20.10.11

TUTORIAL : MASUK KAN LINK DALAM POST

Author : Nabila Medan Time : 10/20/2011 09:21:00 AM Total Comment : 5 Label :


Please Do Not Copy this tutor n Put this Tutor In Your Blog !
If You Want Copy This Tutor PLEASE Create Credit From Me!
This is My Own Code n My Own Tutor.


Tutorial Untuk :
Masukkan Link dalam ayat diPost Entri

Ikut step ini :

1.korang taip entri korang tu macam biase

2.then korang "highlight" kan ayat yang korang nak link kan tu

3.Lepas korang highlight benda tu , korang tekan "LINK" yg macam yg nabila bulatkan kat gambar atas tu..

4.Then dia akan keluar macam gambar kat bawah ni

5.korang isi link url kat ruang tu !

note kecik
"link url" tu korang letak url yang korang nak bile kite tekan ayat tu..kite terus ke blog tersebut
contoh untuk tag orang , korang tag blog ni ..korang tulis la : Nabila Medan [kat bahagian 'Text to display']
then isi link url blog ni iaitu http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/ [dekat bahagian "To what URL should link this go?"]

6.Dah ? tekan OK [seperti dalam gambar yg aku bulatkan tu]

5 comments

Thursday, October 20, 2011 1:18:00 PM Delete! [Reply Comment]

salam nabila..nk tnye,yg link url tu kne letak url sape?org yg nk dtag ke pe?

Thursday, October 20, 2011 1:34:00 PM Delete! [Reply Comment]

@linda syasya : link url tu..ltk link org tu..contoh,u nak tulis credit dri blog ni..so,maksud nye u kena ltk link blog ni kat ruang tu..paham ??

Thursday, October 20, 2011 2:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

dh fhm cikgu..haha..thanx dear sbb suD ajr..btw,my blog mmg xde shoutbox..dh berkali2 try letak tp asyik dpt respond "..url contains illegal characters.."..menyampah dh nk buat!..huhu..1 more thing,camne nk inform org yg dye kne tag?

Monday, October 24, 2011 2:14:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanks nabila da jdik hehhee

Saturday, December 17, 2011 2:43:00 PM Delete! [Reply Comment]

hai nabila! akak or adk fazi xtahu, sory... :)

fazi nk copy la tutorial ni tp utk smpanan fazi je... blh x???

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...