe tak jmpe kedua2 code tu kak..? :(

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...