23.10.11

TUTORIAL : LETAK BACKGROUND PADA POST TITLE

Author : Nabila Medan Time : 10/23/2011 11:27:00 AM Total Comment : 5 Label :



Selamat pagi~
dh lame rase nye tak wat tuto..memandangkan sibuk ajar tuto kat fb pulak -,-
 aku lg suka ajar kat fb , lagi mudah n senang diaowg paham..hehe

okeyh, hari ni aku nak ajar mcm mane nak ltk background kat post title!
korang dah tau ??


kalau belom tgok tuto ni smpi habes ! :P


1.Dashboard > Design > Edit HTML 
2.Tick Expand widget templates
3.tekan Ctrl + F [serentak!]
cari code bawah ni


.post h3 {



Dah jumpe ??


4.copy code bawah ni , AND PASTE BAWAH CODE YG KORANG CRI TADI


border:0px dashed #cc99cc;

    text-align: center;

    margin:.5em 0 .5em;

    padding:0 0 4px;

    font-size:140%;

    font-weight:normal;

    line-height:1.2em;

    background:url(URL BACKGROUND);

    color:$titlecolor;

    }


note kecik !
#URL BACKGROUND : tukar kepada url background yang korang suka


5.dah siap ? preview ! Dah jadi SAVE!




okeyh ! paham kan ?



p/s : kalau tak paham atau tak jmpe code yg diberi..sila tinggalkan kat ruang komen











5 comments

Saturday, November 12, 2011 5:20:00 PM Delete! [Reply Comment]

mane nak cari background tu ?

Sunday, December 04, 2011 6:42:00 PM Delete! [Reply Comment]

tak jumpe lah kod tuu

Sunday, June 17, 2012 9:18:00 AM Delete! [Reply Comment]

Faqihah, saya tdk ketemu kodenya lh :(

Monday, March 04, 2013 6:20:00 AM Delete! [Reply Comment]

Assalamualaikum ..
x jmpa pla kod tu ..hehehe

Thursday, April 25, 2013 2:21:00 PM Delete! [Reply Comment]

kakak ,nuffnag tu free ke?

Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...