4.11.11

TUTORIAL : FACEBOOK LIKE BOX/PAGE

Author : Nabila Medan Time : 11/04/2011 05:03:00 PM Total Comment : 8 Label :


Please Do Not Copy this tutor n Put this Tutor In Your Blog !
If You Want Copy This Tutor PLEASE Create Credit From Me!

Cara nyer!

1.Korang g  Create Page  kat facebook dulu.TEKAN SINI

2.Korang tekan  "Cause or Community"  
Letak tajuk > Tick Agree > Tekan "Get Started"

3.Korang Isi apa yang perlu.
Then g kat Wall ..Then  Copy URL Address 

4.Lepas itu , korang TEKAN SINI
*Paste URL Fanpage korang 
*Adjust width
*Tick mana yang patut
*Tekan "Get Code"

5.Copy code iFrame tu !

6.g Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript

7.Paste code korang kat HTML/JavaScript.

8.SAVE!

8 comments

Saturday, November 05, 2011 9:00:00 AM Delete! [Reply Comment]

wah, blog dh lain rupe la.. ^_^

btw, nabila gi tgk movie ape ari tue? ade wat entri ke? hehe..

Saturday, November 05, 2011 11:21:00 AM Delete! [Reply Comment]

menjadi :) thnks adek .

Saturday, December 17, 2011 10:25:00 PM Delete! [Reply Comment]

nape tak jady eh ? nak tanye ni , nak kene copy URL Address yang mne satu eh ? arap dapat tlong .. Thanks =)

mcm mana wat like box mcm awk wat kat belah kiri n kat atas 2??

Friday, May 25, 2012 10:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum..sha tgh cari blog tutorial untuk dimasukkan dalam bloglist sha..nak join?? http://opzzpinky.blogspot.com/2012/05/segment-follower-by-group.html

thanks :)

Saturday, November 16, 2013 10:34:00 AM Delete! [Reply Comment]

Kenapa tengok kat Iframe tak keluar apa apa pon..?

Saturday, November 16, 2013 10:35:00 AM Delete! [Reply Comment]

Kenapa click Iframe tak de apa apa pon?

Thursday, September 04, 2014 5:55:00 PM Delete! [Reply Comment]

akhirnya tau juga cara menambahkan iframe ke blog, makasih kang

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...