2.11.11

TUTORIAL : BUAT STICKY POST

Author : Nabila Medan Time : 11/02/2011 01:32:00 PM Total Comment : 4 Label :



Assalammualaikum~
Hari ni nabila nak ajar macam mane nak buat sticky post.


1.korang taip entri korang macam biase.
2.Dah siap tulis , korang PUBLISH POST TU.
3.Then,korang g "edit balek" post tadi! , buat macam kat dalam gambar :

*tekan gambar utk tumbesaran :D


4.  (1)Klik "Post Option".
5.  (2)Tick dekat "Scheduled at"
6.  (3)Type tarikh yang korang nak post korang sampai bila
7.  (4)Masa korang nak post korang sampai bila
8. Dah siap . Publish Post :D



#Maksud Sticky Post : entri ni akan melekat kat blog korang di page yg pertama sehingga tarikh yg korang nak ia melekat..


p/s : biase owg gune kan tutorial sticky post ni , utk buat segmen/contest/ga/LD dan laen2

4 comments

Wednesday, November 02, 2011 2:30:00 PM Delete! [Reply Comment]

Baik cikgu! Hiks~

Tuesday, November 08, 2011 7:27:00 PM Delete! [Reply Comment]

owh...
baru tau sy...
memg kuno btol sy nihh...
thnx 4 your info...

Wednesday, June 27, 2012 5:58:00 PM Delete! [Reply Comment]

ow, macam tu rupenye

Sunday, December 30, 2012 5:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

pg ni baru tau pe maksud sticky post. hehe... tqvm ek Nabila :)

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...