11.11.11

Korang Gune Button Follow Ala-2 Tumblr ? | Bace INI!

Author : Nabila Medan Time : 11/11/2011 05:21:00 PM Total Comment : 17 Label :



Assalammualaikum , salam 1 Malaysia dan salam 1 Blogger :)

oke , petang ni nabila nak bgtau satu info yg mungkin bergune utk para blogger , tambahan utk blogger perempuan yg pentingkan ke-comel-lan blog diaowg tu..
kalau nak comel , comel jugak! tapi bende yg perlu jgn diketepikan.
korang paham tak maksud nabila ? :)

oke korang tgok gambar bawah ni


oke , sekarang ni nabila tgok/nampak ramai blogger yg gune widget follow ala-2 tumblr ni..
konon nyer , nak jimatkan ruang.
TAPI tahu tak korang , bahawasa nyer button ni kdg-kdg tak berfungsi.
bukan kdg-kdg , tapi selalu.
lebih-lebih lagi pada mereka yg dh follow lebih dari 300blog(s).

Macam nabila , nabila dh follow lebih dari 300blog(s) n kalau nabila nak follow blog laen yg menggunakan button follow ala-2 tumblr tu , mmg tak boleh.
Kenape ?
itu nabila pun taktau =.= , setakat ini..tu jer yg nabila tahu :D

Jadi ! mulai saat ini..sesiape yg tak letak "WIDGET FOLLOWER" tu disarankan utk letak widget tu kat sidebar korang,biar senang org nak follow blog korang yg kiut-miut tu XD.
ATAUPUN korang letak "WIDGET FOLLOWER KAT SIDEBAR KORANG" and letak sekali ngan "WIDGET FOLLOW BUTTON ALA-2 TUMBLR" tu sekali.


Ini hanya pesanan SAHAJA.
sebab ramai blogger yg suruh nabila follow diaowg , tapi yg sedih nyer nabila tak jumpe widget follower diaowg..yg nabila jumpe button follow ala-2 tumblr tu jer.mmg dh tak boleh follow dah.

p/s : hanya pesanan,kalau nak dgr..Dgr la.kalau taknak dengar,nabila tak kesah..ini semua kebaikan kite bersama :) happy blogging !


17 comments

Friday, November 11, 2011 5:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

samelah.. akak pun kadang2 konfius.. akak follow ke tak blog diorang nie.. sbb tak der info kan.. prefer lagi widget follower tu.. ag senang.

Friday, November 11, 2011 5:32:00 PM Delete! [Reply Comment]

really? thanks sudi share. blog pertama Nani tk letak. blog CGL pulok yg letak. hehe~

p/s : Nani pon ad mslh tk boleh follow guna button tumblr tu.

Friday, November 11, 2011 5:33:00 PM Delete! [Reply Comment]

aah . boleh dikatekan follower susah nak naik .

Friday, November 11, 2011 5:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

Tq coz bg tips yg begna nie ya...<3 ...

Friday, November 11, 2011 5:38:00 PM Delete! [Reply Comment]

Setuju sgt2. Button follower ala2 tumblr kadang2 tak berfungsi

Friday, November 11, 2011 6:21:00 PM Delete! [Reply Comment]

akak suka yg cam skrg senang dan mudah hehe...lagipun akak tak brapa pandai sgt nk comel blog macam2 ni...hehe

Friday, November 11, 2011 6:47:00 PM Delete! [Reply Comment]

aha yeke? ingat ade bnda tu menyenangkan tp ade kekurangan jugak eh...letak dua2 sbb widget tu nmpk selalu jam/hilang je..huhu

Friday, November 11, 2011 7:40:00 PM Delete! [Reply Comment]

manja nak tane ckit,mcm mne bila buat burung churp2 tue terbang sana sini?buat tuto boleyh?

Friday, November 11, 2011 9:08:00 PM Delete! [Reply Comment]

blog fizah ada dua2 sekali.. hehehe.. senang hati.. ekekeke.. :P

Saturday, November 12, 2011 12:29:00 AM Delete! [Reply Comment]

betul jugak , kadang kadang tension sgt . So , biarkan je org tuh tanpa difollow . haihh kesian .

Saturday, November 12, 2011 10:39:00 AM Delete! [Reply Comment]

blog saya pun pasang dua2 sekali..:)

Saturday, November 12, 2011 11:03:00 AM Delete! [Reply Comment]

lohh ade prob gak ke, nabila sis nye blog tetibe ilang , kt dashboard xde gane ?

Saturday, November 12, 2011 11:03:00 AM Delete! [Reply Comment]

lohh ade prob gak ke, nabila sis nye blog tetibe ilang , kt dashboard xde gane ?

Thursday, March 15, 2012 11:06:00 AM Delete! [Reply Comment]

saya mmg dah tak boleh tekan button join this site tu dekat mana mana blog . sebab kalau saya tekan , dia akan keluar window error message . hanya button tumblr tu je harapan saya . sebab tu saya hanya boleh follow 300 blog je . haih sedih .

Thursday, June 07, 2012 6:50:00 PM Delete! [Reply Comment]

Ohh ! Thanks la bgtau... Hehehe... Klau ltak nav. baru tu cm ne ek???

Saturday, April 20, 2013 10:13:00 PM Delete! [Reply Comment]

assalamualaikum .. sye baru dlm bidang blogging .. so .. tlg follow blog nie ..
niqabisbeautiful.blogspot.com ngan zieraamranstory.blogspot.com

Saturday, September 28, 2013 10:01:00 PM Delete! [Reply Comment]

pendapat saya, blogging zaman sekarang ni kena utamakan follower G+. follower google connect sekarang dah tak releven. sebab tu blogger[dot]com letak widget follower di bahagian paling belakang.

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...