23.10.11

TUTORIAL : LETAK SIGNATURE DIBAWAH SETIAP POST

Author : Nabila Medan Time : 10/23/2011 12:41:00 PM Total Comment : 12 Label :



Assalammualaikum~ [baek jawab!]
hehe.
okeyh , tadi mase ngah on9 fb ada owg tanye


okeyh , tenkiu sbb bertanye :D


okeyh , ikut step bwh ni

1.korang pegi ke link ini > TEKAN YER!

2.korang pilih "Using the signature creation wizard " [jumpe tak]

3. Masukkan nama korang di textfield yang disediakan. Lepas tue, klik button "Next step".

4. Pilih font yang korang suka. Lepas tue, klik button "Next step".

5. Pilih size signature yang korang nak . Then , klik "Next Step".

6. Pilih background color untuk signature korang. Kalau tak nak ada color klik kat checkbox tulis 'transparents'. Pilih pulak text color tuk signature tue. Lepas tue, klik button "Next step".

7. Pilih slope yang korang suka k. ? Nak senget banyak ke sikit ke terpulang la kat korang. Lepas tue, klik button "Next step".

8. Lepas tue dia akan keluar "Finished! The signature is ready." means da siap la signature anda. Then anda klik pada link "Want to use this signature?"

9. Korang akan ke page "Generating signature code". Klik pada "Generate HTML code" .

10. Korang akan diberi 2 pilihan sama ada nak generate code tuk signature sahaja atau signature dan sedikit info spt slogan @ website anda. Klik mana yang anda suka oke ?:)

11. Copy HTML code yang di dalam textbox. 



CARA-CARA NAK PASANGKAN SIGNATURE MASUK KE DALAM  BLOG

1.  Log in > Setting > Formatting 

2. Scroll ke bawah sampai korang jumpa "post template"

3. Paste HTML Code yang korang copy tadi .

4. Klik "Save Settings".

5. Untuk melihat sama ada korang ni  berjaya atau tidak ,  klik pada "Posting" tab dan klik pada "new post". Signature korang akan automatik ada apabila anda membuat entry baru pada blog , oke ?:) 








p/s : laju sgt ke tuto ni ?? haha XDD kalau tak dpt tangkap..jgn segan utk bertanya!




12 comments

Sunday, October 23, 2011 1:48:00 PM Delete! [Reply Comment]

dah buat dan jadi...tq yek

Sunday, October 23, 2011 2:32:00 PM Delete! [Reply Comment]

thanx ajar! best la belajar bende-bende blog ni!

Sunday, October 23, 2011 5:12:00 PM Delete! [Reply Comment]

kay . tengs kak nabila . tuto ni sangat menjadi . hee <3

Tuesday, November 01, 2011 9:59:00 PM Delete! [Reply Comment]

yes brjaya !!! dh lma cri ni ...hehehe thanz u

Saturday, November 05, 2011 11:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

nk ltk belah kanan mcm mn?

Monday, April 02, 2012 2:31:00 PM Delete! [Reply Comment]

wahhh, jadi-2 . thankyou .! sayang awak :*

Saturday, June 23, 2012 1:27:00 AM Delete! [Reply Comment]

salam,thanks..!~ saya dah buat satu...n menjadi...halal kan ya...terima kasih byk sharing info ni =)

Saturday, August 04, 2012 9:22:00 PM Delete! [Reply Comment]

salm nabila,,,cik selipor dh try,,akhirye jd,,thnks ...:)

Friday, November 16, 2012 9:57:00 AM Delete! [Reply Comment]

saya punya setting tak de formatting la .. macamana ek??

Friday, November 23, 2012 12:10:00 PM Delete! [Reply Comment]

thank you :)

Tuesday, December 04, 2012 1:36:00 PM Delete! [Reply Comment]

yeah jadik, thanks kak nabila :)

Anonymous
Tuesday, January 08, 2013 12:24:00 AM Delete! [Reply Comment]

talked about the majority of people cover ones own borrowing products on time together with not having bank charges
A top consumer debt charitable wants the sheer numbers of folks looking towards individuals pertaining to benefit throughout payday cash loan debts to make sure you twin this approach. credit card debt nonprofit tells all around buy the actual temporary, large appeal lending options the year 2010. All the a good cause says several years ago the quantity of prospects using them was first small.
kredyt przez internet ing
chwilówki sosnowiec 3 maja
szybkapozyczkaonline.com.pl
kredyty pozabankowe dla firm
kredyty pozabankowe na zakup mieszkania

http://pozyczkanadowod24.net.pl
http://pozyczkanadowod24.com.pl
http://pozyczkanadowod24.net.pl

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...