7.11.11

TUTORIAL : BUANG VIRUS MALWARE DALAM BLOG

Author : Nabila Medan Time : 11/07/2011 02:22:00 PM Total Comment : 6 Label :


Assalammualaikum dan selamat petang~
Oke , sekarang nabila tengok byk blog yg dah kena virus malware ni..
contoh virus malware :


Mungkin ada yang tak perasan and mungkin ada yang perasan tapi taktau nak buang virus tu mcm mne kan ?

Hari ni nabila nak ajar.


Cara nak buang virus tersebut

1.Dashboard > Design > Edit HTML

2.Tick expand widget

3.Tekan Ctrl + F [serentak!] , cari code dibwh :

mommypinky85 


ATAU


 ripway 


ATAU


 nikbir 




*ada tiga code tu , kalau korang jumpe mane-mane code tu..
 KORANG DELETE CODE TERSEBUT! 


4.Selepas korang delete code tu , korang SAVE!


p/s : sebarang pertanyaan , sila tinggalkan di ruang komen :)


Dah Jadi ?








PERINGATAN !
#bagi sesiapa yg pakai tutorial ENERGY SAVING MODE.korang digalakkan untuk DELETE tutorial tu.kerana sesetengah code tersebut , membolehkan blog anda terkena Virus Malware..tq~



6 comments

Monday, November 07, 2011 3:16:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks for da info~ =)

Monday, November 21, 2011 3:59:00 AM Delete! [Reply Comment]

Kalau yang belum kene virus....kene cari jugak ke virus tu? Terima Kasih

Wednesday, February 15, 2012 10:25:00 AM Delete! [Reply Comment]

nabila, akak cari kod tu xde pun.. akak baru kena virsu tu, bila tekan dashboard keluar virus tu..

Friday, October 05, 2012 9:51:00 AM Delete! [Reply Comment]

adik akak dah 2 kali kena virus ni yg mula2 dula akak tak tau nak wat mcm mana, sampai akak buang google chrom dan akak download balik chrom tu, tapi ni kali ke 2 kena nak wat mcm tu x leh la plk...dah dekat berminggu2 ni akak x tau nak wat mcm mana...akak try wat mcm adik ajar tapi dashbord dah berwajah baru, akak x berapa nak reti guna lagi la dashbord baru ni..masih duk terkial2 mencari...nak ke dashbord lama dah x leh dah, dia dah outu yg baru dah ni...adik tau x mcm mana nak guna yg barunya..kalau tau tlg la ajar mcm mana nak buang virus tu dgn dashbord yg baru ni adehhhh tlg la ye dah pening dah ni....

Friday, June 07, 2013 2:24:00 PM Delete! [Reply Comment]

takjadi :( tkjumpa. first blog pnh kenaa.

Saturday, June 15, 2013 5:03:00 PM Delete! [Reply Comment]

Izinkan saya share post ni di blog saya :3 peace :p

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...