25.10.11

TUTORIAL : LETAK FREE ONLINE USER DALAM BLOG

Author : Nabila Medan Time : 10/25/2011 09:44:00 AM Total Comment : 8 Label :


Please Do Not Copy this tutor n Put this Tutor In Your Blog !
If You Want Copy This Tutor PLEASE Create Credit From Me!
This is My Own Tutor.

Assalammualaikum~
semalam aku ada request dekat facebook [sorry,hari ni bru sempat buat]
dia tanye , macam mane nak letak online user.
[contoh , bawah ni]

hah ! nampak itu ?? yang "2 person comes here"


Cara nye

1.Korang TEKAN SINI untuk sign up
2.Korang tekan sign up . And dia akan keluar macam ni :


3.Korang isi borang tu .Dah siap isi,tekan "Register"
4.Lepas tu,dia akan keluar macam ni :



5.Itu makna nye , korang kena verify dulu . Korang pergi lah dekat emel korang tuh , nanti freeonlineusers akan hantar message kat inbox korang .
6.Dah dapat message dari "freeonlineusers" ?
korang juz tekan link biru , yang ada kat email message tu.

7.Lepas uh , dia akan keluar macam ni :



8.korang isi email and password korang kat kotak atas belah kanan korang tu
kotak macam ni :

[dah isi email n password , tekan anak panah biru]

9.Bile korang dah log in masuk , korang tekan "Link Codes" macam ni and isi link blog korang kat kotak tu

[dah tu , tekan "Add"]


10.Bile korang dah tekan "Add" , dia Automatik kuar macam ni :


11.hah ! korang isi code warna and ayat yg korang nak kat kotak tu..

12.Lepas tu , tekan "Generate code" and korang copy code yg dia bg !



MACAM MANE NAK MASUKKAN DALAM BLOG??

1.Dashboard > Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript
2.Paste code tadi kat HTML/JavaScript
3.Tekan SAVE!

8 comments

Tuesday, October 25, 2011 10:48:00 AM Delete! [Reply Comment]

kak .. nk letak code glitter graphic tu kt mne erk ?? tq ~ :)

Tuesday, October 25, 2011 10:59:00 AM Delete! [Reply Comment]

camne na ltak pic cm org lidi 2? yg on9 user da jadi. . tp na ltak pic tak jd

Wednesday, November 16, 2011 7:28:00 PM Delete! [Reply Comment]

hye..mcmn er nak wat nim??nk letk pic ur mcm ner????lps da sttle sign up bnder to..

Monday, November 28, 2011 5:37:00 PM Delete! [Reply Comment]

camne nk letak pic yg comey2 cam nabila puye tuhh ?

Friday, January 04, 2013 4:00:00 PM Delete! [Reply Comment]

ello2..nak tny..camne nak ltak bnda tu kat templates ek?

Friday, June 07, 2013 2:17:00 PM Delete! [Reply Comment]

jadikk tq!

Friday, April 04, 2014 11:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

jadi jadi. nice tuto

Friday, April 04, 2014 11:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

jadi jadi. nice tuto

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...