27.11.11

Tips Pemilihan Font Dalam Sesebuah Blog

Author : Nabila Medan Time : 11/27/2011 03:52:00 PM Total Comment : 5 Label :

Assalammualaikum dan selamat sejahtera juga , selamat petang untuk korang.Hari ni sempat jugak nabila ber'update , walaupun lambat sikit banyak kan kan ? Tadi makan free,sape yang tak nak makan free.Dah rezeki dijemput,pergi jer la..Naseb lauk dia sedap.huhu~

Oke , petang ni nabila nak bagi Tips sikit untuk blogger blogger yang amat memenpentingkan kecomel-lan dan keanggunan blog korang terutama blogger perempuan yang pasti nye ingin kan kekemasan dalam sesebuah blog.

Walaupun nak blog korang nampak comel tapi Font tu jangan la kecik sgt.konon nak nampak comel tapi kalau kecik sgt ,macam mane pengunjung nak bace dek oii? kalau nak kecik tu berpada pada la sikit oke?

Next , kalau boleh Font tu jgn gune font yang pelik pelik boleh tak ? gune font biase jer , font tu tak mencacatkan blog korang pun.sebaik nye gune la font yang biase dan bukan font yang berangkai/bersambung-sambung.konon nak tulisan macam seorang doktor , tapi kalau pengunjung tak paham.macam mane ? susah kan ?

Last , colour font tu biarla yang sesuai oke ? kalau background putih letak la font colour hitam.kalau background hitam letak la font colour yang cerah.Kalau background putih and font colour yang terlalu cerah , berpinar bijik mata nak membaca nanti.sebaik nyer kalau background korang putih,font colour tu bagi la warna hitam ker.senang pengunjung nak bace.

Ha , ada 3Tips nabila bg kat korang tu.pandai pandai la korang manfaat kan , boleh ? Petang ni nabila mampu bagi 3Tips jerk , coz otak belum habes loading lagi.hikhik.oke , kalau ada mase nabila bagi lagi , oke ? Happy Blogging!

5 comments

Sunday, November 27, 2011 5:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

thank info..semoga memberi manfaat buat semua..

hai..follow sini ya^^

Sunday, November 27, 2011 5:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tips yg bagus :)
Pernah jumpa blog tulisan berangkai2, mse tu terus je tutup

Sunday, November 27, 2011 7:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

erm..tak berapa suka font yang kecik2. mataku rabun..

Sunday, November 27, 2011 11:33:00 PM Delete! [Reply Comment]

Font mcm cakar ayam nmpk comel tau! (sekali pndng comel, 2,3 kali pandang... pening!)

Sunday, November 27, 2011 11:39:00 PM Delete! [Reply Comment]

terbaekk!!!!!

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...