28.11.11

Tips Pemilihan Background Yang Menarik Dalam Sesebuah Blog

Author : Nabila Medan Time : 11/28/2011 06:38:00 PM Total Comment : 4 Label :

Assalammualaikum dan selamat malam semua ! Hujan renyai renyai kat sini mungkin tanda hujan rahmat sempena 1 Maharam hari ni..
Oleh itu , ayuh la kita tanam azam baru untuk jadi lebih baek daripada sebelum ini oke ?


Oke , berbalek pada topik yang nabila nak kongsi kan dekat korang.Pemilihan background , background blog . Korang suka background yg macam mane ? sweet ? ala ala love gitu ? rock ? santai ? macam macam kan ? Tapi pemilihan background dalam sesebuah blog perlu la ada batas nyer tau!
First , jgn gune background yang colour nye terlalu menyerlah/terlalu cerah.Cube korang pikir , kalau background blog colour kuning cerah.berpinar bijik mata nanti.Sebaik nye gune warna yang lembut or gelap macam hitam,pink lembut,biru cair/biru lembut.
Second , jgn gune background yang corak nye berserabut.Gune la corak background yang simple and menarik minat korang and minat pengunjung blog korang.kalau nak senang carik kat Photobucket.com , kat situ macam macam background yang korang boleh gune kan ? search jer keyword dia,macam macam yang keluar rite ?
Third , gune la background yang ikut tema blog korang.ini perlu sebab jika blog korang bertema kan ala ala sweet gitu , nama blog pon ala ala gegirl manja.korang letak la background yang berpadanan dengan tema tu.contoh kalau korang punye tema blog ala ala ganas konon nyer tetibe background dia ada love love , tak ke pelik nama nye tu ?
Then , gune background ikut keselesaan dan pilihan hati korang.kira nye kena ikhlas gune background tu.jgn la korang gune background ganas ganas kat blog korang sebab kena paksa ngan orang! itu blog korang kan ? buat la ikut keselesaan korang sendiri oke ?
Last , gune la background yang sejuk mata memandang.sejuk dari segi warna dan corak background itu sendiri.ikut pilihan hati korang la,yang penting warna,corak dan tema tu perlu la bersesuaian ngan jiwa korang.oke ?


Oke tak ? nabila ni bebudak lagi.bagi tips pun ikut cara budak budak.hikhik.
terserah pada korang la eik ? nabila juz share kat korang jerk,tetibe jerk nak bagi tips bagai,entah ape demam pun nabila taktau.Mybe demam baik hati kotss.Segala kesilapan yang berlaku,nabila mohon maaf.Jika terkasar bahasa,mohon diampunkan. Happy Blogging !


p/s : entri ini sepatut nye dipublishkan pada 27 Nov 2011 jam 9:24pm.tapi atas kesilapan teknikal entri ini terlambat publish.haha.tu yg pelik uh,tetibe tgok entri ni tersangkut kat folder darft.hadoii =.="

4 comments

Monday, November 28, 2011 7:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanxie bub share info nie...
:))

Tuesday, November 29, 2011 9:54:00 AM Delete! [Reply Comment]

tips yang bagus la nabila .. berguna je wlwpn x byk :)

Tuesday, November 29, 2011 11:28:00 AM Delete! [Reply Comment]

skang nie pkai back ground itam solid sbbnyer x tahu nak letak background warna apa dah

Tuesday, November 29, 2011 5:19:00 PM Delete! [Reply Comment]

Naim suka hijau.. :D

http://pemudattbc.blogspot.com/2011/11/google-pemudattbc.html

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...